dansk

Hvad koster kunstgræs?

Pris guide

140 - 460 kr.

Lav

140,-

Median

230,-

Høj

460,-

Hvad koster kunstgræs?

Udgifterne til kunstgræs pr. kvadratmeter ligger fra omkring 140 - 230 DKK. Selvom denne græstype er væsentligt dyrere end naturligt græs, så har den mange fordele. Kunstgræs hjælper dig med at spare penge på vandregningen, da der ikke skal vandes græs i løbet af sommeren, og du sparer samtidig tid på vedligeholdelse af haven. Bor du derimod i lejlighed med altan eller lille fliseterrasse, som kræver hyppig vask og fejning, så kan kunstgræs være en god investering, da der ikke skal gøres så meget for at bevare græsset.

 

Herudover kan kunstgræs også være ideelt for kæledyr og børn, da det kan modstå timevis af leg, løb og træning uden at visne eller se skørt ud. Det kan overleve dage uden sol og modstå ekstreme temperaturændringer samt vejrskift, hvilket der er meget af i Danmark.

 

Hvis du planlægger at få kunstgræs og undrer dig over prisen, skal du ikke længere bekymre dig! Vi har lavet en omfattende prisguide, der kan hjælpe dig i gang.

 

To ting der kan påvirke de samlede omkostninger for kunstgræs

Det er vigtigt at forstå de forskellige faktorer, der påvirker den gennemsnitlige pris for kunstgræs - udover kunstgræsset naturligvis.

 

Plænens størrelse og form

Før du installerer kunstgræs skal det udvendige areal af jorden måles - hvilket normalt måles i kvadratmeter. Ud fra denne opmåling estimeres den nødvendige mængde kunstgræs, og du kan dermed finde frem til den endelige pris for kunstgræsset, der skal bruges.

 

Haver og områder der er kvadratiske og rektangulære, er normalt nemme at måle op og gør det samtidig også nemmere at installere kunstgræsset. På den anden side vil haver med usædvanlige former og kurver betyde, at der vil være en del overskydende kunstgræs som skæres fra, og som efterfølgende skal kasseres. Dette er med til at gøre det dyrere og vanskeligere at måle op.

 

Normalt siges det, at jo større haven er, des større bliver omkostningerne. Dette er dog ikke altid tilfældet for kunstgræs. Udgifterne til installation af kunstgræs på mindre græsplæner kan faktisk være dyrere pr. kvadratmeter end ved på større områder. Prisen kan falde en smule, hvis din græsplæne er større end 50 m². 

 

Forberedelse og oprydning har betydning for plænens størrelse

Udover formen og størrelsen af ​​din have, kan omkostningerne for anlægning af kunstgræs stige på baggrund af jordforberedelsen. Dette omfatter fjernelsen af eksisterende græs og klargøring til påsætning af nyt kunstgræs.

 

Afinstallationen af gammelt græs er normalt en hurtig og nem proces. En spade eller fræser kan nemlig hjælpe med at gøre arbejdet hurtigere, særligt hvis det er en stor have. Det, der tager tid, er at rydde op i det fræsede område og fjerne sten, buske og andre elementer. Herefter skal overskydende jord fjernes og stampes, så det ikke længere er blødt og kan synke sammen. Når jorden er stampet er fundamentet klart til at blive lagt ud.

 

Fundamentet består af en træramme og forskellige lag kalksten og sand. Først bygges en træramme, der skal sikre underlaget og det nye græs. Herefter lægges et basislag bestående af knuste kalksten for at hjælpe med dræning. Dernæst lægges sand ud, som stampes og glattes ud. For at beskytte området mod vilde blomster og ukrudt lægges endnu et beskyttende lag efter sandet. Efter vellykket påføring af alle disse lag er området endelig klar til installation af kunstgræs.

 

Materialer, der skal bruges

Når du skal regne budgettet ud for dit projekt, er det vigtigt at overveje mængden af materialer. Som nævnt ovenfor skal du forberede en base lavet af knuste kalksten, tørret sand, et beskyttende lag og selvfølgelig kunstgræs af god kvalitet for at fuldføre projektet.

 

Der findes mange typer kunstgræs, lige fra budgetvenligt kunstgræs til kunstgræs af høj kvalitet. De mere budgetvenlige plæner starter ved 140 DKK pr. m2, mens de mere luksuriøse plæner kan koste helt op til 460 DKK pr. m2. 

 

Det er bedst at få et skræddersyet tilbud til den type kunstgræs, der skal købes til din have. Som altid er levetiden på de dyre varianter længere og der er som regel 10 års garanti.

 

Udstyret der skal bruges ved installationen kan også øge den samlede pris. Hvis du har en stor græsplæne, og der er behov for yderligere udstyr til at grave op, transportere og bortskaffe jord, er der naturligvis yderligere omkostninger herfor.

 

Gør det selv eller hyr en professionel til installation af kunstgræs

Hvis du har et stramt budget og gerne vil skære ned på omkostningerne for montering af kunstgræs ved at udføre arbejdet selv, skal du være forberedt på at skulle både hente samt installere det nødvendige materiale og udstyr korrekt for at kunne udføre arbejdet rigtigt.

 

Selvom det kan lyde nemt, kræver det lidt erfaring og baggrundsviden indenfor faget, da du skal være opmærksom på alle detaljer for at sikre, at alt installeres korrekt. Denne færdighed, eller mangel på selvsamme, vil afspejles i slutresultat.

 

Med kvalitetsarbejde er du derimod sikker på, at det færdige produkt holder længere og forbliver stærkt mange år frem.

 

Udover den højere kvalitet, vil en professionel også være hurtigere om at udføre opgaven og dermed spare dig for tid og haverod. Derfor er det en god investering at ansætte en professionel installatør for at sikre, at projektet udføres korrekt, og at din nyinstallerede kunstige græsplæne holder årtier.

 

Fordele ved at installere kunstgræs 

På nuværende tidspunkt er du allerede bekendt med de faktorer, der kan påvirke prisen for installation af kunstgræs og de forskellige typer græs. Selvom det er dyrere end rigtigt græs, er der som nævnt tidligere adskillige fordele ved at installere kunstgræs. Her får du dem lige en gang til:

 

 • Kunstgræs er let at vedligeholde og installere.
   
 • Kunstgræs hjælper dig med at spare penge på vandregninger, haveudstyr, gødning.
   
 • Med kunstgræs kan børn og kæledyr frit løbe rundt uden at blive snavsede og mudrede.
   
 • Selvom kunstgræs koster mere end naturligt græs, giver kunstgræs dig mulighed for at bibeholde en lækker græsplæne selv under kolde vintre og varme somre. I modsætning til naturligt græs kan det også overleve i områder med meget lidt sol og indendørs områder, såsom overbygget terrasse eller udestue.
   
 • Kunstgræs er nemmere at arbejde med, når du indretter din have. Du vil være i stand til at vælge mellem en række forskellige farvenuancer, længder og specifikationer. 

Hvis du er klar til at tage det næste skridt og vil vide, hvor meget det kan komme til at koste at lægge kunstgræs i din have, kan du her på siden finde nogen der bor i nærheden til at give dig en hjælpende hånd. 


 

FAQ

 • Kunstgræs holder normalt 10 til 15 år. Dog kan de mere dyre og luksuriøse typer holde op til 25 år. Kunstgræsfirmaer inkluderer ofte en garanti eller forsikring sammen med produktet for at sikre, at du får mest muligt ud af dit køb.

 • Kunstgræs kræver næsten ingen daglig vedligeholdelse. Naturligt græs kræver 1-2 gange græsslåning i ugen, hvor kunstgræs blot kræver en smule børstning for at sikre hygiejnen og renligheden af ​​plænen.

 • Kunstgræs er et kunstigt materiale, der efterligner det naturlige græs. Det er normalt længere end naturligt græs.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.