dansk

Hvad koster det at få fjernet ukrudt?

Pris guide

240 - 700 kr.

Lav

240,-

Median

380,-

Høj

700,-

En flot have med frodige grønne græsplæner og blomsterfyldte områder, er en af livets små glæder. Alle haver fortjener at være ukrudtsfrie, men idéen om at skulle udføre det hårde og beskidte arbejde, passer ikke altid med vores idé om en idyllisk livsstil. Resultaterne vil dog gøre, at du kan nyde din have endnu mere. I takt med at udendørsarealerne spiller en større rolle i vores liv, bliver behovet for regelmæssig lugning, havearbejde og vedligeholdelse også nødvendigt. 

Lugning, altså det at fjerne ukrudt, er en måde at rydde op eller forbedre din nuværende have på. Ukrudtsbehandling er tidskrævende og kræver ofte mange kræfter. Dette er en af de opgaver, som en gartner kan hjælpe dig med. En velplejet have forbedrer udseendet af dit hjem, samt bevarer og øger din ejendomsværdi. Når haven er fyldt med rod, visne blade og ukrudt, ser den ikke indbydende og hyggelig ud.

De gennemsnitlige omkostninger for en gartner (pr. time) varierer afhængigt af opgaven og arealstørrelsen af din have. Omkostningerne varierer som regel imellem 120 og 1000 DKK pr. time.

At ansætte en gartner er en af de bedste ting vi kan gøre, når vi mangler tid, eller hverken har overskuddet eller udstyret til, at udføre arbejdet. En gartner kan både hjælpe med sæsonbestemt vedligeholdelse, engangsopgaver og regelmæssig rydning af ukrudt. På trods af, at fjernelse af ukrudt er en ret simpel opgave, giver det stor ro i sindet, at få det gjort. En sund græsplæne får din ejendom til at se bedre ud og er en ofte undervurderet investering.

Almindelige tjenester som er inkluderet når man bestiller lugning

Din gartner inkluderer sandsynligvis nogle af eller alle følgende tjenester:

 • Fjernelse af ukrudt: Din græsplæne skal luges for at forblive sund, og dette gøres ved at trække ukrudt op med hånden eller ved at bruge et ukrudtsredskab, såsom en høtyv eller ukrudtsudtrækker. På trods af, at det er en simpel service, kan prisen på fjernelse af ukrudt variere, afhængigt af hvor dybt og rodfæstet ukrudtet er, om der er behov for en ukrudtssprøjte og hvad der er den påkrævede type ukrudtsspray.
   
 • Kemisk fjernelse af ukrudt: At arbejde med kemikalier kan være svært på grund af de involverede sikkerhedsforanstaltninger, såvel som deres anvendelse. Dette gælder specielt, hvis der er børn og dyr til stede, mens kemikalierne synker ind og gør deres arbejde.
   
 • Service af græsplæne: Disse tjenester kan omfatte plæneklipning, vanding, kantning, bladblæsning, piskning af klipper m.m. Prisen varierer afhængigt af plænens størrelse.
   
 • Generel oprydning og vedligeholdelse af haven: Tjenester herunder kan omfatte vanding, beskæring, ukrudtsbekæmpelse, gødning, skårlægning og rydning af haveaffald. Regelmæssig vedligeholdelse kan også omfatte såning. Prisen varierer afhængigt af områdets størrelse og hvor tilgroet det er.

Forskellige gartnere inkluderer forskellige tjenester i deres pakker, og priserne kan variere i overensstemmelse hermed. Rejse- og opsætningsomkostninger kan også være en faktor. Derudover afhænger prisen af, hvilke tjenester der er inkluderet i den valgte pakke, og hvor ofte du har brug for deres service. Andre faktorer, såsom terræn, samt de nødvendige værktøjer, som skal bruges til at udføre arbejdet, kan også være med til at bestemme prisen.

Faktorer, der påvirker prisen på ukrudtsbekæmpelse

weed romoval

Bortset fra den enkelte gartners ”pakkepris”, påvirker andre faktorer også omkostningerne forbundet med lugning.

 • Arealstørrelse og terræn: Omfattende kuperede haver, som er vanskelige at få adgang til, koster typisk mere end mindre områder med fladt terræn - også selvom mindre opgaver stadig skal medregne omkostninger til rejse og opsætning. 
   
 • Havens tilstand og indsamlet affald: Hvis haven er tilgroet med ukrudt, som kræver værktøjer til at rydde området, koster det typisk mere end rydningen af en have, som er godt vedligeholdt. Dette kan skyldes det påkrævede udstyr, arbejdskraften og den tid det tager, at samle haveaffaldet. 
   
 • Typer af planter: Eksotiske og blomstrende planter kan kræve mere opmærksomhed i forhold til gødning, lugning og beskæring, i modsætning til løvfældende eller klassiske buske, som er mere robuste og kræver mindre pleje.
   
 • Udstyr og materiale: Særlige opgaver og installationer, som kræver stor teknisk færdighed, hårdt arbejde og kemikalier, kan øge omkostningerne. Generelt inkluderer gartneres sats den arbejdskraft og det udstyr, som skal til at for at fuldføre arbejdet. Men hvis opgaven kræver en dyr ukrudtssprøjte eller barkflis, kan det medføre ekstra omkostninger, som sandsynligvis ikke vil være inkluderet i standardprisen.
   
 • Sværhedsgrad og antal opgaver: Hvor mange forskellige tjenester og hvor arbejdskrævende de er, vil påvirke omkostningerne. Fjernelse af ukrudt vil eksempelvis ikke være så dyrt, som en samlet pakke med pleje af græsplænen.
   
 • Årstidsændring: Vedligeholdelse og pleje af haver og planter kan variere alt efter sæson. Om vinteren kræver haver mindre opmærksomhed end som sommeren. Derfor er der også højere efterspørgsel på gartnere i sommerhalvåret. 

Priseksempler for fjernelse af ukrudt og relaterede tjenester

Gartnere har generelt lignende satser inden for industrien, men havearbejde kan være langt mere krævende end eksempelvis blikkenslager- eller elektrikeropgaver. Dette skyldes, at en velholdt have kræver mere pleje og opmærksomhed end en vandhane eller et kredsløb. Med rette kan det derfor være en lige så stor, hvis ikke større, finansiel investering.

Nu er du bekendt med de forskellige tjenester inden for havearbejde, samt hvilke faktorer der påvirker priserne for disse tjenester. Lad os derfor tage et kig på de gennemsnitlige priser for havearbejde i Danmark, opdelt efter tjenester.

 • Græsslåning: Som en enkeltstående service, ligger prisen på græsslåning mellem 230 – 500 DKK.
   
 • Lugning: Som en enkeltstående service, ligger de gennemsnitlige priser på lugning mellem 270 – 550 DKK.
   
 • Beskæring & trimning: Dette er en service, som kan være tidskrævende. Prisen ligger mellem 340 – 800 DKK.
   
 • Plænepleje: Plænepleje involverer generelt en række af tjenester, som kræver mere tid, kræfter, opmærksomhed og værktøjer. Priserne ligger gennemsnitligt på 230 – 500 DKK.
   
 • Generel oprydning og vedligeholdelse: Dette involverer flere forskellige tjenester. Generel oprydning i haven og vedligeholdelse koster mellem 270 – 680 DKK.
   
 • Haveplantning: Da dette er en service som kræver specielle færdigheder, koster haveplantning mellem 320 – 680 DKK.
   
 • Haveforbedringer: Med arbejdskrævende tjenester, materialer og installationer, som kræver tekniske færdigheder, koster haveforbedringer såsom græslægning fra 450 DKK, mens prisen for tjenester såsom installation af en havebænk starter fra 1350 DKK.

Pinploy kan forbinde dig med et væld af gartnere og havemænd. Du skal blot dele din opgave, foreslå et rimeligt budget og derefter vælge den ønskede gartner. Du kan se kandidaternes profiler, før du vælger nogen, og din betaling frigives ikke, før arbejdet er afsluttet og du er tilfreds.

Gartnere tilbyder dig bekvemmelighed i tilværelsen, såvel som en mere personlig vejledning og hjælp. Pinploy kan forbinde dig med nogle af de bedste gartnere i nærheden af ​​dig. Er du klar til at komme i gang?

FAQ

 • Ja. Gartnere opkræver et minimum pr. Time. En aftale kan tage alt fra et til et par timer eller en pakkeservice kan tage over et par uger, men dette er citeret til og accepteret af dig, så du er opmærksom på, hvor lang tid det tager, gebyrer for materialer, og hvad de endelige omkostninger er.

 • Hvis dit græs er for højt til, at en plæneklipper kan køre over det, ikke har været vedligeholdt i over 6 måneder eller har et stort mængde ukrudt, der skal fjernes, er din have tilgroet.

 • Vejret bør ikke være en faktor - vedligeholdelse kan udføres, selvom vejret er dårligt - dog ikke stormende med lyn og torden. Hvis der er ekstreme vejrforhold, skal din gartner kontakte dig for at diskutere at flytte opgaven til et andet tidspunkt og dato, der passer dig bedst.

 • Så længe din have er tilgængelig, kan gartneren gennemføre jobbet. Vi er stolte over, at vores gartnere er troværdige og pålidelige.

 • Ja. Gartnere bør være fuldt udstyret med deres egne værktøjer. Hvis der kræves specifikke værktøjer, skal du nævne det for din gartner. Hvis du opfordrer gartneren til at bruge dine egne værktøjer, er de ikke ansvarlige for skader.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.