dansk

Hvad koster en ny hoveddør

Pris guide

560 - 6.900 kr.

Lav

560,-

Median

230,-

Høj

6.900,-

Hvad koster en ny hoveddør?

Hoveddøre er indgangen til vores hjem. Et toleddet symbol på imødekommenhed og tryghed, er den gode hoveddør såvel robust som indbydende. Den skal kunne holde på varmen i vintermånederne, og lukke en sund brise ind, når nu solen står højest på himlen i løbet af sommertiden. En ny hoveddør koster omkring 560-2.300 DKK, hvis du har en standard trædør for øje, og omkring 2.760-6.900 DKK, hvis du hellere vil have metal dør. Udover materiale er der andre faktorer der kan gå ind og højne prisen for en ny dør, bl.a. størrelse og omfang.  

Alt I alt kan den gennemsnitlige pris for installation af ny hoveddør spænde fra 560 og helt op til 6.900 for standard yderdøre alene. Hvis du gerne vil øge sikkerheden i dit hjem eller bare ønsker at udskifte dine falmende, knirkende døre, har vi lavet en omfattende prisguide der kan hjælpe dig godt i gang med dit udskiftningsprojekt.

 

Hvad påvirker de samlede omkostninger for en ny hoveddør?

Prisen for montering af ny hoveddør influeres, som tidligere nævnt, af flere faktorer. Hvis du vil vide, hvor meget en ny hoveddør kan komme til at koste dig, samt de ting der kan gå ind og have en indflydelse på den samlede pris, gennemgås det yderligere nedenfor.
 

Størrelse, stil og materialer

Når du skal vælge ny dør til dit hjem, er størrelse, stil og materiale afgørende, da disse valg kan påvirke dit hus både positivt og negativt. Det er vigtigt at vælge en hoveddør, der ikke kun matcher det generelle æstetiske udtryk af dit hus, men naturligvis også er den rigtige størrelse for din indgang. At købe en ny dør, fordi man ikke har gjort sit forarbejde eller forsøgt at reparere den gamle dør, så den passer bedre til dit hjem, vil kun koste dig mere tid og flere penge i det lange løb.
 

Almindelige hvide døre er som regel noget billigere end trædøre. Men trædøre tilføjer bestemt lidt ekstra charme til dit hjem og kan hurtigt øge værdien, hvis du senere planlægger at sætte dit hus til salg.
 

Omfanget af opgaven

Prisen for en ny hoveddør kan blive højere eller lavere afhængigt af opgavens omfang. Levering af nye døre, samt fjernelse og bortskaffelse af gamle eller beskadigede døre, vil medføre yderligere gebyrer oven i omkostningerne for arbejdskraften.
 

Andre medfølgende produkter såsom postkasser, låse og diverse sikkerhedsopgraderinger vil også tage længere tid at udføre, og kan til tider være udfordrende at installere (alt afhængigt af produkttype og mærke). Dette kan således betyde yderligere omkostninger.

 

Forskellige dørtyper og deres gennemsnitspriser

En af de væsentligste faktorer, der har en indflydelse på, hvor meget en ny hoveddør kan komme til at koste, er den type dør, der skal monteres. Dørtypen afhænger af enten det anvendte materiale og/eller den overordnede stil.
 

De to mest almindelige materialer, der bruges i konstruktionen af døre, er træ og metal. Prisen for trædøre varierer fra 120-2.300 DKK afhængigt af størrelse, stil og type. Prisen for metaldøre starter ved 460 DKK for en standard aluminiumsdør, og kan løbe helt op til 11.500 for metaldøre med smartfunktioner.
 

Som nævnt tidligere varierer prisen for hoveddøre også efter stil. En standard hoveddør er normalt den billigste løsning og koster omkring 560 DKK, mens sikkerhedsdøre med smartfunktioner kan koste omtrent 9.200.
 

Dette er startpriserne alt efter stil:
 

Dørtype stilPris 
Standard indgangsdørStarter ved 560 DKK
Sikkerhedsdør
  • Starter ved 650 DKK for en standard dør
  • Starter ved 1.840 DKK for en dør af højere kvalitet
  • Starter ved 9.200 DKK for en dør med smartfunktion
Fransk dør
  • Starter ved 2.300 DKK for en trædør
  • Starter ved 4.600 DKK for en aluminiumsdør

 

Standard hoveddør

Den gennemsnitlige pris for en ny hoveddør ligger et sted mellem 560-5.520 DKK. Standard hoveddøren er et godt valg, hvis du vil have en prisvenlig, og robust dør. Priserne stiger dog, hvis du vælger en hoveddør med aluminiumsmateriale.

 

Sikkerhedsdør

Nogle af fordelene ved sikkerhedsdøre er deres styrke, stabilitet og funktionalitet. De er ofte lavet af stål eller aluminium, hvilket gør dem yderst modstandsdygtige. De kan også opgraderes med smart-låse og lys for bedre sikkerhed, hvilket gør priserne noget højere end andre dørtyper.

 

Fransk dør

I lighed med de andre dørstile varierer prisen for fransk døre også fra materiale til materiale. Franske trædøre starter ved 2.300 DKK, mens franske aluminiumsdøre starter ved omkring 4.600 DKK.

 

Ekstra omkostninger for montering af ny hoveddør

Produkter såsom dørhåndtag og hængsler, lys, låse og postkasser kan være med til øge priserne for montering af ny hoveddør. På trods af ekstraudgiften kan disse være værdifulde tilføjelser til din nye dør.
 

Ekstra håndtag sikrer, at familien altid er trygge indenfor husets fire vægge. Installation af lys i siden af døren kan pifte det overordnede udseende af din hoveddør op, samtidig med at det giver bedre synlighed om natten. Med disse tilføjelser kan du øge markedsværdien af ​​dit hjem, hvis nu du beslutter dig for at sætte huset til salg.

 

Skal jeg gøre det selv eller hyre en professionel?

Nu hvor du er bekendt med ikke kun gennemsnitspriserne, men også de forskellige faktorer, der kan gå hen og påvirke prisen, er det tid til at kaste sig ud i opgaven!
 

Montering af ny hoveddør kræver meget tålmodighed og øvelse. Hvis du har i sinde at gøre det til et gør-det-selv projekt, får du brug for nøjagtige mål af rammen både vandret og lodret. Du bør også vide, hvordan dørkarmen monteres korrekt og sikrer, at den er sikret godt, før du griber fat i døren. Når du gør dette, skal du have værktøj og materialer som f.eks. bor, tætningsmidler, PU-skum og skruetrækkere klar.
 

En udfordring du nok vil støde ind i ved at gå gør-det-selv vejen er, at de fleste dørproducenter ofte kræver at en professionel montør eller håndværker monterer døren for du kan få fuld garanti. Hvis du ønsker at udnytte dette og sikre, at din dør holder længe, ​​er det en god idé at hyre en fagmand til monteringen af din hoveddør. En professionel vil også spare dig en masse tid og energi.


 

FAQ

  • Prisen på en lås til din hoveddør vil afhænge af opgavens omfang, typen af ​​lås og leverandøren. Prisen for at montere en grundlæggende ny lås starter ved 92 DKK. Smartlåse med avancerede funktioner er selvfølgelig dyrere end basislåse. I mere omfattende opgaver som udskiftning af beskadigede låse vil det spare for tid og besvær med at installere en lås ved at hyre en låsesmed til at udføre arbejdet for dig.

  • Montering af en standard hoveddør tager normalt omkring halvanden til to timer for fagfolk. Forvent at det tager lidt længere tid, hvis du planlægger at gøre det selv, især hvis du gør det for første gang. Hvis du planlægger at installere andre enheder såsom alarmer, dørklokker eller sikkerhedsudstyr, skal du også forvente, at det tager længere tid.

  • En byggetilladelse er ikke nødvendig for at montere en ny dør i en eksisterende åbning. Men hvis der er behov for byggeri for at åbne en væg og montere en ny dør, vil der højst sandsynligt være behov for en byggetilladelse. Tjek altid med din lokale kommune om det er nødvendigt før du begynder på arbejdet.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.