dansk

Hvad er den gennemsnitlige pris for hundepasning?

Pris guide

70 - 460 kr.

Lav

70,-

Median

170,-

Høj

460,-

Hvad er den gennemsnitlige pris for hundepasning?

Uanset om der er tale om en forlænget weekend eller kronisk overarbejde, kan en hundepasser være til stor hjælp de dage du og din hund har brug for en ekstra hånd. Som "hundeforælder" er det klart at prioriterer din hunds velbefindende, selv når du er væk. Men hvor meget koster hundepasning?

Den gennemsnitlige pris for hundepasning på tværs af landet er 170 DKK. Den kan dog stige eller falde helt afhængigt af den ønskede pasningstype, varighed, placering, antallet hunde, samt reservationstidspunkt.

Har du travlt? Er du bange for at din vuf ikke får nok opmærksomhed? Med vores prisguide kan du nemt og hurtigt finde relevante priser for hundepasning og træffe det bedste valg på vegne af din pelsede ven.

Hvad kan påvirke prisen for en hundepasning?

Omkostningerne for hundepasning påvirkes af en række faktorer.

 

Længde af hundepasning

Længden af den ønskede pasning har naturligvis en stor indflydelse på prisen. Jo længere tid du er væk, jo højere er prisen.

De fleste hundepassere tilbyder dog en rabat på de efterfølgende timers pasning. Hvis du ved at du kommer til at være væk i flere dage eller uger, er det også muligt at købe et pakketilbud (ofte til nedsatte priser).

 

Antal hunde

Hver hund er unik. De har forskellige personligheder og forskellige behov. Hvis flere hunde har brug for pleje og opmærksomhed, vil dette medføre ekstra gebyrer, da det også er et større ansvar at have som hundepasser.

 

Timing

Datoen for reservationen vil også påvirke priserne for hundepasning. Sommersæsonen, der starter omkring maj og frem til september, er højsæson, da flere tager ud og rejser. På samme måde er højtider som jul også en tid med stor efterspørgsel. Pas på disse datoer, og sørg for at booke tidligt for at sikre din hund en plads.

 

Rejseomkostninger

En hundepasser tager ofte hjem til dig for at hente din hund til hundeluftning eller for at overnatte hos din hund. Uanset om du har bestilt en times eller flere dages hundepasning, kan priserne stige på grund af rejseomkostningerne. Hvis du bor i en anden landsdel, i udkanten af byen eller et andet svært tilgængeligt sted, vil rejsegebyret være højere. 

 

Pasningstype

Den type hundepasning du vælger, vil også påvirke priserne. Udgifter til hundepasning i hjemmet starter ved 50 DKK, mens hundepension koster omkring 70 DKK pr. dag for hver hund. Husk, at denne pris stadig kan stige, hvis din hund kræver særlig pleje og medicin.

 

Forskellige typer af hundepasning og deres priser

Som tidligere nævnt varierer udgifterne for hundepasning pr. dag efter service og varighed. For at hjælpe dig med at træffe en velvurderet beslutning derhjemme, har vi undersøgt hver af disse pasningstyper samt deres gennemsnitlige pris.

 

Hundepasning i hjemmet

Hundepasning i hjemmet er, når en hundepasser er iboende dit hjem mens pasning forløber sig. Hunde føler sig bedst tilpas og tryggest når de er vant til deres omgivelser. 

Prisen for hjemmepasning starter ved 70 DKK og kan nå op på 230 DKK, afhængigt af varigheden og forventede opgaver. Hvis hundepasseren samtidigt også passer huset, varierer udgifterne for pasning af hus fra 170 - 420 DKK. 

 

Hundekenneler

Hundekennelen er en praktisk mulighed, hvis du gerne vil spare på udgifterne til hundepasning, og din hund er vant til at opholde sig i et hundebur. Priserne starter ved 120 DKK for små hunde og 140 DKK for større hunde. Hvis du har mere end én hund, kan du også spare på omkostningerne ved at anbringe dem i en hundekennel. Det er en praktisk løsning, hvis du kun forlader din hund i en relativt kort periode. Dette kan dog være stressende for de hunde, der ikke er vant til at være i mindre lukkede rum.

 

Hundepension

Dette skal ikke forveksles med hundekenneler. Hundepension er, når din hund opholder sig i et anlæg der designet med dit kæledyrs komfort for øje. Det er ideelt, hvis du er væk i en længere periode og ønsker, at din hund behandles som en VIP, mens du er væk. Prisen for hundepension ligger et sted mellem 140 DKK og 330 DKK. Du kan dog ende med at betale op til 420 DKK for luksushundepension. Sørg for selv at besøge anlægget før du reserverer for at undgå uventede økonomiske overraskelser.

 

Hundedagpleje

Vores kæledyr er en del af familien. Når vi klarer vores ærinder, ønsker vi samtidig, at de får den bedste oplevelse, der hvor de er. I hundedagpleje vil din hund blive forkælet og underholdt i selskab med andre hunde. Heldagsudgifter til hundedagpleje varierer. Det kan koste fra 100 - 300 DKK. Hundedagpleje er et godt valg, hvis du kun er væk i et par timer og ønsker, at din hund holder sig aktiv og socialiserer uden for hjemmet.

 

Gåtur med hund

Hundeluftning koster mellem 100 og 170 DKK per gåtur. Dette er en praktisk løsning, hvis du bare har brug for din hund passes i et kort stykke tid, eller hvis du ikke selv har tid til at gå tur med din hund. Hvis du bestiller mere end én session, kan du også få rabat, der varierer fra hundelufter til hundelufter. Hvis du har mere end én hund derhjemme, kræver nogle hundeluftere et ekstra gebyr for hver hund.

 

Prisen for hundepasning påvirkes også af følgende

 

Før du bestiller en hundepasser, skal du være bevidst om andre faktorer der kan influere øge omkostningerne for tjenesten:

  • Medicin og specialdiæt – hvis din hund har brug for medicin eller følger en speciel diæt, vil dette påvirke omkostningerne. Det kræver nemlig en stram tidsplan og specifikke instruktioner. Dette gør uden tvivl jobbet mere kompliceret.
  • Pelspleje – hvis din hund har brug for pelspleje, kan din hundepasser tage din hund med til din sædvanlige hundefrisør mod et ekstra gebyr. Hvis du får din hund passet i en kennel, tilbyder nogle af dem også pelspleje. Dette kan være nyttigt, hvis du ikke selv har tid til at pleje din hunds pels, når du vender tilbage. Eller hvis din hund har brug for medicinske bade for at behandle infektioner.
  • Mad – Hvis din hund løber tør for mad og andre forsyninger, mens du er væk, vil disse også blive lagt til de endelige omkostninger. Sørg for, at din hund har mere end nok mad til rådighed for at holde omkostningerne til et minimum og spare din hundepasser tid.
  • Hundens alder – Nogle hundepassere, kenneler eller hundedagplejere tager mere for hvalpe, da de grundet deres alder kræver en del mere tid og opmærksomhed. Desuden har nogle hvalpe ikke været til meget lydighedstræning og er derfor sværere at have at gøre med end voksne hunde.

 

Hvordan kan jeg spare på omkostningerne for hundepasning?

Hvis du skal være væk i en længere periode, kan hundepasning hurtigt blive dyrt. For at minimere omkostningerne har vi listet måder, hvorpå tjenesten kan blive mere budgetvenlig, uden at gå på kompromis med bl.a. kvaliteten af din søde vovses pelspleje.

 

Tjek med din familie og venner

Ved at bede familie og venner om hjælp kan ikke kun omkostningerne for pasning samt pleje mindskes, men din hund kan undgå al den stress, der opstår i kølvandet på at tilpasse sig et nyt miljø. Du kan os selv føle dig tryg ved tanken om at din hund er omgivet af velkendte ansigter. Sørg stadig for at få aftalt på forhånd, hvor meget du har i sinde at betale din ven eller familiemedlem for hundepasning så der ingen uoverensstemmelser er.

 

Bestil på forhånd

Nogle hundepassere har gode tilbud, hvis du bestiller flere måneder i forvejen. Rådfør dig med din hundepasser eller nærliggende kennel, når du bestiller din rejse for at få mest muligt ud af disse rabatter. Før du reserverer, skal du også sørge for selv at besøge stedet for at sikre, at det er pengene værd.

 

Spørg ind til hundepasningspakker

Tjek om den givne hundepasser tilbyder hundepasningspakker, da de også ofte er billigere. Jo større pakke, jo billigere timepris.

Få flere tilbud

At have flere løsningsmuligheder kan ikke skade. Indhent gerne tilbud fra flere hundepassere i dit nærområde så du har et tilstrækkeligt udvalg før du beslutter, hvad der passer dig og din hund bedst.


 

FAQ

  • At give din hundepasser drikkepenge kan hjælpe med at gøre deres dag lidt ekstra god. Det forventes dog for det meste ikke. Hvis du var tilfreds med deres service, er det at give dem god feedback eller en fantastisk anmeldelse en måde at få dem til at føle sig værdsat.

  • Dette kan aftales med din hundepasser. Du kan enten efterlade nogle penge til akutte udgifter såsom mad og legetøj eller bede om at betale ekstraudgifterne tilbage, når du vender tilbage. Den bedste praksis er at sikre, at de har alt, hvad de har brug for (og noget ekstra!), før du rejser.

  • Der er ingen fast regel, når det kommer til din hvalps alder. Dog skal din hund have fået de nødvendige vaccinationer, før de bliver accepteret i en hundedagpleje. Dette er for at sikre sundheden og sikkerheden for din hvalp og de nye legekammerater.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.