Tips og tricks til indretning af mindre hjem

21. jul. 2021

Et smuk indretning kommer ikke an på størrelsen af din lejlighed. At kunne udnytte alle sine kvadratmeter, er næsten en kunst i sig selv. Selvom man kun har få kvadratmeter at lege med, er der stadig uanede muligheder for at få et lækkert, smukt og misundelsesværdigt hjem. Også på lidt plads.

Her på Pinploy, giver vi dig en række tips og tricks til, hvordan du kan få et smukt hjem med masser af plads, også selvom det er småt.

Helvægs reol

Når man ikke har så mange kvadratmeter at udfolde sig på, så må man nytænke, hvordan man vil opbevare sine ting. I stedet for at sprede hylder rundt i hele hjemmet, så kan det være en god idé at hæve sine hylder og placerer dem over hinanden. Man kan også samle sine hylder og lave en hel reol ud af det. En helvægs reol giver dig optimal udnyttelse af væggen, det er super flot og giver en lækker intellektuel indretning.

Bogreolsvæg: Indretning

Seng med flere funktioner

Der er et utal af muligheder for, hvordan din seng får flere funktioner, samtidig med at det stadig er komfortabelt og pænt. Du kan f.eks bygge din seng op, med at placerer en oven på en række samlede reoler. På den måde formindsker du ros under sengen, og får plads til en masse ting i dine reoler.

Vil du gerne vil have følelsen af en afskærmet sovezone, der ikke flyder sammen med resten af rummet? Så kan du i stedet for at udstyre din seng med en kommode, der vender ud ved fodenden. Kommoden fungerer som rumdeler, og på den måde får du både opbevaringsplads og afslappende sengeplads.

multifunktionel seng: Indretning

Brug store spejle og glas

Det er et klassisk trick, at hvis man gerne vil skabe effekten at et større rum, skal man bruge større spejle. Der findes mange flotte spejle, der nærmest ligner et kunstværk på din væg. For den fulde effekt kan du sætte dit spejl i en smal gang eller entre, for at give rummet mere dybe og få den fulde effekt af din indretning.

Noget andet der er med til at åbne dit hjem, og give en illusion af mere plads, er glasdøre. Udskift dine gamle, døre med glasdøre, eller døre som har glasvinduer. På den måde får du kastet ekstra lys ind i dit hjem, og du får en bedre sammenhæng mellem rummene.

Indretning

Multifunktionelle møbler:

Når du vælger møbler til dit lille hjem, er det vigtigt at de har flere funktioner. På den måde får du plads til alle de møbler, du gerne vil have.  Samtidig slipper du for en masse pladskrævende eller unødvendige møbler. Møbler som stjæler alt lys i dit i forvejen lille rummet. Dine møbler burde gerne være så kompakte så muligt, og med så mange funktioner som muligt. Det bliver du med garanti glad for!

Eksempler på multifunktionelle møbler:  Det kan være en sofa, hvor der er opbevaring under hynderne eller et sofabord, med små rum i.

Indretning til små hjem

 

Mal i lyse farver

Når du har en lejlighed eller et hus på forholdsvis få m2, så er det vigtigt at du holder igen med de mørke farver. De mørke farver kan få dit rum til at virke mindre end det egentlig er. Det samme gælder for de helt stærke farver. En stærk farve dominerer hurtigt udtrykket i dit hjem. Ligesom med de mørke farver, får de stærke farver dit hjem til at virke mindre, end det i virkeligheden er.

Det der vil være bedst for dit hjem, ville være at male det i lyse og neutrale farver. Du kan altid lege med forskellige farvetoner, hvis du gerne vil have lidt spil i dine rum. Du kan afprøve farver igennem vores farvevalgsværktøj.

Leg med møblernes opstilling

Ved at mose alle dine møbler op af væggene, føles dit hjem meget mindre end det egentlig er. Her må du gerne udforske din kreativitet, og prøve dig frem med møblernes opstilling. En sofa behøver jo f.eks ikke nødvendigvis at stå op af væggen. Prøv at sætte nogle af dine møbler ud i rummet og se hvad der fungerer.  Det er også en god idé med runde spiseborde, da du får luft omkring det.

Hvis du søger hjælp til indretning, eller du har nogle møbler du enten skal have samlet, hentet eller meget andet, kan du super nemt finde hjælp på Pinploy.


Andre Blogs

Pinploy bliver til Handyhand

Pinploy bliver til Handyhand

Pinploy.dk kommer fremadrettet til at hedde handyhand.dk. Indenfor de næste 1-3 måneder vil Pinploy blive rykket handyhand.dk og pinploy.dk hjemmesiden vil forsvinde – men bare rolig, ingen af dine opgaver og anmeldelser vil forsvinde! Så hvorfor bliver Pinploy til handyhand? Pinploy.dk overtager handhand.dk – og dermed kan vi kombinere Pinploys teknologi med Handyhand’s eksisterende netværk. […]

Foråret banker på døren, er du klar?

Foråret banker på døren, er du klar?

Efter en lang og hård vinter, så er vi alle sammen ved at være klar til, at årstiden skifter. Det sidste sne er snart faldet og med det varmere vejr kommer der også nye muligheder. Dyrene og blomsterne er på vej frem i naturen igen, og det samme gør sig gældende for os mennesker. Du […]

Sådan gør du din bolig klar til det nye år

Sådan gør du din bolig klar til det nye år

2021 har uden tvivl været et langt og kompliceret år for størstedelen af os. Med et utal af uforudsete udfordringer, stor mangel på kvalitetstid med familien, samt en semi-konstant overflod af dårlige nyheder, har coronakrisen efterladt sig mærkbare spor i vores hverdag. Men med 2022 kommer muligheden for fornyelse, og hvad kunne være en bedre […]

Familieaktiviteter, som styrker sammenholdet

Familieaktiviteter, som styrker sammenholdet

Familielivet kræver nærvær og tid, for at sammenholdet kan styrkes og kærligheden kan vokse sig endnu større. Den gyldne balance mellem familieliv og arbejdsliv kan dog være svær at finde. Hos Pinploy har vi et ønske om, at familier med en travl hverdag, kan få mere tid til hinanden. Derfor har vi skabt en platform, […]