Ligner din have en Jungle? Få hurtig hjælp her

22. jul. 2021

Kender du det, at man næsten ikke kan gå rundt om sin bolig uden at få en svirpende gren i hovedet, eller spindelvæv, fra den glade edderkop, der har en skov af grene at boltre sig på. For mange boligejere er haven noget man elsker, men ikke har tid til at pleje. Det er synd, for det ser grimt ud for alle der går forbi, for dig selv og for naboerne.

Et klassisk problem er at have for store buske og træer, som skygger for lyset ind i boligen. Med hjælp fra en handyman kan du på et par dage få sat skik på de grove ting i din have. De kan hjælpe med at få klippet buske og træer til. Måske skal nogle fjernes helt. De kan hjælpe med at klippe hækken og græsplænen, og i det hele taget få ”formet” haven.

colorful-flower-garden

Hvordan får man styr på sin have?

Når det hele ser uoverskueligt ud, så skal der de store grensakse frem og en stor trailer.

Det nemmeste er, at du begynder med at få klippet buske, træer og hække til. Få buske gjort smallere ved at klippe vilde skud af og klip også noget af højden og bredden. Klip hækken i en højde og i bredde, så den danner en flot ramme om haven. Tjek dine træer. Måske de skal have fjernet nogle vildskud. Træer beskæres bedst i perioden juli til september. Det er der træernes fotosyntese er højest og deraf har et større kraftoverskud en normalt. Er træet ikke sundt bør du få det fældet og rodfræset.

Når du har fået klippet buske, hæk og træer til, kan du begynde at danne dig et overblik over haven. Har du træer eller buske, der skygger ind i boligen, bør du overveje at fjerne dem.

Nu er det tid til at kigge ned ad – og få styr på græsplæne, terrasse og bede. Græsplænen skal klippes, og hvis den er meget lang, bør du rive det afskårne græs af. Hele plænen skal kantes f.eks. med en spade, så du får en flot ramme omkring den.

Tjek dine bede, langs hækken og andre steder, hvor ukrudtet kan vokse. Fjern alt det høje du kan trække op. Gem de små stykker ukrudt til du har fået styr på haven. Når den ikke ligner en jungle, kan du nemmere gå i gang med finpudsningen af den, og måske skal der kigges på haveindretningen.

Til slut er det dine terrasser, indkørsel og andre steder med belægnings-sten der skal shines up. Alle fuger renses for store ukrudt og mosbelægninger kan skrabes af med en skovl. Fliserne vaskes evt. med algerens, hvis de er grønne, eller med fliserens, såfremt der er flisepest og andet snavs.

 

woman gardening

Har du ekstra tid i kalenderen til havearbejde?

Nu har du fået styr på din jungle, og har fået sat skik og form på haven. Har du mere tid kan du overveje at kaste dig over forskønnelse og nye planter. Trænger dit stakit f.eks. til afrensning og evt. maling? Er du plaget af indkig på din terrasse og mangler afskærmning? Reparation og vedligeholdelse af stakitter og hegn pynter rigtig meget på din have. Opsætning af nye, skaber rammer og privatliv. Få evt. hjælp til opsætning hos en af vores mange Pinploy Handymen.

Måske mangler dine bede nye bund-dækken, planter eller stauder. Husk at nogle planter skal plantes på bestemte årstider. Find dine krukker frem og plant dekorative planter og blomster i dem. Pynt terrassen, indgangsparti osv. med krukkerne. Selv om vinteren kan du få smukke planter til krukkerne, der sagtens kan klare kulden.

Nu kan du rigtigt nyde din have – og naboerne vil glæde sig over den præsentable have.

 

beautiful grass close-up
Få hurtig og billig hjælp til havearbejdet.

Giv din grønne græsplæne al den pleje og opmærksomhed, den har brug, for uden at svede. Find pålidelige græsslåningstjenester i nærheden af dig gennem Pinploy, og lad vores haveeksperter opretholde værdien af din elskede have hele året rundt – fra forår til vinter! De kan ordne alt fra beskæring af din buske og træer samt hækkeklipning, kantning og græsslåning, til fældning af træer, skadedyrsbekæmpelse, gødning og ukrudtsbekæmpelse.

På bare få klik, kan du få en af vores Pinployees til at besøge dit sted for at tage sig af det du har brug for. Uanset situationen kan du stole på vores haveeksperters færdigheder og viden for at få arbejdet gjort hurtigt og effektivt.

Opret en opgave på vores platform pinploy.dk for at komme i gang. Du er velkommen til at indstille din bekvemme tidsplan og ideelle pris, og vælge den person, der passer bedst til dine behov og krav. Med den helt rette hjælp, kan du få alt gjort ordentligt og mere sikkert. Bare læn dig tilbage, slap af og lad vores Pinployee gøre arbejdet for dig!


Andre Blogs

Pinploy bliver til Handyhand

Pinploy bliver til Handyhand

Pinploy.dk kommer fremadrettet til at hedde handyhand.dk. Indenfor de næste 1-3 måneder vil Pinploy blive rykket handyhand.dk og pinploy.dk hjemmesiden vil forsvinde – men bare rolig, ingen af dine opgaver og anmeldelser vil forsvinde! Så hvorfor bliver Pinploy til handyhand? Pinploy.dk overtager handhand.dk – og dermed kan vi kombinere Pinploys teknologi med Handyhand’s eksisterende netværk. […]

Foråret banker på døren, er du klar?

Foråret banker på døren, er du klar?

Efter en lang og hård vinter, så er vi alle sammen ved at være klar til, at årstiden skifter. Det sidste sne er snart faldet og med det varmere vejr kommer der også nye muligheder. Dyrene og blomsterne er på vej frem i naturen igen, og det samme gør sig gældende for os mennesker. Du […]

Sådan gør du din bolig klar til det nye år

Sådan gør du din bolig klar til det nye år

2021 har uden tvivl været et langt og kompliceret år for størstedelen af os. Med et utal af uforudsete udfordringer, stor mangel på kvalitetstid med familien, samt en semi-konstant overflod af dårlige nyheder, har coronakrisen efterladt sig mærkbare spor i vores hverdag. Men med 2022 kommer muligheden for fornyelse, og hvad kunne være en bedre […]

Familieaktiviteter, som styrker sammenholdet

Familieaktiviteter, som styrker sammenholdet

Familielivet kræver nærvær og tid, for at sammenholdet kan styrkes og kærligheden kan vokse sig endnu større. Den gyldne balance mellem familieliv og arbejdsliv kan dog være svær at finde. Hos Pinploy har vi et ønske om, at familier med en travl hverdag, kan få mere tid til hinanden. Derfor har vi skabt en platform, […]