Klargør din bolig til salg!

26. aug. 2021

Skal du have din bolig til salg? Vil du gerne have mest muligt for den?

I indlægget her, vil vi give dig nogle gode råd med på vejen, om hvad du kan gøre, for at din bolig er optimeret og klar til salg. Det er meget afgørende, at køber ikke bliver skuffet, når de skal se på din bolig. Førstehåndsindtrykket er afgørende, så detaljerne er vigtige. Det giver dårligt indtryk, hvis der er mange sjuskede mangler og ufærdigt arbejde.

Her kan du følge vores råd, rum for rum:

entre_blog

Entre

Entreen er et vigtigt rum, når man skal gøre sin bolig klar til salg, da det er det første man ser. Sørg gerne for at entreen er lys og indbydende. Fjern overflødige jakker og sko, så der skabes ro og plads. Sørg for at der hænger lamper med et godt lys. Lav en hygge-hylde med et par fyrfadslys, duftpinde og evt. en lille blomst.

 

Stue

Når ens bolig skal være klar til salg, så er stuen vigtig, da vi tilbringer meget tid her. Ryd op, undgå for mange møbler, men sørg for gulvplads. Skab stemning med puder, tæpper og dekorative ting på vægge og borde. Har du utætte vinduer, så skift ruderne ud og træk gardiner/persienner til side, så lyset kan komme ind. Hav friske grønne planter.

 

Køkken

Tjek at dine køkkenlåger ikke hænger, ret dem til så det ser skarpt ud. Hvis du har låger af ældre dato, kan du pifte dem op ved at male dem og skifte greb. Prøv eventuelt vores farvevalgsværktøj. Hvis bordpladen ikke er så pæn længere, bør du få en handyman til at udskifte den. Er den af træ, kan du få ham til at slibe og lakere den. Mal evt. grimme klinker hvide. Rengør din ovn, køleskab og komfur – ja, køberne kigger også der! Hav ikke for meget stående på køkkenbordet, gem opvaskegrejet væk. Find de pæne pynteting og stearinlys frem, det der er en hyggelig stemning.

 

viser et bryggers
Bryggers

Gem installationer af vejen – f.eks. bag et forhæng syet til stedet. Ryd op, skab ro ved hjælp af skabe og hylder med kurve. Få fodtøjet gemt af vejen i væghængte skoskabe. Hav et ryddeligt bord – gerne med et par pæne ting på.

 

Soveværelse til når man skal gøre sin bolig klar til salg.

Værelser

Her bør der også ryddes op og gemmes væk i skabe, reoler med kurve osv. Åbne reoler kan give et rodet udtryk – derfor kan kurve hjælpe på det rolige udtryk. Sørg for lyset kommer ind – og med lyse pærer, så der er mest muligt lys. Red sengene med sengetæpper og puder.

 

Badeværelse til når man skal gøre sin bolig klar til salg.

Badeværelser

Tjek dine fuger i brusenichen – skal gummifugerne skiftes, kontakt en handyman, der hurtigt kan udskifte grimme og sorte fuger. Cementfugerne kan du selv slibe forsigtigt med det fineste sandpapir, du kan finde. Køb et flot badeforhæng. Fjern alt kalk fra klinkegulvet, WC og håndvask (læse mere her). Skift evt. brusestangen og armaturet ud i bruser og håndvask, så det ser pænt ud. Er der gamle fliser på væggene, kan du altid male dem. Skab stemning med lidt pynt, en hylde og trækasser til papirruller og håndklæder. Duftpinde er altid super på et badeværelse.

 

terrasse/altan

Terrasser og altaner

Smid gamle planter og krukker ud. Sørg for friske planter, alt efter sæson. Lyng er flot om efteråret, juleroser kan tåle frost om vinteren og påskeliljer blomstre smukt om foråret. Stil dine havemøbler pænt. Hyg med en lyskæde i det mørke vinterhalvår. Fjern alt det, der ikke hører til på terrassen/altanen, så det ikke ligner en opbevaringsplads. Er belægningsstenene blevet grimme, kan du få hjælp af en handyman til afrensning. Måske skal der lægges flere sten, så man kan gå hele vejen rundt om huset.

 

Haven

Sørg for at man kan gå rundt om huset og i haven uden at få grene og buske i hovedet. Klip det til, så der skabes plads. Hav hækken klippet og græsset slået. Gider du ikke ukrudt kan du lægge barkflis ud i bedene. Særligt der hvor en potentiel køber først kommer til huset – op mod entredøren, skal du sørge for, at haven er indbydende og pæn, gerne med lys og krukker med blomster (læs mere her).

 

Carport/garage

Ryd op og smid ud. Der skal være gulvplads, så en mulig køber kan fornemme størrelsen og mulighederne. Rengør gulvet. Er det støbt og gammelt, skal der måske et nyt lag flydebeton på, for at fjerne revner. Måske det blot skal fejes og rengøres for oliepletter. Hæng evt. hylder op, for at få ting væk fra gulvet.

 

Generelt

Der skal gang i malerpenslen. Hvide vægge, lofter, døre, gerigter, trælister osv. er en sikker vinder, og ofte den farve, der får rummene til at se størst og lysere ud. Er du glad for farver, kan man lave en enkelt væg en anden farve (brug evt. malings udregner). Men tjek dine lister og gerigter for skrammer, som skal laves og males, og måske mangler der endda nogle lister.

Mørke lofter kan hvidmales og det giver typisk en helt anden rumfornemmelse. Mal evt. indvendige døre hvide og få en handyman til at skifte grebene til nye og smarte.
Udvendigt bør du udskifte dårligt træværk – og få malet. Der er ikke noget grimmere for en køber, at komme til et hus med slidte og grimme sternbrædder hele vejen rundt om huset.

Entredøren kan du slibe og male, så køber kommer til en pæn dør.

Udskifte utætte ruder og sørg for lyse elpærer.

Find en handyman
På Pinploy kan du finde en handyman, der kan hjælpe med lige dét, du har brug for. Trygt og billigt.

Pinloy.dk

Andre Blogs

Pinploy bliver til Handyhand

Pinploy bliver til Handyhand

Pinploy.dk kommer fremadrettet til at hedde handyhand.dk. Indenfor de næste 1-3 måneder vil Pinploy blive rykket handyhand.dk og pinploy.dk hjemmesiden vil forsvinde – men bare rolig, ingen af dine opgaver og anmeldelser vil forsvinde! Så hvorfor bliver Pinploy til handyhand? Pinploy.dk overtager handhand.dk – og dermed kan vi kombinere Pinploys teknologi med Handyhand’s eksisterende netværk. […]

Foråret banker på døren, er du klar?

Foråret banker på døren, er du klar?

Efter en lang og hård vinter, så er vi alle sammen ved at være klar til, at årstiden skifter. Det sidste sne er snart faldet og med det varmere vejr kommer der også nye muligheder. Dyrene og blomsterne er på vej frem i naturen igen, og det samme gør sig gældende for os mennesker. Du […]

Sådan gør du din bolig klar til det nye år

Sådan gør du din bolig klar til det nye år

2021 har uden tvivl været et langt og kompliceret år for størstedelen af os. Med et utal af uforudsete udfordringer, stor mangel på kvalitetstid med familien, samt en semi-konstant overflod af dårlige nyheder, har coronakrisen efterladt sig mærkbare spor i vores hverdag. Men med 2022 kommer muligheden for fornyelse, og hvad kunne være en bedre […]

Familieaktiviteter, som styrker sammenholdet

Familieaktiviteter, som styrker sammenholdet

Familielivet kræver nærvær og tid, for at sammenholdet kan styrkes og kærligheden kan vokse sig endnu større. Den gyldne balance mellem familieliv og arbejdsliv kan dog være svær at finde. Hos Pinploy har vi et ønske om, at familier med en travl hverdag, kan få mere tid til hinanden. Derfor har vi skabt en platform, […]