dansk

Hvad koster udskiftning af fuger?

Pris guide

1.120 - 16.470 kr.

Lav

1.120,-

Median

6.590,-

Høj

16.470,-

Hvad koster udskiftning af fuger

Når fuger i væggene og gulvet på dit badeværelse bliver revnet eller beskadiget, vil fugt kunne sive under fliserne. Dette kan hurtigt resultere i vandskader, fugt, og skimmel som i sidste ende kan blive sundhedsskadeligt for dig. Hvis du ønsker at opfriske fliserne på dit badeværelse til deres bedste stand, så kan det være tid til at få fugerne skiftet.

 

Hvis dit badeværelse lækker er det første skridt at finde ud af, hvor lækagen kommer fra. At fuge henover mugne eller farvede fugninger kan fange fugt under den nye fugning. Når lækagen er adresseret, kan du påbegynde arbejdet med at få lavet nye fuger på vægge og gulvfliser.

 

Prisen for at lave nye fuger på et 10 kvadratmeter stort badeværelse spænder mellem 1120 til 6590 kr. Prisen for fugning af fliser varierer afhængigt af badeværelsets størrelse. Størrelsen afgør mængden af fugemasse der er behov for og lønomkostningerne for arbejdskraften. Fugemasse kan købes for 70 eller 430 kr. pr. pose tør fugemasse. Prisen på færdigblandet fugemasse varierer fra 80 til 1060 kr.

 

Faktorer der påvirker prisen for nye fuger på badeværelset

For at beregne prisen for at lave nye fuger på badeværelset må der tages højde for følgende faktorer:

 

Type fuger

Den gennemsnitlige pris for at få nye fuger i et brusebad, afhænger stærkt af fuge typen. Fuger med unikke egenskaber er dyrere end de almindelige. Hvis der er svampevækst i badeværelset, findes der også en svampedræbende fugemasse.

 

Der findes også antibakterielle fuger, epoxyfuge, forblandet fuger, og fint slebet fuger. De fleste tørre fuger koster imellem 70 og 430 kr. pr. pose. Hvorimod de forblandede fugemasser koster 80 til 1060 kr. Området som skal dækkes med fugemasse afhænger af bredden og dybden af samlingerne, samt størrelsen af de pålagte fliser. 

 

Arealstørrelse

Naturligvis vil omkostningerne til fugning af fliser på badeværelset være højere hvis der er tale om et større rum. Større badeværelser har tendens til at have større flisebelagte områder der kan få brug for nye fuger. Derfor vil det kræve flere materialer, mere tid, og dermed medføre større udgifter.

 

Lønomkostninger

Lønomkostningerne for at få lagt fuger varierer afhængigt af, hvilken del af badeværelset der har brug for nye fuger. Din geografiske placering kan også være med til at påvirke prisen for en håndværker.

 

Den aktuelle tilstand af fugemassen

Hvis den nuværende fugning af dit badeværelse allerede er nedbrudt og fugen muggen, så vil der højst sandsynligt være fugt under fliserne. På grund af potentielle vandskader vil en ny fugning sandsynligvis koste mere og være mere kompleks.

 

Pristabeller for nye fuger

For at hjælpe dig med at sammenligne omkostningerne for at lægge nye fuger, så kan du orientere dig nedenfor. Husk, at prisen på hver type fuger også vil variere afhængigt af producent, mærke, og vejledende udsalgspris.

Prisliste til nye fuger

 

ServicePris
Nye fuger på badeværelse1120 til 6590 kr.
Nye fuger i brusebadet70 til 170 kr. pr. kvadratmeter


 

Pr. type fuger

 

Type af fugemasseFordeleUlemperPris
Uslebet fugemasse /usandet fugemasse
 • Har ikke sand tilføjet.
 • Kan nemt bruges til strammere flise linjer.
 • Uden sande, forvent da mere krympning og revner, når den er tør.
 • Det kan ikke bruges i huller større end 3 mm bred.
Omkring 40 kr. pr. kvadratmeter til fjernelse og udskiftning.
Slebet flisefuger (til gulve)
 • Kan bruges til huller bredere end 3 mm.
 • Kan bruges til større gulvfliser.
Mulighed for krympning, men med en lavere risiko for dette.Omkring 40 til 60 kr. pr. kvadratmeter.
Specialist epoxyfuge
 • Kan forhindre problemer med krympning.
 • Mere fleksibel.
 • Normalt vandtæt.
 • Lav vedligeholdelse.
Dyrere og vanskeligere at anvende, da det sætter sig hurtigt.Omkring 20 til 40 kr. pr. kg fugemasse.


 

Ansættelse af en professionelle op mod gør-det-selv løsningen

For at hjælpe dig med at sammenligne de to muligheder, så får du her fordele og ulemper ved at ansætte en håndværker i modsætning til gør-det-selv fugning.

 

 HåndværkerGør-det-selv
Fordele
 • Fuger kan blive lagt effektivt og korrekt af en professionel ekspert.
 • Gammel fugemasse kan fjernes korrekt med de rigtige værktøjer og ordentlige teknikker.
Ofte billigere end en håndværker, da du ikke behøver at betale for lønomkostninger.
UlemperOfte dyrere end at gøre det selv.
 • Hvis det ikke gøres omhyggeligt, kan fugt lække under fliserne, hvilket vil forårsage vandskader og skimmel.
 • Du bliver nødt til at anskaffe det rigtige udstyr selv.
 • Hvis du ikke er vant til jobbet, kan det være meget udfordrende at opnå en glat kvalitets finish.


 

Hvordan laver man fuger

For at give dig en idé om hvad det indebærer at lave fuger, så kan du her se et overblik over processen. Dette vil også give dig mulighed for at vurdere, om du kan udføre jobbet selv, eller om du har brug for at ansætte en professionel til at gøre det.

 

Kontrollér om der er lækager

Hvis der er brun mug, kan det betyde at der er kommet vand ind bagved vægfliserne eller under gulvfliserne. Det er et tegn på, at der løber vand ind gennem leddene. Sørg for at finde ud af, hvor lækagen kommer fra, og få den rettet først før du påbegynder arbejdet med de nye fuger. Lægges der nye fuger ovenpå en lækage, så vil de nye fuger også tage vandskader indenfor kort tid.

 

Fjern den gamle fugemasse

Et ideelt værktøj til at fjerne gamle fuger er en speciel boremaskine som lader dig arbejde gennem og under overfladen af fugen, uden at du beskadiger fliserne. Glem ikke at bære sikkerhedsbriller for at beskytte dine øjne mod snavs. Når du er færdig, så kan du gå over linjerne med en skruetrækker. Støvsug derefter for snavs for at sikre, at du har fjernet eventuelle sidste spor.

Vær forsigtig med at fjerne gamle fuger, da revner i badeværelsesfliser kan ende med øget arbejdstid, ekstra omkostninger, og stress, da det kan være udfordrende at skulle få lagt nye fliser der matcher de gamle.

 

Bland og påfør fugemasse

Der er færdigblandingsfuger til rådighed på markedet. Men hvis den fugemasse du har anskaffet skal blandes først, skal du bruge et specielt piskeris til din boremaskine for at blande fugemassen. Når du skal påføre fugemassen kan du med fordel bruge et flisefugebræt, samt en skraber til at fjerne overskydende fugemasse.

 

Slip af med det overskydende fugemasse

Rengør overskydende fugemasse efterhånden som arbejdet udføres, da fugen har tendens til at tørre hurtigt og kan være sværere at fjerne hvis du venter for længe. Du kan benytte en fugtig svamp til at fjerne overskydende masse og derefter lade fugen tørre færdig.

 

Hvis du beskadiger en flise

Hvis en flise er eller bliver beskadiget, mens du fjerner gamle fuger, skal du bruge en mejsel til at fjerne den ødelagte flise med. Læg den nye flise og husk at anvende limen på bagsiden. Placer den nye flise ved hjælp af afstandsholdere for at opretholde ordentlige fuge huller. Når limen er tør, skal du fjerne afstandsmærkerne og fuge leddene igen.

 

Det kan være kompliceret at fuge ordentligt uden at få ødelagte fliser undervejs. Du kan spare tid og sikre at dit fuge-projekt bliver udført korrekt med hjælp gennem Pinploy. Her kan du få et nøjagtigt tilbud på fugning ved at oprette en opgave og tale med en specialist om dit fugeprojekt.


 

FAQ

 • Det er muligt at fuge over gamle og beskadigede fuger. Det vil dog ikke løse problemer med fugt der kan være fanget under fliserne. Så for at forhindre dette og opnå en glat finish samtidig er det bedst at få den gamle fuge fjernet først.

 • Det tager normalt en til to dage at få lagt fuger, baseret badeværelsets størrelse. Det nøjagtige tidsestimat afhænger af hastigheden på arbejdet og erfaringen hos den som lægger fugerne.

 • Nej, du skal vente 24 til 48 timer før du fuger nye fliser. Dette gøres for at sikre, at limen på fliserne er korrekt hærdet.

 • Lad fuger tørre mindst natten over og til i alt 24 timer. Vent derefter et par dage eller op til en uge for at sikre, at alt fugten er helt fordampet.

 • Ja, du kan. Du skal dog vælge en maling der er fugevenlig. Epoxy farvestoffer eller epoxymaling kommer i forskellige farver og fungerer godt på fuger.

 • Ja, det er meget vigtigt for huller! Mellemrum mellem fliser og fuger er nødvendig for at give fugerne plads til at udvide sig. Brug 2 mm samlinger til et vægflise projekt og 5 mm, når du bruger natursten.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.