dansk

Hvad koster en garageport

Pris guide

2.872 - 47,869 kr.

Lav

2.872,-

Median

10,532,-

Høj

47,869,-

Hvad koster en garageport

En garageport er en vigtig del af alle garager og tjener både et funktionelt og et æstetisk formål. En port giver mere sikkerhed til dit hjem og beskytter samtidig bilen fra at blive beskidt. Samtidig kan en garageport gøres utrolig flot og være med til at give et skønt indtryk til hele dit hjems facade. Garageporte findes også i et bredt sortiment og kommer i forskellige materialer og åbningsmekanismer.

 

Dette brede produktudvalg gør også, at priserne for at købe og sat en garageport op kan variere meget. Omkostninger med installation kan koste mellem 2872 og 47.869 kr. Det afhænger fuldstændig af, hvad man selv vælger at købe af port og hvor mange udgifter, som man er villig til at bruge. Gennemsnitsprisen er ofte omkring 10.532 kr.

 

Faktorer der påvirker prisen for en garageport

Skal man have indsat en ny garageport eller have erstattet sin gamle, så kan man overveje, hvordan man bedst budgetterer en ny garageport. Der er visse faktorer som i høj grad påvirker prisen for en garageport. Du kan her se de mest typiske omkostninger for en garageport:

 

Typen og stilen

Selve garageporten er en stor faktor i den samlet pris. Der er mange former for porte som enten kan være et helt stykke eller være inddelt i segmenter. Man kan også få mere eller mindre avanceret mekanismer til at åbne og lukke porten. Det gøres ofte med en elektrisk motor og en fjernbetjening eller være styret med en app. Hertil er selve portens materiale og stil også vigtige prisfaktorer. Porte i stål eller plastik er for eksempel ofte billigere end porte i hårdt træ. Tit kan man også få specielle designs og mønstre som også kan trække prisen op.

 

Størrelse og form

Portens størrelse vil kunne øge omkostningerne for materialer, hvis man skal have en stor port sat ind. Samtidig kan større porte ofte også koste mere i forhold til installationsomkostningerne. De fleste porte kommer som udgangspunkt i en standard rektangulær form. Har du derimod behov for en port med en anden form eller en hvælving, så kan det også blive dyrere, både for selve porten og i installationsomkostninger. Hav derfor disse ting i tankerne, når du overvejer omkostningerne for en ny garageport.

 

Priser for forskellige typer af garageporte

Alt efter garagens type, så er der forskel i indkøbspriserne. Garageporte kan komme som enkelte eller dobbeltdøre. Samtidig kan de findes i inddelte sektioner, såkaldte ledhejseporte. Der findes også rulleporte som virker på stort set samme måde, men er lavet mere i stil med et lukket gitter. Til sidst findes der vippeporte, som er en enkelt sektion der vippes op og ned. Du kan nedenfor se nogle vejledene priser for de forskellige slags porte, så du kan få bedre overblik over, hvad det muligvis kan komme til at koste:

Typen af garageportVejledende priser
Enkelt rulleport2876 til 6473 kr.
Dobbelt rulleport6473 til 8869 kr.
Enkelt ledhejseport4074 til 9106 kr.
Dobbelt ledhejseport6709 til 22.046 kr.
Enkelt vippeport8146 til 10.780 kr.
Dobbelt vippeport10.541 til 13.176 kr.

Som det kan ses, så er der stor forskel på prisen i de forskellige typer af garageporte. De forskellige porte laves også tit i bestemte materialer, hvor rulleporte tit kommer i metal og blik, mens vippeporte ofte laves i træ. Dette er også med til at forklare prisforskellene.

 

Fordele ved at få installeret en ny garageport

Der er visse fordele ved at få indsat en ny port i sit hjem. Først og fremmest kan det stilistisk være med til at løfte dit hjems facade og give et flot indtryk til dine gæster. En solid garageport, som kan lukkes tæt til, kan også øge sikkerheden i dit hjem. Det er ikke kun godt for at undgå indbrud og give en større tryghed, men er også en fordel i forhold til dit forsikringsselskab. En garageport i god kvalitet kan også løfte værdien af din ejendom, hvis du overvejer at videresælge din bolig på et tidspunkt.

 

Har du anskaffet dig en ny garageport men mangler hjælp til at sætte den op, så kan du finde hjælp til denne opgave på Pinploy. Du kan helt gratis lægge din opgave op på platformen og herefter begynde at modtage uforpligtende tilbud fra eksperter i dit lokalormåde.

FAQ

  • Du kan få en professionel blikkenslager til at tage et kig på dræning af din garage. Den bedste løsning afhænger ofte af de specifikke ejendomme, og der er derfor ofte ikke to ens løsninger. Nogle porte kan klare sig med en kant til at holde vand ude, mens der i andre tilfælde skal laves nedgravninger og render til at lede regnvand væk fra garagen.

  • Det er vigtigt at smøre portens hængsler og holde skinnerne, som porten kører i, rene. Læg især mærke til, om din port begynder at køre langsommere eller "i hak". Det kan være tegn på rustne skinner eller problemer med åbnemekanismen.

  • I langt de fleste tilfælde er eksperthjælp nødvendig for at sætte en garageport op. Vil man forsøge at gøre det selv, så skal man som minimum have et sæt ekstra hænder til at hjælpe en.

  • Det afhænger af batteriets type og sensorer. De fleste batterier holder tit et sted mellem 3 og 5 år.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.