Hvad koster en pool?

Priser på pools kan variere meget afhængigt af størrelse, materiale og tilbehør I denne guide vil vi give dig en oversigt over de forskellige prisklasser og hvad du kan forvente at få for pengene
+150.000 kunder

Find en pool

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en pool?

En pool koster typisk mellem 16.515 og 235.910 kr. Prisen på en pool varierer baseret på type, installation, materialer og placering. Gennemsnitsprisen er omkring 117.955 kr., men priserne kan være højere eller lavere afhængigt af dine behov. Undersøg dine behov, overvej materialer og indhent tilladelser om nødvendigt.



Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

En pool kan give et godt udtryk til et hvert hjem og er skøn underholdning for alle aldersgrupper. Prisen for en pool afhænger af dens type, omkostninger ved installationen, materialer og placering. Priserne kan varriere meget, men kan gå fra 16.515 til 235.910 kr., med et gennemsnitligt estimat på 117.955 kr. Disse priser er meget vejledende, og du kan både finde pools til under eller over disse priser.

Inden du går videre med at installere din pool, så er det værd at snakke med din kommune om tilladelse. Nogle pools i forskellige størrelser, nedgravninger eller mål kan kræve byggetilladelse, før du må installere disse.

Typer af svømmingpools

pool

Der kan findes pools i mange forskellige variationer. Overordnet set, kan pools komme i følgende materialer:

Vinyl liner

Liner er et materiale, som lægges langs indersiden og bunden af en pool for at holde vandet i poolen. Vinyl liner er et holdbart og nemt materiale, som kan fås i mange forskellige mønstre, størrelser og udformninger. Vinyl liner kan derfor bruges til pools med mere atypiske former. 

For det meste kan vinyl liner blive leveret i metermål og tilpasses. Det er et billigt materiale, der både kan bruges til nedgravet og fritstående pools. Vinyl liner holder ofte i mindst 10 år.

Glasfiber pools

Dette er en meget populær og holdbar løsning. Glasfiber pools er resistente overfor frostskader og egner sig derfor godt til Danmark. Glasfiber pools bliver forhandlet mange steder og der er derfor stor valgfrihed i tilgængelige størrelser og former. Glas fiber pools kan både graves ned eller være fritstående. Glasfiber pools kan ligge i den dyrere ende.

Beton pools

Beton pools er til dem, der gerne vil have en mere eksklusiv pool i højeste kvalitet. Der er meget større omkostninger ved beton pools og installationstiden er ofte lang. Beton pools kan også slå revner, hvis jorden omkring dem er ustabil. Til gengæld er der ofte mulighed for at få specialdesignet og bygget sin egen pool som er helt unik til ens hjem.

Priserne for en pool

Priserne for en pool varrierer rigtig meget, afhængigt af type og materialer. Skal der laves en nedgravet pool, så vil der også være omkostninger forbundet med udgravning og etablering af pool nede i jorden. 

Installationsomkostninger kan ofte også inkludere opsætning af pumper og varmeanlæg. Beton pools kan også få lagt en beklædning af træ som dække over jorden, hvilket yderligere kan få udgifterne til at stige.

Nedenfor kan du se eksempler på priserne for at få installeret en pool, alt efter type og materiale:

Nedgravet poolPris (DKK)
Beton pool165.099 til 471.600 kr.
Glasfiber pool117.900 til 353.700 kr.
Fritstående poolPris (DKK)
Gør-det-selv vinyl liner16.506 til 30.655 kr.
Dæk beklædning i træ til beton pools7.075 til 9.431 kr.
Glasfiber pool med alt inklusiv42.440 kr.
Glasfiber pool33.008 kr.

Bemærk: Disse priser er vejledende, og at der kan findes pools der både er billigere eller dyrere end de angivne priser.

Forberedelser til en pool

Inden du går videre med installation af din pool så er der visse overvejelser, som du kan gøre dig inden. Det er typisk følgende ting:

  • Størrelse og form: Det er værd at overveje, hvad din pool skal bruges til, inden du vælger. Størrelsen og formen skal kunne passe til det antal mennesker, som skal bruge poolen og hvor ofte.
  • Placeringen af din pool: Dette er især vigtigt, hvis du vælger en nedgravet pool. Jordens type, hårdhed og det område, der skal ryddes, kan påvirke prisen og det udstyr, som en installatør skal bruge til en udgravning.
  • Sikkerhed: Både for din egen sikkerhed og poolens vedligeholdelse, så er det vigtigt at få sat de rette installationer op. Ofte vil en dygtig installatør inkludere disse sikkerhedsforanstaltninger i deres priser.
  • Tilladelse fra kommunen: Alt efter dine valgte materialer, type af pool og størrelse, så kan du have brug for en tilladelse fra din kommune. Undersøg derfor reglementerne, inden du køber og sætter din pool op.

Professionel og autoriseret hjælp

De fleste svømmingpools kan blive sat op med hjælp fra enten en autoriseret entreprenør eller VVS'er. Sørg for at vælge en professionel som er autoriseret, dygtig og gerne har erfaring med denne type af opgaver. Med den rette ekspert kan der også være styr på ting som nedgravninger, sikkerhedsforanstaltninger, byggetiladelser, korrekte opmålninger og hjælp til opsætning af pumper og varmeanlæg.

Handyhand kan du lægge din opgave op på platformen, uanset om du vil have installeret en pool i glasfiber, beton eller vinyl liner. Så kan du modtage uforpligtende tilbud fra eksperter, hvor du herefter kan vælge den rette autoriseret hjælp til din netop din opgave.

Pool for begyndere - hel eller delvis nedgravning af stålpool og opbygning af pooldæk

Spørgsmål og svar

  • Du kan enten have en nedgravet eller fritstående pool. Herefter kan pools komme i forskellige slags materialer, blandt andet vinyl liner, glasfiber og beton. Materialerne har forskellig pris, udseende, holbarhed og kompleksiteter.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en pool