Hvad koster en ny indkørsel?

Få et overblik over priserne på en ny indkørsel med denne guide
+150.000 kunder

Find en Lægning af indkørsel

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en ny indkørsel?

En ny indkørsel koster typisk mellem 190-460 kr. per kvadratmeter, afhængigt af materialer og størrelse. Prisen for en ny indkørsel afhænger af materialer, størrelse og kompleksitet. Valg af beton, støbte sten eller natursten påvirker prisen. Forberedelse af området og arbejdsomkostninger spiller også ind. Erfaring og det rette værktøj er nødvendigt, hvis man vil gøre det selv, ellers kan man søge hjælp fra en professionel brolægger for korrekt udførelse.



Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Indkørslen er det første dine gæster ser når de kommer forbi. Derfor vil mange gerne imponere deres gæster med en flot anlagt indkørsel.

En flot anlagt indkørsel kan udover et æstetisk pift nemt give din bolig ekstra værdi. Desuden er en indkørsel til daglig nytte, samtidig med, at den lader dig ankomme og færdes sikkert.

Anlægning af indkørsel koster fra 190-460 kr. per kvadratmeter, alt afhængig af hvilke materialer du vælger. Der kan f.eks. bruges beton, støbte sten eller natursten. Udover de materialer du vælger, er størrelsen af det område, hvori indkørslen skal anlægges, samt udførelsen også afgørende for prisen. Jo flere detaljer der skal være, jo længere tid tager det, hvilket får betydning for omkostningen.

Faktorer der kan påvirke prisen på en ny indkørsel?

indkørsel

Der er flere ting der kan påvirke prisen på en ny indkørsel.

Her kommer nogle af de faktorer, man gerne skal tage i betragtning, for at få et klart overblik af hvad det koster at få anlagt en indkørsel.

  • Størrelsen af området: Prisen for brolægningen afhænger i stor grad af størrelsen på det givne område. Jo større indkørslen er, des længere tid vil det tage at udføre opgaven. Samtidig skal der også bruges flere materialer for at udfærdige projektet, hvilket er med til at øge omkostningerne.
  • Designet: Efter størrelse kommer facon dvs. det ønskede design, samt den medfølgende sværhedsgrad. Hvis der f.eks. ønskes et specielt mønster, såsom sildeben eller kurveflet, øges prisen, da det tager længere tid at anlægge fliserne. Firkantede og rektangulære sten er nemmere at arbejde med end afrundede former, da stenene først skal trimmes og tilpasses designet, hvilket øger risikoen for ekstra materialeomkostninger, da stenene kan gå i stykker.
  • Forberedelser: Prisen for anlægningen afhænger også af arealets nuværende tilstand, og hvilke forberedelser der er nødvendige. Det er meget vigtigt, at man bruger de korrekte materialer for at sikre at indkørslen kan holde til brug i længere tid.

De første forberedelser er indbefatter bl.a. en opmåling af arealet, grave af, fjernelse af sten, grus og rødder, for så at fylde op med knust beton, inden der afrettes med stabilgrus.

MaterialerPris pr. m² (DKK)
Beton190-300 kr.
Sten330-440 kr.
Natursten350-460 kr.
  • Beton: Beton er pga. den lave m² pris et populært valg, samtidig med, at det er et af de mest hårdføre underlag til indkørslen. Det er et rigtig godt valg, hvis du leder efter et ekstremt brugbart og holdbart materiale, der yderligere heller ikke kræver det store vedligehold. Det er nemt at holde pænt og kan holde i årtier, hvis det er gjort rigtigt. Dog kan der opstå skader såsom revner og misfarvninger, typisk ved ekstreme vejrforhold. 
  • Støbte sten: Støbte sten er også et populært valg til indkørsler pga. alsidighed og nemhed i anlægningen. Det er nemt at sætte sit eget præg i form af stil, farve og størrelse. Derudover er den klar til brug så snart brolæggerne er færdige. Selvom der er en masse fordele ved at bruge støbte sten, så kræver denne løsning også mere vedligehold, fordi mos og ukrudt gerne sniger sig op mellem stenene. Der er også risiko for, at stenene kan synke og flække. Typisk sker dette i barske vejrforhold. Men en stenindkørsel der er lagt korrekt komplementerer dit hus og giver et rigtig flot helhedsindtryk.
  • Natursten: Natursten er endnu et materiale der ofte bliver brugt både i indkørsler og i haver. Prisen varierer alt efter hvilken type sten man vælger:
NaturstenPris pr. m² (DKK)
Kalksten190-420 kr.
Sandsten190-370 kr.
Fliser330-460 kr.
Travertin330-460 kr.
Granit330-460 kr.

Sammenlignet med beton og støbte sten, så ser natursten bare meget flottere ud, også med tiden. De er også mere modstandsdygtige i forhold til at tage skade af uheld, vejr og erosion. Det er dog meget tidskrævende og svært at anlægge natursten, hvorfor der kræves professionel hjælp, for at sikre at det gjort rigtigt. Ud af de mange typer man kan vælge imellem, kan man også mikse og lave et flot anlæg ud af flere stentyper.

Arbejdsomkostning ved brolægning  

Nu hvor du er blevet informeret om de faktorer, der påvirker omkostningerne for materialer, så er arbejdsomkostninger det næster der skal diskuteres. Anlægningen af din indkørsel kommer selvfølgelig også an på den entreprenør du får til at udføre opgaven.

Fordele ved at anlægge en indkørsel

Der er mange fordele ved at anlægge indkørsel. 

  • Det fuldender dit hus og giver ejendommen ekstra værdi
  • Det sikrer at du og din familie kan færdes sikkert
  • Det giver også en sikkerhedszone hvor dine børn kan lege
  • Ved ekstremt vejr sikrer en velanlagt og drænet indkørsel dit hus mod oversvømmelse og holder mudder væk 

Skal jeg ”gøre-det-selv” eller hyre en professionel?

Hvis du planlægger at lave din indkørsel som et gør-det-selv projekt, vil disse punkter hjælpe dig igennem processen.

  • Opmål arealet
  • Forbered området ved at grave enten ved hånd eller en gravemaskine
  • Spred kunst beton og stabilgrus, afret derefter arealet
  • Sæt en kant for at holde på stenene
  • Spred og afret sand, for at lave en jævn og solid bund
  • Læg stenene
  • Final touch, få kanterne til at passe omgivelserne

Gør-det-selv projekter er gode, især hvis man vil spare penge og har tiden samt energien til det. Det vil helt klart være en fordel, hvis du har erfaring fra et tidligere arbejde eller lignede projekt. Hvis du allerede kender grundprincipperne, så er der stadigvæk andre faktorer der spiller ind, inden du beslutter dig for at gøre det selv eller hyre en professionel til projektet. Vælger du at gøre det selv, så skal du vide:

  • hvordan man måler præcist op
  • hvordan man beregner
  • hvordan du lægger dine materialer

Det vil være en stor hjælp, hvis du derudover ved hvordan man bruger en gravemaskine. Og selvfølgelig skal du også selv have alt det nødvendig værktøj. Det kan være kosteligt, især hvis du kun skal bruge det til dette ene projekt.

Hvis du vil ud over det postyr, det kan være at gøre det selv, så søg hjælp fra en en professionel. Handyhand kan hjælpe dig med at finde den rette til opgaven. Hvad enten du vil have lavet din indkørsel fra bunden, eller du vil have repareret den du har. En professionel vil sikre, at projektet bliver udført korrekt. Hvis du er klar, så opret din opgave her på siden, indtast dit budget og vær klar på at modtage tilbud inden for relativt kort tid.

Før du lægger fliser / belægningssten. Om bundsikring og grus.

Spørgsmål og svar

  • Mængden af sten til brolægning varierer per hjem, på grund af forskelle i størrelsen af indkørslen og placering. For at kende murstensbelægningsomkostningsestimatet, der er specifikt for dit hjem, kan Handyhand forbinde dig til en specialist, der kan fortælle dig præcis, hvor meget din indkørsel koster at anlægge.

  • Du skal muligvis have godkendelse for anlægning afhængigt af din kommune. Hvis du vil anlægge en ny overkørsel hvor du vil etablere, ændre, flytte, eller nedlægge en adgang fra vejen til din have eller indkørsel, skal du søge om tilladelse fra kommunen før du går i gang. Uanset hvilke opgaver du gerne vil have lavet, er det en god ide at rådføre sig med dit lokale råd før arbejdet begynder, for at sikre, at du har tilladelse.

  • Vedligeholdelse af din nyligt anlagte indkørsel vil afhænge af det materiale, du har valgt at bruge. Beton har en lav vedligeholdelse og kræver kun lejlighedsvis vask, for at holde det i sin bedste form. Harpiks, mursten og ler har tilbøjelighed til mosvækst, som du skal fjerne fra tid til anden. Nogle materialer som asfalt og grus kan blive vasket ud og har brug for opfriskning efter et par år.

Skrevet af