dansk

Hvad er prisen for at få repareret en terrasse?

Pris guide

690 - 20.400 kr.

Lav

690,-

Median

3.550,-

Høj

20.400,-

Prisen for at få repareret en terrasse

Du har opført en terrasse uden for dit hus, fordi du ønskede at skabe et hyggeligt sted hvor du kunne slappe af. I weekenderne nyder du at spise middag under åben himmel. Terrasser er ikke kun til for at tilføje æstetisk appel, men det øger også værdien af dit hus. Mange foretrækker boliger med terrasser i baghaven.

 

Uanset om din terrasse har gennemgående slitage, eller bare har brug for en mindre reparation, er det rart at vide, hvilke faktorer der kan påvirke prisen for reparationen. Prisen kan variere fra 690 til 20.440 kr, baseret på din specifikke reparation. Læs videre for at se, hvad de gennemsnitlige priser for reparation af en terrasse er.

 

Hvilke faktorer påvirker priserne for en terrasse reparation

Antallet af nødvendige reparationer vil i væsentlig grad påvirke, hvor meget det koster at reparere, da antallet af materialer og arbejdstid er en væsentlig faktor der bestemmer omkostningerne for reparationen.

 

Omfanget af reparationen

Uanset om du vil reparere en terrasses slid eller om det er en mere omfattende opgave der skal løses, så vil størrelsen af din terrasse være en vigtig faktor for de samlede omkostninger. Omfanget af reparationen vil også give entreprenøren en ide om, hvor meget tid de har brug for til at løse opgaven, og de kan derved nemmere udregne en timepris.

 

Materialer

Materialerne vil også i væsentlig grad påvirke de samlede omkostninger. Du skal bl.a. indtænke reparationsmaterialer såsom brædder, søm, skruer, samt finish, som maling og lak. Måske får du også brug for at leje trailer til at hente materialerne eller betale for levering. Bortskaffelse af affald kan ofte også give flere omkostninger.

 

Lønomkostninger

Den største del af de samlede omkostninger vil gå til entreprenørens arbejdsløn, der spænder fra 690 til 2.040 kr. i timen. Beløbet varierer afhængigt af, hvor du bor. Håndværkere i større byer har en tendens til at opkræve højere løn. Satserne vil også variere afhængigt af entreprenørens erfaring og opgavens kompleksitet.

Hvis du også tænker på at få opført en helt ny terrasse, kan du få et tilbud fra forskellige entreprenører. På denne måde kan du nemt sammenligne forskellige priser.

 

Prisliste for reparation af terrasse

Nedenfor er der prisestimater for de materialer og opgaver, som du kan få brug for til dit projekt.

 

Almindelig terrasse

 

Materiale / OpgavePris
Træterrasser3640 kr.
Træramme1600 kr.
Befæstelser180 kr.
Membran270 kr.
Konserveringsmiddel270 kr.
Fjernelse af affald450 kr.
Arbejdskraft og overskud2660 kr.

 

Højere terrasse kvalitet med mere holdbart materiale

 

Materiale / OpgavePris
Premium IPE bræder26.620 kr.
Befæstelser2130 kr.
Olie710 kr.
Arbejdskraft26.620 kr.

 

Omkostninger på forskellige materialer

 

MaterialeEksempler / lavet afGennemsnitlig levetidPris pr. meter
Nåletræ
 • Fyr
 • Gran
 • Ceder
 • Redwood
10 til 15 år30 til 60 kr.
Hårdttræ
 • Bøg
 • Eg
 • Ahorn
 • Tigerwood
30 til 40 år40 til 90 kr.
KompositTræpolymer komposit25 til 30 år80 til 110 kr.
Trex95% genbrugsmaterialer25 til 30 år60 til 140 kr.
PVCPolyvinylchloridkomposit20 til 30 år50 til 90 kr.
IPEEksotisk brasiliansk træ60 til 70 år80 til 140 kr.
Plast dæk fliser 5 til 10 år300 kr. pr flise

 

Pris pr. ekstra materiale (afhænger af designet af den terrasse du vil have repareret)

 

MaterialePris
Gelænder kit890 kr. pr. sæt
Espalier paneler20 kr. pr. stk.
Spindler10 kr. pr. stk
Bogfør hætteStarter ved 20 kr. pr. stk.
Lys140 til 360 kr. afhængigt af design
Trin450 til 1910 kr.
Strøer60 til 110 kr. pr. stk.
Ukrudts membran270 kr. pr. rulle
Støbemix50 kr. pr. sæk

 

Lønomkostninger og tidshorisonter

 

OpgavePris
Dæk installation180 til 450 kr. pr. kvadratmeter
Udgifter til reparation1330 til 3550 kr.
Rengøring og pleje/maling450 til 890 kr. i timen

 

Almindelige reparationer

 

Almindelige reparationerBeskrivelse
Behandling af terrasseNogle terrasser trænger kun til en vask og en behandling. Når terrassen er ren, kan du med fordel pleje træet for at forsegle det igen ved at påføre olie eller træbeskyttelse.
Udskiftning af enkelte brædderUbehandlede terrasser vil sandsynligvis begynde at rådne med tiden, hvilket kunne have været forhindret ved at behandle træet med olie hvert år eller hvert andet år. Særligt er potteplanter på terrassen, der bliver vandet regelmæssigt, skyld i en evt. forrådnelse. Fugten der bliver fanget under potten får ubehandlet træ til at rådne. Når først der er råd er der ingen anden måde at komme det til livs end at skifte materialerne.
OverliggendeUnder ekstreme omstændigheder er fjernelse af de gamle brædder og udskiftning til nye den bedste metode.
Vend brædderneNogle brædder har en rillet og glat side. Den rigtige måde at installere det på er, at sætte rillesiden nedad for at hjælpe luftstrømmen bedre. I nogle dæksituationer vil det være mere prisvenligt blot at vende brædderne. Når de er vendt, er det en god ide at slibe og behandle brædderne.
BjælkerNår den øverste del af en bjælke har tegn på råd eller anden forringelse er det ofte stadig muligt at reparere denne. Det kan dog være nødvendigt at støtte med et nyt stykke parallelt med den eksisterende bjælke.
Glatte brædderNår vejret drastisk ændrer sig, vil terrassebrædderne uundgåeligt blive glatte. Det kan være svært at rette op på. Men en grundig slibning eller rens af alger burde afhjælpe problemet.
Udfylde hullerneDer kan være huller eller sømhuller i brædderne som kan have tegn på råd. En løsning til dette er at bruge et træfyldningsprodukt som ligner et epoxyfyldstof. Vær dog opmærksom på, at når hullerne er for store kan de betragtes som strukturelle skader og derfor er fyldstoffet muligvis ikke egnet.


 


Ansættelse af en professionel i forhold til gør-det-selv løsningen

Det er altid et godt valg at benytte en professionel når der skal laves forbedringer. Mange projekter indenfor renovering og reparation kræver de rigtige færdigheder og erfaring for at sikre, at jobbet udføres korrekt.

 

Ikke alene vil din terrasse blive repareret korrekt, men du vil også ofte spare på materialer og tid. Et større reparationsarbejde kræver omfattende planlægning, og en professionel med den rigtige erfaring ved præcis hvordan opgaven løses hurtigst og bedst.

 

En større reparations opgave vil også kræve indkøb af materialer i løs vægt. En professionel har styr på den type og mængde af materialer der skal til og kan ofte få en bedre pris. En professionel vil også spare dig for arbejdstiden ved at gøre det selv.

 

Hvis du har nok erfaring kan du sagtens løse opgaven selv. Det vil koste mindre, da du ikke behøver at betale for den professionelle arbejdskraft. Du kan dog risikere at skulle betale mere, hvis du ikke får udført opgaven korrekt da det kan blive nødvendigt at få genoprettet dine fejl og eventuelle skader.

 

Spar tid og penge ved at sikre, at din terrasse er i gode hænder! For at få et samlet tilbud, kan du få hjælp gennem Pinploy ved at oprette din opgave på platformen. Så får du hurtigt tilbud fra eksperter som er interesseret i at tage opgaven på deres skuldre.

 


 

FAQ

 • Kontrollér altid om din entreprenør kan få en samlet rabat for de nødvendige materialer. Du kan også få din terrasse repareret i løbet af sæsonen. For at forhindre yderligere større reparationer i fremtiden, kan du med fordel tildele budget og tid til terrassens vedligeholdelse hele året.

 • Hvis du har insekter i din træterrasse, kan du vælge at ringe til en skadedyrsbekæmper. De kan vurdere omfanget af angrebet og udrydde miderne. Du kan også bede dem om et tilbud ved at fortælle dem størrelsen på din terrasse.

 • Tag en skruetrækker og prøv at skubbe spidsen ind i træet. Hvis træet synker, så er det sandsynligvis råddent.

 • Hvis din terrasse er mere end 20 år gammel, eller reparationsomkostningerne næsten svarer til udskiftningsomkostningerne, kan det være en god ide blot at installere en ny.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.