Sådan renser man et afløb

21. jul. 2021

Er din køkkenvask begyndt at ”klukke” eller står du i soppebad i din bruser, fordi vandet ikke løber væk? Så trænger dit afløb til en grundig rens. Daglig brug af køkkenvaske med skidt og fedt fra madlavning sætter hurtigt sine spor, og afløbet forsnævres langsomt af ophobninger. Det samme med din bruser. Hår, sæberester og skidt samles, og det er nødvendigt med afrensning en gang imellem.

Vi har samlet et par gode råd til dig, der vil afrense dit afløb selv.

 

Viser hvordan man rengører et afløb

Når afløbet er stoppet til.

Når et afløb er stoppet til, skal det renses med det samme. Der findes mange skrevne og sagte råd til hvordan man kan gøre det. Alt fra cola til kaustisk soda.

Nogle metoder er mere miljøvenlige end andre. Ligesom nogle hjælper mere end andre. Der findes flere mærker af afløbsrens, det er bare ikke altid at de hjælper, og så er de ofte dyre. Nogle gange skal der skrappere midler til.

Vi har samlet de to bedste råd til dig her:

 

Kaustisk soda – som er en stærk og ætsende base, der bl.a. kan bruges til afrensning af afløb, hvor det effektivt og uden problemer opløser hårrester, fedt, madrester i alle typer afløb.

Du hælder ca. 1 dl kaustisk soda i afløbet – og hælder derefter halv liter varm vand ned til det. Vær forsigtigt – kaustisk soda er noget giftigt noget – og du kan ligefrem høre, hvordan det arbejder nede i røret.

 

Bagepulver og eddike – en rigtig husmor med respekt for sig selv ved, at bagepulver kan bruges til mange ting, bl.a. rensning af afløb. Det er ganske nemt og miljøvenligt.

Du blander grundigt 1,5 dl salt med 3 dl bagepulver. Varm en halv liter husholdningseddike. Kog 1 liter vand. Først hælder du bagepulver blandingen i afløbet, derefter stille og roligt den varme eddike. Lad det virke et minuts tid, hvorefter du skyller efter med det kogende vand.

 

Viser hvordan man kan hælde kogende vand i sit afløb for at rense

Sådan undgår du stoppede afløb.

Det er ikke sjovt, når først skaden er sket. Lugten fra et tilstoppet afløb kan lugte særdeles grimt, og det kan være så slemt, at vandet slet ikke kan rende ud, så du ikke kan bruge din vask.

Derfor er det bedst at rense afløb i køkkenvaske og brusere minimum en gang i kvartalet. Brug f.eks. husmor-rådet med bagepulver og eddike, som nærmere beskrevet ovenover. I hverdagen kan du også prøve at undgå et stoppet afløb. Har du hældt fedt i vasken fra en pande, bradepande eller lignende, skyl da straks efter med en liter kogende vand. Du kan beskytte afløbet endnu mere ved at lægge et foldet stykke køkkenrulle i vaskens afløb, og hæld fedtet forsigtigt ned på det. Derefter kan det smides i skraldespanden.

Bruserens afløb og risten over afløbet bør du rense for hår jævnligt. Særligt hvis bruseren bruges af langhårede personer, hvor håret virkeligt kan sætte sig fast.

 

Frustreret kvinde

Når du har forsøgt alt, og afløbet stadigt er tilstoppet, hvad så?

Er dit afløb ikke modtagelig for alle dine forsøg på afrensning, så er sidste mulighed fysisk afrensning. Du kan købe en rørrenser med håndtag i dit byggemarked. Renseren skal ned gennem dit afløb, hvorefter du bruger håndtaget til at bevæge den. Skidt bliver på den måde kradset af. Skyl efter med rigeligt kogende vand.

Snavs og skidt kan også sætte sig fast længere nede i rørene, hvor det er svært at komme til. Dette kan især ske ved vandrette dele af rørene. Man kan skrue rørene fra hinanden for bedre at få adgang til skidtet der sidder, men det er ikke altid nemt at montere rørene sammen igen. Derfor anbefaler vi at man søger hjælp til dette, hvis det er den eneste løsning.

På Pinploy kan du på kort tid finde billig og kvalificeret hjælp til afrensning af dit afløb. Opret nemt og hurtigt din opgave her: pinploy.dk


Andre Blogs

Pinploy bliver til Handyhand

Pinploy bliver til Handyhand

Pinploy.dk kommer fremadrettet til at hedde handyhand.dk. Indenfor de næste 1-3 måneder vil Pinploy blive rykket handyhand.dk og pinploy.dk hjemmesiden vil forsvinde – men bare rolig, ingen af dine opgaver og anmeldelser vil forsvinde! Så hvorfor bliver Pinploy til handyhand? Pinploy.dk overtager handhand.dk – og dermed kan vi kombinere Pinploys teknologi med Handyhand’s eksisterende netværk. […]

Foråret banker på døren, er du klar?

Foråret banker på døren, er du klar?

Efter en lang og hård vinter, så er vi alle sammen ved at være klar til, at årstiden skifter. Det sidste sne er snart faldet og med det varmere vejr kommer der også nye muligheder. Dyrene og blomsterne er på vej frem i naturen igen, og det samme gør sig gældende for os mennesker. Du […]

Sådan gør du din bolig klar til det nye år

Sådan gør du din bolig klar til det nye år

2021 har uden tvivl været et langt og kompliceret år for størstedelen af os. Med et utal af uforudsete udfordringer, stor mangel på kvalitetstid med familien, samt en semi-konstant overflod af dårlige nyheder, har coronakrisen efterladt sig mærkbare spor i vores hverdag. Men med 2022 kommer muligheden for fornyelse, og hvad kunne være en bedre […]

Familieaktiviteter, som styrker sammenholdet

Familieaktiviteter, som styrker sammenholdet

Familielivet kræver nærvær og tid, for at sammenholdet kan styrkes og kærligheden kan vokse sig endnu større. Den gyldne balance mellem familieliv og arbejdsliv kan dog være svær at finde. Hos Pinploy har vi et ønske om, at familier med en travl hverdag, kan få mere tid til hinanden. Derfor har vi skabt en platform, […]