dansk

Hvad koster det at få lagt kunstgræs

Pris guide

11,902 - 30,952 kr.

Lav

11,902,-

Median

19,047,-

Høj

30,952,-

Hvad koster det at få lagt kunstgræs

Kunstgræs er et godt alternativ til en naturlig græsplæne. Det er nemt at holde kunstgræs og plænen kan ofte vare ved i mange år. Samtidig er der ikke på samme måde behov for at vande og give græsset gødning.

 

Skal man have købt kunstgræs, så vil der være visse omkostninger ved projektet, bland andet for at gøre plænen klar, købe græsset ind og ligge rullegræsset ud. Det kræver en vis erfaring at installere kunstgræs korrekt, og det er ikke lige så simpelt at lægge græsset ud. Derfor kan omkostninger for at købe og installere kunstgræs koste imellem 11.902 og 30.952 kr., med en gennemsnitspris på 19.047 kr. Priserne kan afhænge af en del forskellige ting.

 

Faktorer der påvirker prisen for at få lagt kunstgræs

Priserne for at få lagt kunstgræs kan blive påvirket af en del forskellige ting. Der er stor variation i prisintervalet for at få lagt kunstgræs, og det kan skyldes nogle af følgende faktorer:

  • Plænens størrelse: Græsplænens størrelse er en af de største omkostningsfaktorer. Det er både i forhold til den tid, som arbejdet vil tage, men især også den mængde af materialer, der skal købes ind. Materialerne købes tit for en kvadratmeterpris eller i ruller, som hurtigt kan løbe op i pris.
  • Materialets kvalitet: Kunstgræs kommer i et bredt udvalg af farve, kvalitet og type, som også er vigtige for græssets pris. Man kan derfor vælge materiale efter ens budget eller ønsker til græssets brug.
  • Forberedelse af plænen: Inden der kan blive lagt kunstgræs, så vil der skulle lægges et lag topdressing, fjernes ukrudt, småsten og lignende. Har din græsplæne også bruge for at få udjævnet fordybninger, så vil dette også koste mere.

Tit er der også behov for at skære kunstgræs til og sætte stykkerne af græs sammen med nåle eller lim. Dette er dog ikke øjensynligt for omkostninger og klares som en del af servicen for installationen.

 

Priser for at få lagt kunstgræs

Med de ovenstående faktorer i baghovedet, så kan man regulere på omkostningerne for at få lagt kunstgræs. Nedenfor kan du se en oversigt over vejledende priser for de forskellige trin ved at få lagt kunstgræs:

ServiceEksempel på priser
Installation i baghave eller en mindre have1903 kr.
Forberedelse og installation af græs i baghave eller mindre have3094 kr.
Erstatte naturligt græs med kunstgræs4759 kr.
Fjernelse af kunstgræs for en altan eller terrasse570 kr.
Forberedelse og installation af kunstgræs i hele haven6185 kr.

Bemærk at disse priser er vejledende eksempler og at de ikke inkluderer priserne for materialer.

 

Rullegræs og kunstgræs

Som et andet alternativ til kunstgræs, kan man også købe rullegræs. Denne type af græs er et naturligt materiale som derfor også kræver at blive vandet og vedligeholdt. Til en start vil rullegræs være billigere at købe end kunstgræs. Derimod vil omkostningerne for vedligeholdelse, vanding, gødning og generelt at holde græsplænen være større, idet kunstgræs ikke skal passes efter det er lagt. Vil man derfor rigtig gerne have naturligt græs, så er rullegræs en god idé, så længe man er klar på omkostninger ved vedligeholdelse og pasning. Derimod er kunstgræs godt til dem, som gerne vil have en funktionel og billig græsplæne, som ikke kræver noget pasning efterfølgende.

 

Skal du have lagt kunstgræs eller rullegræs, men har du ikke lige tid eller lyst til at klare arbejdet selv, så kan du bruge Pinploy til at finde en installatør til at hjælpe dig. Du kan lægge din specifikke opgave op på platformen, og herefter vil du modtage tilbud fra interesseret eksperter i dit område.

 

FAQ

  • Kunstgræs er en holdbar, nem og i længden billig løsning, som kan bruges til græsplæner der bliver brugt meget. Man kan finde mange udgaver af kunstgræs i forskellig kvalitet og udseende, og man kan derfor vælge præcist den type af græs som passer til ens ønsker.

  • Ja, det kan man godt. Det anbefales dog, at man har en vis erfaring eller forståelse for processen, inden man går igen. Græsset skal lægges ordentligt og ofte skæres til. Gør man det forkert, så kan det kræve flere omkostninger og mere tid, idet der skal laves en masse arbejde om.

  • Kunstgræs kan klare sig i utrolig lang tid, selv når det ofte bliver brugt. Det meste kunstgræs har en garanti på 5 eller 8 år. Passer man sit kunstgræs, så kan det dog ofte holde i 10 år eller længere.

  • Kunstgræs kræver stort set ikke noget vedligeholdelse. Det eneste man med fordel kan gøre er at rive og lufte plænen engang imellem. Det er derfor ikke dyrt eller besværligt at holde.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.