dansk

Sådan hænger du et TV på væggen

Sådan hænger du et TV på væggen

Et TV kan enten hænges på væggen eller stå på et TV-bord. Det kan spare dig for plads at hænge det på væggen, og du kan samtidig placere det i præcis den højde, du ønsker. 

 

5 vigtige trin i forhold til, hvordan du vægmonterer dit TV

Har du købt nyt fjernsyn og beslag men ikke helt kan finde ud af, hvordan TV’et hænges på væggen, så er her en guide med 5 trin, du kan følge, når du hænger dit nye fjernsyn på væggen.

 

Trin 1: Køb de rigtige beslag til TV’et

Det er altafgørende at have de rigtige beslag. Det er kke alle fjernsyn der kan kan bruges til enhver slags beslag. Det afhænger helt af TV’ets størrelse og vægt. Har du planer om at købe dit fjernsyn i en butik, så spørg ind til hvilke beslag der skal bruges. Køber du derimod online, så er det meget hjælp af hente ved blot at lave en Google-søgning.

 

Trin 2: Beslut hvad du skal gøre med kablerne

Når du hænger fjernsynet op på væggen, så vil der være kabler hængende ned langs væggen og ned til stikkontaktet. Præcis hvad du vil gøre med kablerne, kan sommetider være en svær beslutning. Ofte kan man vælge mellem følgende tre muligheder:

 

  1. Den meget omstændige mulighed er at føre kablerne ind i væggen. Du skal dog her vide præcis hvilken type væg, du har. For eksempel om det er gips,  fermacell, mursten eller gasbeton.
  2. Brug en kabelskjuler, som monteres langs væggen. Det er nemt, stilrent og du kan male den i samme farve som væggen. Kabelskjulere kan fås i flere forskellige længder og størrelser og kan monteres med dobbeltklæbende tap eller skrues fast.
  3. Lad kabler hænge, som de er. Denne løsning er måske ikke den pæneste, men absolut det nemmeste og billigste. Du kan med fordel købe kabelsøm, for på den måde at få kablet til at sidde lige ned langs væggen eller fodlisten.

 

Trin 3: Find ud af hvor strømmen går i væggen 

Det er vigtigt at finde ud af, hvor i væggen strømmen går, inden du begynder at bore. Du kan bruge en detektor til at vurdere hvor eksisterende strømstik er placeret. 

Når du har fundet frem til, hvor strømmen går, skal du markere det med en blyant eller tape. Mål den lodrette afstand af skruehullerne, som der skal laves til beslaget. Vurdere herefter hvor højt du ønsker TV'et placeret på væggen. Markér nu hvor hver skrue skal være. Dobbelttjek gerne, at den er i vater og i den rigtige højde, inden du begynder at bore.

 

Trin 4: Fastgør beslaget og skjul kablerne

Skru beslagene fast på væggen og tjek, at det er i vater. Er du gået med løsningen, hvor du ønsker at skjule kablerne i væggen, så er det også nu du bør bore et hul for at skjule dine kabler inde i væggen. Husk at holde øje med dine afmærkninger i forhold til strømmen i væggen, så du ikke får boret forkert. 

 

Trin 5: Hæng fjernsynet op på beslagene

Det er bedst at få nogen til at hjælpe dig med at placere TV'et på beslaget. Gør det meget gerne omhyggeligt ved at følge producentens instruktioner. Når du har fastsat TV’et, bør du dobbelttjekke dets stabilitet.

 

Skal du have hjælp til at montere TV'et fast på beslagene, så kan du bruge Pinploy til at finde en handyman til at hjælpe med din opgave. Du kan uforpligtende lægge din opgave op på platformen og begynde at modtage uforpligtende tilbud.


 

FAQ

  • Det kan godt lade sig gøre, men vi anbefaler altid at få en hjælpende hånd, da det kan være besværligt at se og mærke, om man har ramt beslaget helt rigtigt.

  • TV’et hænges på væggen med et beslag, der passer til TV’ets størrelse og vægt. I guiden her kan du se 5 gode trin til, hvordan fjernsynet monteres på væggen.