dansk

Hvordan renser man hvide sko

Hvordan renser man hvide sko

Pletter og snavs på hvide sko og sneakers bliver hurtigt set, selv på langt afstand. Det kan virke besværligt at skulle rengøre, men i stedet for at skifte din sko ud, så kan du følge et par simple tips til at holde dine hvide sko hvide.

 

Hvordan holder man hvide sko rene

Inden du bruger dine hvide sko, så kan det være en fordel at give dem imprægnering eller anden former for pletfjerner. Det kan være med til at forebygge snavs og skidt, når du bruger dine hvide sko. Ved at give skoene spray en gang hver anden uge, så vil du kunne holde dine sko rene relativt nemt.

Finder du nye pletter på dine sko, så kan du fjerne dem med en vådserviet eller lignende med det samme. Så undgår du at snavset sætter sig i skoene, og du gør rengøringen af dem nemmere.

 

Sådan holder man hvide sko rene

Du kan ofte få rengjort det værste snavs og pletter fra dine sko med en hård tandbørste eller anden lille børste. Her kan du komme ind i mange afkroge og hjørner af skoene. Det er vigtigt ikke at lægge dine sko i vaskemaskinen, da det kan gøre mere skade end gavn i mange tilfælde. 

Med tandbørsten kan du bruge varmt vand og sæbe til de fleste typer af snavs. Virker dette ikke, så kan du bruge andre former for rengøringsmidler til at rense dine hvide sko. Det kan for eksempel være følgende:

 

1. Natron og hvid lagereddikke

Ved at lave en blanding af en spiseske natron, hvid lagereddikke, og varmt vand, så kan du lave en god opblandning til at tage de værste former for snavs. Bland tingene sammen, til du får en mere tyk smørelse. Du kan smøre denne blanding på canvas områderne af skoene med en tandbørste, brug cirkulære bevægelser. Lad herefter skoene tørre i solen tre til fire timer og fjern derefter blandingen med en børste.

 

2. Tandpasta

Du kan også bruge tandpasta og dets evne til at blege for at rense dine sko. Her er det vigtigt at bruge en hvid tandpasta, da farvet tandpasta kan efterlade mærker på dine sko. Brug en tandbørste og cirkulære bevægelser til at fjerne pletter fra skoene. Du kan herefter lade pastaen sidde i omkring et kvarter, hvorefter du kan bruge en fugtig klud til at fjerne det igen. Gentag om nødvendigt processen.

 

3. Skorens

Naturligvis kan man også bruge specifikt middel til at rense sko, når man skal rengøre hvide sko. Der findes skorens specifikt til hvide sko, også i canvas materiale. Du kan også finde produkter til at pleje dine sko, for at reducere behovet for efterfølgende skorensninger.

 

Hvordan renser man hvide lædersko

For hvide sko i læder kan du bruge specielle rengøringsprodukter til denne type af sko blandet med vand. Brug først en fugtig klud eller køkkenrulle til at tage det første lag skidt på skoene. Lad dem herefter tørre i solen. Du kan herefter skrubbe på skoens såler og øverste dele med dit udvalgte rengøringsprodukt og et stykke vædet stof. Dette er i det fleste tilfælde nok til at fjerne skidtet fra hvide sko i læder.

 

Hvordan renser man hvide ruskind sko

Ruskind er et mere sårbart materiale end læder og canvas. Pas derfor mere på, når du renser sko af ruskind. Du kan bruge en blød klud som er gjort fugtig med en opløsning af vand og hvid lagereddikke. Lad skoene lufttørre og giv dem herefter en blød børstning med en ruskindsbørste.

 

For alle typer af sko kan du også fjerne snørrebåndene, lægge dem i blød i en opløsning med rengøringsmiddel, og derefter hænge dem til tørre. Så får dine sko også skinnende rene snørrebånd.

 

Bliver pletterne siddende, så kan du henvende dig gennem Pinploy til at finde den rette rengøringshjælp som kan få den hvide farve tilbage til dine sko.

 

 

 

FAQ

  • Så længe du fortynder det 1:6 dele i vand, så kan du godt bruge blegemiddel. Brug en lille børste eller tandbørste til forsigtigt at rense dine sko, og give dem den hvide farve igen. Rens efterfølgende skoene i varmt vand og lad dem lufttørre.

  • Du kan rense indersiden af skoene også for at fjerne dårligt lugt. Alternativt kan du lægge appelsinskræller eller brugte tebreve, der ikke er våde, ned i skoene natten over. Det kan også hjælpe med at fjerne dårlig lugt fra sko.

  • Du kan for det meste bruge imprægning på dine sko, inden du går i dem. Det gør dine sko afvisende overfor de fleste former for væsker og kan reducere mængden af snavs.