dansk

Hvad er prisen for udskiftning af bilbatteri

Pris guide

370 - 1.610 kr.

Lav

370,-

Median

560,-

Høj

1.610,-

Hvad er prisen for udskiftning af bilbatteri?


De gennemsnitlige priser for bilbatterier ligger mellem 370 og 920 DKK for batteriet, og så kommer prisen for installationen ved siden af. De nyere luksusbiler har brug for batterier i prisklassen 690 til 1.610 DKK, med installationspris oveni. Normalt udføres opgaven ikke efter timepris, men der gives derimod tilbud baseret på alder af køretøjet, mærke, model og valg af batteri. Omfanget af de tjenester, der indgår i tilbuddet, varierer, ligesom andre eventuelle garantier, på arbejdskraft og materialer. 
 

Type af køretøjPrisguide
2016 Mazda 61.020-1.150 DKK
2012 Ford Focus1.200-1.350 DKK
2011 Hyundai Elantra1.040-1.170 DKK
2009 Toyota RAV 4820-1.050 DKK


 

Klik, klik, klik... Sådan lyder ​​de fleste køretøjer med "døde" batterier, og det betyder, at den bil eller lastbil, der er plaget af den lyd, ikke kan starte. Bilejere bør aldrig ignorere advarselslamperne, når de informerer dem om at et batteri er ved at nå slutningen af ​​dets levetid, da det ofte kan betyde, at de nu skal stå uden et fungerende køretøj. Udskiftning af bilbatteriet er en af ​​de mere overkommelige reparationer, og bør være en del af køretøjets regelmæssige vedligeholdelse og pleje.
 

I denne guide til udskiftning af bilbatterier vil vi vurdere, hvornår og hvorfor du bør udskifte dit køretøjs batteri, hvordan du vælger det rigtige batteri, og hvad du kan forvente i forhold til priserne i forbindelse med det nye batteri.
 

Hvorfor udskifte et bilbatteri? 

Batteriet er hjørnestenen i køretøjets elektriske system. Uden batteriet vil systemerne (dvs. motorstart, brændstofpumpe og motorstyringsenhed) ikke fungere. Det er normalt en stor, kasselignende genstand, der er fuld af elektrolytmateriale og ledningsplader, der alle arbejder sammen for at blive opladet, når køretøjet (og dets generator) kører. Den forbindes til køretøjet gennem to poler, der overfører energi til køretøjet.
 

Hvis du ønsker at holde dit køretøj i drift, kan det være en god idé at skifte dit batteri. Bemærk, at der blot står "drift". Det skyldes, at et defekt batteri typisk forhindrer bilen i at køre. Det vil ikke reducere effektiviteten eller få bilen til at køre dårligt - den vil simpelthen ikke køre overhovedet.
 

Den gode nyhed er, at der er mere end nok advarselstegn til at fortælle dig, når du skal have udskiftet dit bilbatteri. De omfatter:

 • Motoren er langsom til at starte, når du drejer nøglen. Hvis det tager et par sekunder længere end normalt at starte motoren, er det sandsynligvis tid til at få udskiftet batteriet
 • Batteriindikatoren lyser. Bemærk, at nogle køretøjer har indikatorer for lav batterivæske, og uanset hvilken type indikator dit køretøj har, er det et endegyldigt tegn på, at du har brug for et nyt batteri
 • "Kontroller motor"-indikatoren lyser
 • Batteriets fysiske udseende indikerer et problem. Dette kan være en lækage med ætsning på polerne. Selve batteriet kan se oppustet, hævet eller revnet ud
 • Der er en svovllugt i køretøjet. Dette er lugten af ​​ætsning forårsaget af batterisyrelækage
 • Batteriet er over tre år gammelt, og det gør det til et godt tidspunkt at få tjekket, om det skal udskiftes.
 • Forlygterne, de indvendige lys og anden indvendig elektronik (så som radioen) er meget svage


Et eller flere af disse problemer betyder, at det er på tide at kigge efter en erstatning for dit nuværende bilbatteri. Du kan enten selv købe batteriet og efterfølgende betale en mekaniker for udførelse af installationen, eller du kan betro dem med både valget af batteri og hele installationsopgaven.
 

Hvad indebærer udskiftning af et bilbatteri? 

Den første ting du skal vide er, at der ikke er nogen "universelle" eller "one size fits all" bilbatterier. De findes i forskellige størrelser og typer og kan endda have unikke konfigurationer og placeringer. Det er derfor, du bør rådføre dig med en fagmand for at vælge det rigtige batteri til dit specifikke køretøj. Husk at skiftende teknologier og fremskridt inden for køretøjsdesign gør batterier noget dyrere end tidligere, samtidig med at der skabes flere muligheder for ethvert specifikt køretøj.
 

Du kan opleve, at dit ældre køretøj (dvs. over fem år gammelt) er i stand til at bruge ældre batterier. Nyere køretøjer med specialiseret elektronik kan dog have brug for en bestemt batteritype. For eksempel kræver biler, der slukker motoren, med auto-stop funktion, specialiserede batterier med mere omfattende batteriudskiftningsproblemer. 
 

Processen med at udskifte et batteri betyder generelt:

 • Anskaffelse af det rigtige batteri til køretøjet
 • At få det installeret korrekt i køretøjet
   

Når det udføres af en ekspert, vil de sørge for:

 • Sikker fjernelse af det gamle batteri
 • Kabler og ledninger inspiceres og rengøres (de skal muligvis udskiftes, hvis de er ætsede)
 • Installation af det nye batteri og gendannelse af fastspændingssystemet. De kan anvende anti-korrosionsmidler til terminaler.
 • Hvis der er behov for ny programmering, vil de sørge for, at det er udført korrekt.
 • Køretøjet startes derefter, og ladesystemet sammenlignes med de originale indstillinger.
   

Nogle kan tilbyde korrekt afskaffelse af det gamle batteri som en del af deres service.

Det er vigtigt, at ladesystemet og køretøjets generelle drift efter installationen er normal igen.
 

Hvorfor fejler bilbatterier?

Intet batteri har en uendelig levetid, og der er et par grunde til, at dit bilbatteri pludselig kan svigte:

 • Dårlig celle
 • Overophedning
 • Lave elektrolytniveauer
 • Ætsning af terminal eller kabler
 • Defekt ladesystem eller generator
 • Alder

Der er også mekaniske problemer, der ikke er relateret til batteriet, som kan dræne det eller lægge unødig belastning på enheden, hvilket får det til at svigte tidligere. De fleste batterier holder fra fem til syv år eller længere, hvis de køres dagligt og vedligeholdes.
 

Hvilke problemer kan påvirke prisen for udskiftning af bilbatteri?

Som nævnt kan en luksusbil med batteriovervågningsudstyr, generatorer, der betjenes gennem motorens styreenhed, samt dem med sølvcalcium, koste langt mere. De holder dog typisk længere og er mindre tilbøjelige til at blive beskadiget på grund af overophedning.

Derudover kan eventuelle problemer, der opdages under afprøvning af opladningssystemet eller relaterede komponenter, øge de samlede omkostninger for udskiftning af bilbatterier.


 

FAQ

 • Absolut. Hvis der er problemer med ledningskomponenter eller selve batteriet, kan du opleve, at en "jumpstart" ikke vil afhjælpe problemet. Dette er derfor en sikker indikation på, at du har brug for et nyt batteri.

 • Det kan overraske dig at høre, at korte ture på 20 minutter eller mindre ikke giver batteriet mulighed for at genoplades. Hvis du gør dette flere år ad gangen, kan batteriet have en meget kortere levetid end et, der er i et køretøj, der kører i en time eller mere på regelmæssig basis.

 • Det er muligt. Mange bilejere tror fejlagtigt, at frostvejr er det værste for batterier, men det er rigtig høj varme, der er en største belastning for et batteris levetid. Parkering i en garage eller i skyggen hjælper, men er ikke en garanti for at batteriet ikke kan overophede.

 • Det er muligt, at vibrationer kan forårsage nedbrydning af interne dele inde i batteriet. Derfor skal du sikre dig, at der ikke mangler eller er løse bolte, når det drejer sig om batterihuset.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.