dansk

Hvordan polerer man en bil

Hvordan polerer man en bil

Din bil vil blive udsat for meget, når du kører i den regelmæssigt. Det er ikke kun tilfældet for det indre, men også bilens ydre. Man kommer langt ved at give sin bil en vask engang imellem og passe på lakken. Men sommetider kan en polering også være nødvendig. I denne guide kan du læse, hvordan du polerer en bil let.

 

Gør bilen klar til polering

Før du kan begynde at polere bilen, så skal du først lave lidt forberedelse. Det involverer ofte de følgende trin:

 

1. Vask bilen

Ved at have vasket og rengjort bilen grundigt inden polering, så sikrer du, at der ikke kommer opbygning af skidt og snavs under poleringen. Sørg derfor for at vaske bilen inden.

 

Du vasker mest optimalt din bil udenfor direkte sollys på et fast underlag. Hav gerne parkeret bilen et sted, hvor du både kan komme nemt rundt om hele bilen, og hvor bilen undgår at blive mere beskidt undervejs i processen. Vask først bilen med rent vand fra en slange eller lignende for at få løsnet snavs på overfladen. Start oppefra og bevæg dig ned mod hjulene, hvor der ofte kræves en mere intens rengøring her.

 

Efter at have renset bilen med vand, er det mest optimale at starte med at rengøre hjulene. Rengøringsmiddel designet til bilhjul og dæk er ofte mere hård og det kan derfor give mening at vaske det af først, så du undgår at det sætter sig på resten af bilen. Når hjulene er rengjorte, og du har fjernet alt rengøringsmidlet, så kan du gå videre med at vaske med vand og sæbe til bilen. Brug her en spand med rent vand og en sæbe uden voks eller polering som ingredienser. Som regelt er det bedst at bruge en blødere svamp og rengøringsmiddel til mørkere biler.

 

Det er vigtigt at have rengjort din bil ordentligt inden polering, da det ellers kan give aftryk og ridser i bilen. Er du i tvivl om processen, så kan du finde hjælp til bilvask.

 

2. Sådan polerer du en bil

Selve poleringen kan enten udføres i hånden eller med en polermaskine. Det tager længere tid at gøre i hånden, men har du ikke erfaring eller styr på en polermaskine, så er det mere sikkert.

 

Polering i hånden gøres bedst med en tilpasset poleringssvamp og det rette middel til polering. Sørg derfor at vælge de produkter, som er specifikt tilpasset til netop din type af bil. Arbejd i små segmenter på bilen ad gangen, hvor du ligger poleringen med cirkulære bevægelser. Fjern overskydende polering med en ren klud, som du kan rengøre i vand regelmæssigt.

 

Udføres poleringen i stedet med en polermaskine, så kan du ofte få et mere jævnt og langt hurtigere resultat. Det kræver dog en smule viden at bruge maskinen. Tag først svampen ud af din polermaskine og gør den våd. Vrid det meste væske fra svampen, men sørg altid for at den er våd under poleringen. Det kan ellers give skader på din bil. De fleste midler til polering kan enten lægges direkte på bilen eller tilføjes i små mængder til polermaskinens svamp. Sørg for at have læst instruktionerne for det middel, som du benytter.

 

Saml nu og tænd for din polermaskine. Det kan anbefales at arbejde med et segment af gangen. Hold maskinen parallelt med den overflade, som du polerer, og fordel trykket på maskinen jævnt. Gøres det rigtigt, så vil du se poleringen først blive smørret ud på bilens overflade, hvorefter det vil en give den skinnende overflade. Når overfladen skinner, så skal du rykke videre til næste segment af bilen. Pas på kanterne, når du arbejder.

 

Det er vigtigt at holde svampen i maskinen våd og forholdsvist ren, mens du polerer. Sørg gerne for at gøre svampen våd, men ikke have for meget væske, imellem hvert segment der poleres. Du vil sandsynligvis på et tidspunkt opleve, at svampen har suget store mængde af polering. Her gøres svampen grundigt ren, for at undgå opbygning af for store mængder polering. Det kan gå ud over det færdige resultat. Husk at gøre svampen fugtig igen efter sådan en rengøring.

 

3. Giv bilen et lag voks

Efter poleringen kan der være visse steder på bilen med små mærker og mønstre i poleringen. Du kan her bland voks og dit polering i forholdet 60/40 for at lave et middel, som du kan bruge til at rette disse med en blød svamp. Dyp svampen i lidt af din blanding og læg det på mærkerne med en skubbende bevægelse. Fjern overskydende voks med en ren klud.

 

Pas på med ikke at bruge en polermaskine, hvis du ikke er sikker på, hvad du laver. Det kan give grimme mærker og skader på din bil. Du kan med fordel finde en ekspert til at polere din bil med Pinploy. Så kan du få klaret opgaven hurtigt og nemt, uden at skulle risikere overfladen på din bil.

 

 

FAQ

  • Poleringen fjerner ikke som sådan skrammer og ridser, men det kan godt skjule små ridser i de øverste lag af lakken.

  • En større gennemgang med vask, polering, og voks er kun nødvendige omkring to gange årligt. Mere lette rengøringer og ydre vedligeholdelse gøres optimalt hver anden eller tredje måned.

  • Polering er som ofte bedst, når du begynder at kunne se mærker og tab af glans på overfladen af din bil.