dansk

Hvad koster en skorstensfejning

Pris guide

520 - 1.950 kr.

Lav

520,-

Median

1.110,-

Høj

1.950,-

Hvad koster en skorstensfejning

Har dit hjem en skorsten, så ved du sikkert, hvor nødvendigt det er med en skorstensfejer. Det er ikke kun i forbindelse med at holde ens hjem renligt. Det er vigtigt at have en fri skorsten hvis man benytter sin brændeovn eller fyr ofte. Ellers kan det føre til os og røg indendørs, som er meget sundhedsskadeligt. Det er derfor også lovpligtigt at få fejet sin skorsten mindst en gang årligt i Danmark. 

 

Prisen for en skorstensfejer ligger som udgangspunkt mellem 520 og 1950 kr., med en gennemsnitspris på cirka 1110 kr. Priserne vil blandt andet afhænge af din hustype, geografiske placering og den enkelte skorstensfejer.

 

Hvilke faktorer påvirker prisen for en skorstensfejer

Udover de ovennævnte faktorer, så er der også visse andre aspekter som har indflydelse på skorstensfejerens pris. Typisk vil dette være følgende ting:

 

Skorstenens renlighed og stand

Er din skorsten i en medtaget stand, med masser af urenheder og besværlige blokader, så vil det påvirke prisen. De fleste skorstensfejere vil lave en inspektion af din skorsten og forhøre sig om, hvor ofte du får den rengjort og bruger den. Er opgaven mere kompliceret, så vil det tage længere tid og kræve mere arbejde af skorstensfejeren og derfor også resultere i en højere pris. Sørger du derfor for mere regelmæssig rengøring af din skorsten, så kan det ofte spare dig flere penge i det lange løb.

 

Eventuelle reparationer

Hvis skorstenen er beskadiget, så vil en skorstensfejer ofte også skulle reparere disse skader, før vedkommende på sikker vis kan rengøre skorstenen. Derfor vil omkostninger i forbindelse med reparationer også skulle medregnes i prisen for at få en skorstensfejer ud. Skal der laves specielle installationer i samme omgang, så vil dette også påvirke prisen.

 

Typen af rengøring

De fleste skorstensfejere vil tilbyde et udvalg af services som er specifikt tilrettet forskellige slags skorstene, fyr, brændeovne og andet. Mange kan tilbyde lettere overfladerengøringer, som i nogle tilfælde kan være billigere end de estimeret 520 kr., som er den gennemsnitlige mindstepris. Ønsker du derimod en mere dyb og grundig rengøring, så vil det koste mere. Overfladiske rengøringer kan være optimale, hvis din skorsten holdes ren og bliver fejet regelmæssigt.

 

Få hjælp til skorstensfejning

Skal du have en professionel ud til at klare din skorsten, så kan du benytte Pinploy til at lægge en opgave op omkring skorstensfejning. Du vil herefter kunne modtage helt uforpligtende tilbud fra eksperter i skorstensfejning. Så kan du vælge præcis den fagperson og pris som passer dig bedst.

FAQ

  • Har man en skorsten i sit hjem, så er det lovpligtigt at få denne rengjort mindst en gang årligt. Udover dette, så er der mange andre fordele ved at benytte en skorstensfejer. En ren skorsten reducerer risikoen for brande og spreder ikke sundhedsskadelig røg og os direkte ud i rummet, når man har tændt op i et fyr eller en brændeovn. En skorstensfejer giver også bedre luftstrømning til ildstedet som kan reducere mængden af brænde og energi, som det tager at holde gang i ilden. Til sidst er en rengjort skorsten heller ikke særlig tilbøjelig til at gå i stykker. Du sparer dermed også på vedligeholdelse.

  • Det anbefales ikke at gøre. Udover omkostninger ved at skaffe det rette udstyr til opgaven, så er der også en stor risiko for personskader, hvis du ikke er professionel. Skorstensfejere bruger meget sikkerhedsudstyr af høj kvalitet, når de arbejder. Prøver du at gøre det selv, så kan du både risikere at falde fra store højder eller indånde forskellige toksiner og giftstoffer.

  • Har man styr på, hvad man laver, så tager en skorstensfejning ofte ikke mere end en times tid. Tiden afhænger af skorstenens stand, størrelse og typen af rengøring.

  • Er det mere end et år side, så er du forpligtet til at får foretaget en skorstensfejning. Brænder din brændeovn eller ildsted ikke med særlig meget kraft, så kan det tyde på problemer med luftgennemstrømningen i skorstenen, hvilket også burde give anledning til en skorstensfejning. Kommer der unaturlige lyde eller lugte fra skorstenen, så er det sandsynligvis også tid til en skorstensfejning.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.