dansk

Prisen for montering af toilet

Pris guide

800 - 5.430 kr.

Lav

800,-

Median

2.490,-

Høj

5.430,-

Prisen for montering af toilet

Montering af toilet koster omkring 2.470 kr., men de fleste mennesker betaler mellem 1.490 og 3.530 kr. for at få monteret et nyt toilet. Prisen afhænger af toilettet og omfanget af opgaven. Det omfatter udgifter til toilet, arbejdskraft og udstyr der er nødvendigt for monteringen.

 

Gennemsnitlig pris montering af toilet

Landsgennemsnit2.470 kr.
Typisk prisinterval1.490 – 3.530 kr.
Lave ende – Høje ende800 – 5.480 kr.

 

Montering af toilet i kælderen

Montering af et toilet i din kælder koster i gennemsnit 11.230 kr. Normalprisen ligger mellem 7.090 og 15.700 kr., her er den største omkostning nye VVS-installationer.Har du allerede VVS-installationer i din kælder, så koster det omkring 2.470 kr.

 

Pris for at flytte et toilet

At få rykket dit toilet koster 19.870 kr., men de fleste bruger alt mellem 16.560 og 23.180 kr. Blikkenslageren er en stor udgift, når du vil ændre på et badeværelses grundplan, fordi vedkommende måske bliver nødt til at flytte afløb og udluftningsveje.

 

Ekstra omkostninger ved montering af toilet

Prisen for at montere et toilet kan stige, hvis du f.eks. er nødt til at udføre andre opgaver i forbindelse med monteringen af toilettet. De ekstra arbejdstimer for andre opgaver kan komme op i omegnen af 5.300 kr. Af andre typiske opgaver kan nævnes:

 

  • Uventede lækager
  • Revner og skader på toiletkummen
  • Udskiftning eller kompression af voksringstætning
  • Fugning omkring toilettet
  • Udskiftning af en utæt skylleventil

 

Entreprenører tager ofte ekstra for at slæbe tunge toiletter ovenpå eller væk til bortskaffelse. Denne ydelse koster et sted mellem 340 og 1.330 kr. Husk dette hvis du bor i et hus med toilet på anden sal, da det vil være en faktor for den samlet pris ved montering af toilet eller udskiftning.

 

Pris for toilet efter type

Prisen på et nyt toilet spænder fra 600 til 9.940 kr. og opefter. Det afhænger af mærke, toilet type og ekstra funktioner. Modeller spænder fra et almindeligt todelt toilet med en rund kumme, til et avanceret firkantet toilet med bidet teknologi samt belysning og musik.

 

Forskellige typer toiletter har varierende priser. Denne tabel viser priserne på populære toilettyper inklusiv omkostninger for arbejdskraft og reservedele:

 

ToilettypeGennemsnitlige omkostningerTypisk prisinterval
Almindeligt toilet3.380 kr.2.520 - 4.110 kr.
Vægmonteret toilet4.470 kr.1000 – 7.950 kr. 
Dual flush toilet2.320 kr.1.330 – 3.310 kr.

 

 

 

Pris for toiletkumme 

Om du vælger en rund eller en aflang kumme, så er det en væsentlig omkostningsfaktor. En almindelig rund kumme med et todelt design koster omkring 1.860 kr., og et toilet med en aflang kumme koster 1.920 kr. i gennemsnit. Sidstnævnte er meget populært, fordi det er lettere for gangbesværet og ældre mennesker at bruge.

 

Husk at du stadig skal medtage lønomkostninger i disse priser. De fleste blikkenslagere opkræver 440 kr. i timen og det tager mellem to og fire timer at montere et toilet.

 

Hvad koster et toilet

Toiletter varierer meget i kvalitet, ydeevne, komfort og effektivitet. Undersøg de forskellige mærker og typer inden du beslutter hvilket der passer bedst til dig.

 

Gør-det-selv mod at hyre en professionel

Gør-det-selv virker måske mere overkommeligt end at ansætte en til at klare opgaven. Det kræver dog en vis fysisk styrke, samt betydelig viden om VVS at gøre det selv.

 

Det koster mere at hyre en blikkenslager til at montere toilettet, men det tager mindre tid og du får en garanti for at opgaven er korrekt fuldført. Bemærk at en anden type entreprenør, som en altmuligmand, ikke må installere et toilet, medmindre vedkommende er en autoriseret blikkenslager.

 

Du kan bruge Pinploy til at finde en autoriseret blikkenslager til at montere dit toilet. Det koster ikke noget at lægge din opgave op, og du vil modtage uforpligtende tilbud fra eksperter nær dig.
 

FAQ

  • Et todelt toilet vejer 25 kg og et toilet i et enkelt stykke vejer omkring 40 kg.

  • Nej, en altmuligmand må ikke installere et toilet, medmindre vedkommende er en autoriseret blikkenslager.

  • Det bedste toilet at købe afhænger helt af din situation og dine præferencer. Tænk over de forskellige faktorer som kummens form, toilettets højde, skylleteknologien, stil, farve og pris.

  • Du bør udskifte dit toilet efter 25 år, men hvis det er beskadiget i en sådan grad, at reparation er umuligt, bør du udskifte det hurtigst muligt.

  • En blikkenslager tager omkring 2.490 kr. for at udskifte et toilet. Prisen ligger typisk omkring 1.820 og 3.180 kr. Prisen dækker også omkostningerne ved at fjerne og bortskaffe dit gamle toilet. Bemærk, at de faktiske omkostninger for at udskifte et toilet afhænger af typen, du har valgt og sværhedsgraden af opgaven. Et high-end miljøvenligt toilet med ekstra funktioner kan koste mellem 5.630 og 10.260 kr. for montering.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.