dansk

Hvad koster et indbygget skab?

Pris guide

4.700 - 28.000 kr.

Lav

4.700,-

Median

14.000,-

Høj

28.000,-

Hvad koster et indbygget skab?


Når det kommer til at skulle indrette egen lejlighed eller hus kan det sommetider føles uoverskueligt, men det kan også være enormt tilfredsstillende. Selv den mindste indretningsmæssige ændring kan have positiv indflydelse på såvel dit liv og din hverdag. Vi er sikre på, at du vil nyde godt af at organisere dit hjem.

Lad os tage indretning og organisering med ind i soveværelset. En ting der altid er vigtig ved organisering er at sikre, at du maksimerer din plads. Det kan være måden, du fremviser dine opbevaringskasser på, flytter rundt på dine møbler eller smider ting, du ikke længere har brug for væk. Når alt kommer til alt, handler det om at spørge dig selv: giver dette møbel mig glæde? eller har jeg nytte af dette tøj? Hvis alt dit tøj stadig vækker stor glæde hos dig, og du er ved at løbe tør for plads til at opbevare det, så er det måske på tide at vi introducere dig for indbyggede garderober. 

Måske du tænker: hvordan er et indbygget skab anderledes end det skab, jeg allerede har?  De fleste huse og lejligheder har allerede et færdigbygget garderobeskab - men eftersom dette skab blev bygget før din tid i boligen, kan selve rummet - altså soveværelset og den indbyggede garderobe ikke længere tilpasses. Skabet passer til dit hus, men måske ikke til dig og dit tøj. Selvom typerne af indbyggede garderobeskabe og deres gennemsnitlige omkostninger kan variere, kan du forvente at skulle betale mellem 4.600 - 27.600 DKK, når du eksempelvis køber færdiglavede indbygningsskabe.

 

Hvilke faktorer kan påvirke prisen for et indbygget skab?

Du bør altid have både størrelsen af dit nye skab og størrelsen af dit soveværelse med i dine overvejelser, når du tager stilling til prisen. Ved at tage udgangspunkt i størrelsen på dit soveværelse, kan det give dig en god indikation af hvilken størrelse garderobe, der passer bedst til lige netop dit soveværelse. Herudover er der yderligere tre faktorer, som du skal tænke over, når du skal vurdere, hvor meget indbyggede skabe koster:

Materialetype 

Her er der ikke kun tale om at vurdere selve materialet, men også hvor sjældent eller hvor almindeligt det er. For eksempel ville importeret træ koste noget mere end hvis du overvejede at bruge lokalt træ til dit nye skab. Herudover kan selve skabets funktion og design udvides, så det har præcis det udseende og belysning, som du ønsker. Dette betyder, at jo flere elementer du tilkøber, des større vil den samlede pris være. 

Arbejdsafgift

Afhængigt af den håndværker, du vælger at arbejde med, kan arbejdsomkostninger svinge. De koster nemlig ikke alle sammen det samme, og tilbuddet vil derfor være forskelligt fra firma til firma. Gennemsnitligt set vil det koste mellem 230 - 350 DKK i timen at hyre en tømrer til at lave et indbygningsskab. Omkostningerne kan dog stige baseret på mængden af ​​arbejde, de skal udføre, samt hvor i landet du befinder dig. 

Levering

Med mindre du selv kan afhente varen, skal du altid huske at regne leveringsgebyr ind i prisen. Herudover skal du også have din installatørs transportgebyr i mente. Sørg derfor at indskrive dette i dit samlede budget.

De forskellige skabe og deres omkostninger

Nu hvor du har en fornemmelse for de gennemsnitlige omkostninger for indbygningsskabe, ser vi nu på de forskellige garderobetyper og deres omkostninger. Disse skabstyper er delt op i tre kategorier med fokus på pris og kvalitet:

  • Budgetvenlig. Som navnet antyder, er dette den mest økonomiske og mindst omkostningsfulde mulighed, du kan vælge. Materialer der udgør denne kategori, omfatter krydsfiner eller melamin (som er en solid plade, der er fremstillet af limbehandlet papir). Startprisen er fra 4.600 DKK pr. meter.
  • Standard. Denne kategori omfatter et indbygget skab, der er i niveau med det budgetvenlige - dog med flere elementer, nemlig indbygget lys og tilpassede hylder. Det gennemsnitlige interval er fra 13.800 - 23.000 DKK
  • Premium. Denne er indbegrebet af indbyggede skabe, der er ud over det sædvanlige, og hvor du kan lege med designprocessen. Hver enkelt element af skabet er specialdesignet af dig og den håndværker, du vælger at arbejde med. Når det kommer til materialer er der tale om bl.a. massivt træ eller tilpassede materialer. Den gennemsnitlige startpris er 27.600 DKK og opefter

Herunder kan du få et overblik over, hvilke forskellige typer indbygget skabe, du kan vælge mellem. Vær opmærksom på, at disse priser varierer baseret på flere faktorer.

Type indbygget skabBeskrivelseGennemsnitlige startpriser
Indbygget skab med skydedøreSkabet har bevægelige døre, der glider frem og tilbage7.360 DKK
2-dørs indbygget skabSkabet har to døre, der åbner og lukker10.760 DKK
3-dørs indbygget skabSkabet har tre døre, der åbner og lukker21.500 DKK
4-dørs indbygget skabSkabet har fire døre, der åbner og lukker30.120 DKK
Walk-in garderobeEt indbygget skab, som du kan gå ind i92.000 - 138.000 DKK

 

Hvilke fordele er der ved at eje et indbygget skab?

Hvis du har brug for lidt mere overbevisning, er du landet det rigtige sted. Vi har allerede nævnt hvordan størrelsen på ​dit skab, kan have stor betydning for indretningen af dit soveværelse. Hvis du har meget tøj, som enten skal smides ud eller som skal gemmes, er størrelsen altafgørende for såvel indretningen som organisationen af dit værelse. Herudover er der yderligere tre fordele ved at have et indbygget skab. 

Indretning der passer med resten af dit interiør

Hvad er det bedste ved at få en indbygget garderobe? Det er helt sikkert, at du selv er med til at bestemme designet og udseendet, så du kan få det soveværelse, du altid har drømt om. Dette gælder især, hvis du ønsker at få renoveret dit hus, rækkehus eller lejlighed. Fjern dit gamle skab, og få i stedet en skræddersyet garderobe der passer til din generelle indretningsstil. Det har stor betydning for det æstetiske udtryk, og det er uden tvivl med til at gøre dig i godt humør. 

Eksempelvis komplementerer indbyggede skabe lavet af træ rigtig godt til rustik interiør, mens hvide og slanke materialer passer rigtig godt sammen med et mere moderne og minimalistisk udtryk. 

Veloplyst skab

Hvem vil ikke gerne have et rent og veloplyst skab, så man kan se præcis den trøje, kjole eller jakke, man leder efter? Gamle skabe har normalt et enkelt indbygget lys - eller ingen. Hvis du ofte roder rundt i dit tøj i løbet af aftenen eller morgenen, og måske banker hovedet ind døren en gang for meget, er det måske på tide at få lys i skabet.

Når du køber dit indbygget klædeskab, kan du integrere din egen belysning i skabet. Om det blot er at tilføje flere lamper eller tilføje lys i top eller bund er helt op til dig.               

Nem vedligeholdelse

Eftersom de fleste indbyggede garderobeskabe bygges fra gulv til loftshøjde, vil det blive meget enklere at gøre dit skab rent. For det første kan du glemme alt om støv og edderkoppespind, der samler sig på toppen af ​​skabet. Herudover er der ikke små huller, hvor støv eller edderkopper kan trænge igennem. Dette betyder, at du i realiteten kun behøver at rengøre netop de rum, der trænger til en klud. Hvis det ikke gør livet noget nemmere at leve, ved vi ikke, hvad gør.  

FAQ

  • Det ville være en super dejlig, hvis man havde havde håndværker færdigheder, da det ville være en billigere løsning, som hvis du samarbejdede med en erfaren professionel. Det er dog de færreste, som har disse færdigheder, og vi anbefaler derfor ikke at gøre det selv, da det ikke alene vil betyde, at arbejdet bliver gjort hurtigt, men også at det bliver gjort rigtigt.

  • Hvis du skal renovere dit hus, er det nyttigt at indrette det rum, du bor i, før du køber og monterer det indbygget skab. Dette er for at du kan vide, hvordan du maksimerer din plads bedst muligt. Ikke nok med det, så kan du også få en mere præcis opmåling af din garderobe.

  • Mens hver proces varierer, er den gennemsnitlige tid, det tager at lave et indbygget skat omkring halvanden time. Det er bedst at tillade mindst en halv dag til én dag blot for at sikre, at processen går godt.

  • Udover at vide, hvad målet med dit indbygget skab er, bør du også overveje selve processen og forberedelsen til at den bliver monteret. Du kan derfor sagtenst begynde at flytte rundt på møbler for at give plads til skabet. Hvis du har et eksisterende skab, som skal rives ned, kan du tømme det for tøj og skille det fra hinanden, så pladsen er fri til når det nye indbygget skab ankommer.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.