dansk

Hvad koster det at få installeret hårde hvidevarer?

Pris guide

380 - 420 kr.

Lav

380,-

Median

370,-

Høj

420,-

Hvad koster det at få installeret hårde hvidevarer?

Uanset om du planlægger at købe en ny opvaskemaskine eller en smart vaskemaskine, kan livet blive meget nemmere med hårde hvidevarer af god kvalitet. Når din ellers pålidelige hvidevarer går i stykker og det ikke kan repareres, så er det tid til at købe nyt! Men hvor meget koster det at få installeret nye hårde hvidevarer?

Installationen kan komme til at koste fra 280 til 420 DKK i timen. Nogle installatører opkræver dog et fast installationsgebyr frem for en timepris afhængigt af størrelse, mærke og type. Hvis der er behov for yderligere arbejde (f.eks. reparation) kan priserne også stige.

Installationen af hårde hvidevarer kan være vanskelig, især når man har med store, voluminøse produkter at gøre. Hvis du har brug for vejledning i installationen af ​​dine nye hvidevarer, så læs videre her for at lære mere om eventuelle installationspriser, så du kan træffe det valg, der er bedst egnet dig og dit hjem.

 

Forhold, der påvirker installationsomkostningerne

Der er en del faktorer der kan gå ind og påvirke omkostningerne for installation af køkkenmaskiner. Ofte betaler man ud fra et fast prissystem pr. hvidevare. For at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg til dit hjem, bliver hver af disse diskuteret nedenfor.

 

Antal hvidevarer

Antallet af hvidevarer, du ønsker installeret, vil påvirke, hvor meget det koster at installere produktet. Hvis du har mere end ét apparat, opkræves der normalt et ekstra gebyr for hvert ekstra apparat. Nogle håndværkere tilbyder dog rabatter, når du har tre eller flere hvidevarer, der skal installeres på én gang.

 

Omfanget af opgaven

Prisen varierer også afhængigt af opgavens omfang. Hvis installationen af ​​produktet fører til et behov for yderligere reparationer, el-arbejde, nye gasledninger eller bortskaffelse af gamle genstande, vil omkostningerne for produktinstallationen naturligvis stige.   

For eksempel, hvis du har brug for at hyre en blikkenslager til din installation, opkræver de omkring 460 - 830 DKK i timen. Hvis du har brug for at konsultere en elektriker vedrørende elektriske ledninger, opkræver de omkring 650 - 830 DKK i timen. Disse opgaver gør installationsarbejdet for apparatet mere komplekst og kræver muligvis også en entreprenørs ekspertise. Dermed højere omkostninger.

 

Lokation

Din lokation påvirker også, hvor meget det koster at få hvidevarer installeret. Nogle virksomheder tilbyder gratis levering til nærliggende områder og nedsatte installationspriser afhængigt af hvidevarens pris. Men hvis du bor langt fra den butik, hvor du først købte produktet, kan du forvente, at leverings- og installationsomkostningerne stiger.  

 

Produkttype

Udgifterne til installation af hvidevarer varierer alt efter hvilken produkttype du har at gøre med. Prisen for installation af mindre plug and play-produkter starter ved 280 DKK i timen. Større produkter, der ofte er mere komplicerede installationsmæssigt, har som regel en fast installationspris. For opvaskemaskiner kan man betale helt op til 830 DKK i timen. Hvis du lige har købt et smartprodukt, kan prisen igen stige, da disse også er sværere at sætte op end almindelige hvidevarer.

 

Produkttyper og installationspriser

Forskellige hvidevaretyper har som tidligere nævnt forskellige installationspriser. Ofte inkluderer prisen alt fra udpakning til fjernelse og bortskaffelse af den gamle enhed, plus garanti. Sørg dog for at diskutere dette med installatøren, før du påbegynder arbejdet for at undgå unødige overraskelser.

 

Kogeplade

Prisen for at installere en kogeplade varierer fra 560 - 2300 DKK og er et af de dyrere produkter at installere. Priserne kan stadig stige, hvis bordpladen skal repareres eller der skal installeres en ny emhætte. Generelt dækker omkostningerne allerede udpakning af varen, montering og bortskaffelse af emballage.

 

Tørretumbler

Prisen for at få en tørretumbler installeret starter ved 370 DKK og kan gå helt op til 920 DKK. Denne pris inkluderer udpakning og bortskaffelse af brugt emballage, montering, tilslutning og test.

 

Køleskab

Køleskabsinstallation koster et sted mellem 420 - 690 DKK. Omkostningerne herfor kan stige når det kommer til mere avancerede køleskabe med bl.a. ismaskiner og egne dispensere, da du har brug for en vandledning. Ligesom med andre apparater inkluderer prisen normalt udpakning, montering og bortskaffelse af emballage.

 

Komfur

Ligesom med kogeplader ligger komfurinstallation i den lidt højere ende rent prismæssigt. Omkostningerne herfor spænder fra 460 - 920 DKK. Priserne kan stadig stige, hvis der er behov for reparationer på eksempelvis køkkenskabe.

 

Vaskemaskine

Prisen for at installation af vaskemaskine er mellem 330 og 560 DKK. Dette omfatter afmontering af det gamle produkt, udpakning og montering. Men igen skal du forvente en prisstigning hvis du skal have lavet reparationer.

 

Opvaskemaskine

Installation af ny opvaskemaskine koster mellem 460 - 830 DKK. Dette omfatter udpakning, montering, fjernelsen af det gamle produkt, VVS og kontrol af, om apparatet er funktionsdygtigt. Hvis der er behov for installation af nye rør og skabsreparationer, kan priserne igen blive højere.

For at hjælpe dig med at navigere omkostningerne har vi opsummeret priserne for installation af hvidevarer pr. type nedenfor:

 

ApparatAnslåede omkostninger
Vaskemaskine330 - 560 DKK
Tørretumbler370 - 920 DKK
Køleskab420 - 690 DKK
Komfur460 - 920 DKK
Opvaskemaskine460 - 830 DKK
Kogeplade560 - 2300 DKK

 

 

Andre ting der kan påvirke installationsprisen

Bortset fra det, der er nævnt ovenfor, kan andre ting påvirke omkostningerne for installationen af nye hvidevarer i dit hjem.

 

Minimumspris

For det første beder nogle installatører om en minimumspris eller en fast pris, før de godtager jobbet. Denne rate kan variere, fra 280 - 690 DKK og bruges til at medregne rejseomkostninger og andre administrationsudgifter.

Tømrerarbejde

Derudover skal det overvejes hvorvidt du får brug tømrerarbejde til samling og montering af nye hvidevarer, hvis du lige er flyttet ind i et nyt hus. Dette vil naturligvis også forårsage en prisstigning.

 

Tilgængelighed

Hvis elevatoren i din bygning er gået i stykker, og installatøren skal bære dine hvidevarer op ad trapperne, kan omkostningerne også stige på grund af den ekstra arbejdskraft.

 

Gør-det-selv eller hyr en professionel?

Hvis du arbejder på et stramt budget og gerne vil mindske omkostningerne ved bl.a. selv at installere produktet, er der et par ting, du skal overveje, før du påtager dig opgaven.

  • Selvom du har tidligere erfaring med gør-det-selv-arbejde, kræver det et vist niveau af teknisk færdighed og ekspertise at sikre, at alt bliver gjort korrekt. En enkelt fejl kan koste skader på dine nyindkøbte hvidevarer, hvilket kan føre til dyrere reparationer.
  • Opgaven kan også være farlig, afhængigt af omfanget, da det nogle gange involverer håndtering af gasledninger, elektriske ledninger og bortskaffelse af affald. Forkert installation kan føre til fremtidige problemer såsom potentielle brandfare eller langsigtet strukturelle skader på dit hjem, der kan påvirke din og din families sikkerhed.
  • Hvis du ikke har den nødvendige tid og ekspertise til et gør-det-selv projekt, er det en glimrende investering at hyre en professionel til at installere dine produkter for at sikre, at det bliver gjort rigtigt, og at dine nyinstallerede hvidevarer holder i årtier. Da du allerede har brugt penge og ressourcer på at købe dine produkter, er det bedst at sikre, at de holder så længe som muligt.
  • Derudover vil en professionel også være hurtigere til at få opgaven klaret og sparer dig både tid og stress. 

FAQ

  • Ja helt sikkert! Nogle installatører tilbyder også nedsatte priser for installationsopgaver med mere end tre produkter.

  • Professionelle installatører kan hjælpe med at installere dine produkter. Men hvis der er mere kompliceret el, tømrerarbejde, vvs og teknik involveret, kan du hyre en entreprenør med den rette erfaring og ekspertise på området.

  • Den tid, det tager at installere en hvidevare, afhænger af produktets størrelse, type, opbygning af produktet og placering. Det kan tage så lidt som en time for levering og installation af plug-and-play-apparater. Det kan dog tage op til tre timer eller en halv dag for mere komplekse installationer.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.