dansk

Hvad koster et nyt køkken?

Pris guide

78.200 - 193.200 kr.

Lav

78.200,-

Median

105.800,-

Høj

193.200,-

Hvad koster et nyt køkken?

Har du grimme bordplader? Er dine hvidevarer forældede i både stil og udtryk? Hvis dit gamle køkken gør dig trist, så er det måske på tide at renovere dit køkken.

Men vent! Inden du begynder at planlægge dit drømmekøkken, er det vigtigt at overveje hvad du er villig til at betale for det. Så hvad koster et nyt køkken? Den gennemsnitlige pris for et nyt køkken ligger et sted mellem 78.200kr - 105.800kr, men køkkenets størrelse influerer naturligvis prisen.

Det er helt op til dig, om du vil gøre-det-selv. Men hvis du ikke har de nødvendige færdigheder eller den påkrævede tålmodighed, så skal du være klar til at betale en dygtig professionel for hjælp. For at forhindre at dit ideelle køkken bliver et budgetmareridt, kan du læse vores med i vores omfattende prisguide. Vi har nemlig undersøgt omkostningerne, så du ikke bliver væltet omkuld af uventede økonomiske overraskelser.

Hvilke faktorer påvirker prisen for et nyt køkken?

 • Størrelsen på dit køkken: Du kender ordsproget ”Størrelse betyder noget!”. Køkkenstørrelse er ofte den mest betydningsfulde faktor, hvad angår pris. Udover materialetype, selvfølgelig. Et nyt og forholdsvis lille køkken kan være i den nedre ende af skalaen, mens et større køkken generelt koster mere at renovere. Hvis du planlægger at udvide og derfor skal rive flere vægge ned så løber prisen også hurtigt op.
 • Kvaliteten af køkkenenhederne: Uanset om du drømmer om et eksklusivt eller sparsommeligt køkken, vil dine personlige valg af bl.a. køkkenskabe påvirke omkostningerne. Afhængigt af størrelse, materiale, udseende og finish, er der ofte stor prisvariation. Det er en god ide at vælge dine enheder ud fra det budget du har i tankerne. På et minimums budget koster køkkenskabe omkring 460 kr.
 • Materiale til din bordplade: Hvad er din bordplade lavet af? Du kan bl.a. vælge mellem laminat, træ, marmor og fliser. Priserne spænder vidt ift. hvor store de skal være. En budgetvenlig løsning er laminatbordplader der koster fra 300kr pr.m², mens træ koster fra 500kr til 4600kr. Marmor er generelt det dyreste og mest luksuriøse valg og koster omkring 3680kr til 10.120 pr.m².
 • Typer af hvidevarer: Her vil dit valg også hjælpe dig frem til din pris. Køkkener er ofte fulde af hvidevarer og omkostningerne for renovation afhænger altid af dine specifikationer. Hvis du har brug for et køleskab med dobbeltdør og vanddispenser, skal du betale meget mere end for et lille køleskab i bar stil. Dette gælder for alle hvidevarerne og kvaliteten påvirker prisen yderligere.

Hvad koster en køkkenmontør?

Køkkenmontører opkræver oftest per time eller per dag. Prisen for at få opsat et nyt køkken kan desuden variere mellem fagfolk. De samlede omkostninger for arbejdskræften afhænger også af, hvad køkkenmontørerne er hyret til at gøre. Vil du have nogen til at udføre hele opgaven fra start til slut? Eller vil du selv lave dele af det og bruge en professionel til et par småopgaver hist og pist, f.eks. installation af hvidevarer? Det er en god ide at få flere tilbud frem for et enkelt ad gange. På den måde er det nemmere at finde ud af hvem der bedst matcher dine personlige behov.

 

Hvilket køkkenlayout skal du vælge?

Uanset om du higer efter et åbent køkken eller en hyggelig krog, er layoutet altid det, der definerer det endelige udseende. Valget af et nyt layout kan hjælpe med at åbne køkkenet op, hvilket ændrer det generelle udtryk og kan give en følelse af mere plads, uanset om du kan se ind i stuen eller har bedre udsigt over haven. Dette er nogle af de mest almindelige layout folk vælger, men husk at det medfører højere omkostninger for din renovation.

 • U-formet køkken: Et U-formet køkken har skabe på tre tilstødende vægge, hvilket giver en U-form. Denne form er den mest effektive til et lille eller mellemstørrelse køkken, især hvis du vil have god plads på din bordplade. Denne køkkentype er oplagt for dem, der ønsker at maksimere den tilgængelige plads.
 • L-formet køkken: Et L-formet køkken er mere åbent, med kun to vægge, der bruges til skab og bordplade. L-formen passer til at kombinere køkken og spisepladser, da det giver plads til et spisebord. Hvis du har et mindre rum, kan dette være dit bedste valg. 
 • Enkeltlinjekøkken: Enkeltlinjekøkkener er præcis som de lyder: lagt ud i en enkelt linje. Med bordplade, komfur, vask og køleskab langs hele den ene væg. Dette passer til mindre rum og kan tilpasses næsten ethvert område. Men enkeltlinjekøkkener betyder også begrænset bordplads og hvis det ikke er designet godt, kan der være begrænset opbevaring.
 • Ø-stil køkken: Køkkenøen er en meget praktisk løsning for dit nye køkken. Ø-stilens design har en bordplade med skabe i midten af køkkenet, adskilt fra væggene, som giver ekstra plads til hvidevarer og plads til større udfoldelse i køkkenet.

Har du bestemt dig for det ideelle køkken? Så er det bare med at få et hurtigt tilbud ved at sætte en opgave op på Pinploy.

Prisen for et nyt Køkken efter størrelse

En sammenligning af de forskellige køkkentyper og deres priser kan være som at sammenligne æbler og appelsiner. Mellem forskellige funktionelle layouts og smarte nye køkkenlåger vil prisen for dit nye køkken uden tvivl være lige så unik som du er!

Så hvad koster et nyt køkken? Alle de faktorer der blev nævnt ovenfor kan gøre en stor forskel for, hvad det til slut vil koste at renovere dit køkken. Vi har lavet en prisguide efter størrelse.

Køkken størrelseGennemsnitlig pris
Lille køkken46.000kr
Medium køkken (< 100 m²)115.000kr
Stort køkken (100 m²+)> 161.000kr


 

Ekstraomkostninger når du bygger eller renoverer et køkken

Der er flere ekstraomkostninger du måske også bør overveje, når det kommer til at renovere dit køkken. Disse omfatter:

 • Maling
 • Nyt køkkengulv
 • Køkkenmaskiner
 • Køkkenskabe
 • Bordplader
 • Yderligere byggeri
 • Forbindelser (el, gas og vand)
 • Belysning
 • Dekoration

For at forberede dig selv og dit budget, så få et gratis tilbud til maling, belysning, installation og eventuelle andre tjenester på Pinploy. Modtag tilbud fra eksperter på få minutter, så du kan planlægge dit projekt.

Sådan minimerer du prisen for dit nye køkken

Hvis du har et mindre budget, er der måder hvorpå omkostningerne kan minimeres. Det skader aldrig at få et ekstra tilbud, som kan hjælpe dig med at sammenligne forskellige muligheder, og finde den løsning der fungerer bedst for dig og dit hjem.

 • Angiv et budget: Det vigtigste er at have et tydeligt budget fra starten. Et budget betyder, at du ved hvor meget du er villig til at bruge på køkkenet. Hvis du ikke har en klar fornemmelse af, hvad du kan bruge, er det nemt at forbruge hele dit budget på enkelte elementer som smarte nye hvidevarer eller dyre bordplader!
 • Gør-det-selv fjern det gamle køkken: Hvis du har det godt med håndværk, kan du spare penge på lønomkostninger, ved selv at nedrive dit gamle køkken. Det er endda også muligt at sælge de gamle skabe og derved bruge en lille smule ekstra penge på dit drømmekøkken. Sørg altid for at du ved, hvordan man sikkert for det af vejen. Hvis du er det mindste i tvivl, er det bedst at hyre en professionel.
 • Undersøg, undersøg, undersøg: Når du sammenligner priser på materialer, hvidevarer, layouts, skabe og gulve, så har du det bedste værktøj til at spare penge. Du vil blive overrasket over, hvad du kan finde som ligner dit drømmeelement, men til en meget mindre pris. Dette gælder især, når det kommer til at købe hvidevarer. Overvej, om du har brug for hvidevarer der er en kok værdig eller om et helt basalt set-up vil være nok til at dække dine behov.
 • Få tilbud fra flere køkkenmontører: Selv hvis din køkkenleverandør sværger på sin onkel Bob, skal du ikke være bange for at få et par tilbud fra andre, der kan hjælpe med at realisere dit drømmekøkken. Der findes sikkert bedre tilbud derude!

Hvis du vil ansætte en professionel, betaler det sig at kigge rundt efter den bedste pris. Sæt en opgave op på Pinploy-platformen og få flere tilbud som kan tilpasses dine behov.

Begynd at modtage tilbud fra køkkenmontører på få minutter. Det tager mindre end 2 minutter. Og det er gratis.


 

FAQ

 • Et nyt køkken tilfører helt sikkert en merværdi til din ejendom. Tænk som en potentiel køber. Ville du ikke betale ekstra for et funktionelt, nyrenoveret køkken som du kan begynde at bruge med det samme? Hvis du kun ønsker at tilføje værdi, er det bedst at holde sig til en grundlæggende køkkenrenovering uden dyre personlige detaljer, som en høj stænkvæg eller komplicerede buede vægge, ikke alle er lige begejstrede for de elementer.

 • Den bedste maling til dit køkken afhænger af dit køkken og de overflader du vil male. For eksempel kræver det en anden konsistens at male et køkkenskab end dine vægge. Generelt er de mest populære malinger til køkkenvægge satin-semi-glans eller højglans finish. Disse malinger er meget lettere at tørre af, hvis man skulle sprøjte mad på væggene som en meget entusiastisk kok!

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.