dansk

VVS priser

Pris guide

450 - 2.220 kr.

Lav

450,-

Median

1.340,-

Høj

2.220,-

VVS pris

Alle kan komme ud for problemer relateret til VVS. Vandrør og afløb bliver ældre og kan nemmere blive udsat for brister, skader, rust eller andet, som i sidste kan påvirke dit hjem og livskvalitet.

 

Det er i disse situationer det kan være betryggende at vide, at der altid er nogen man kan ringe til. En blikkenslager der står klar i en nødssituation kan være med til at klare store skader, inden konsekvenserne af disse bliver for store.

 

Denne prisguide giver dig et indblik i blikkenslagerpriser for forskellige typer af opgaver, så du er sikker på at få det bedste tilbud.

 

Hvornår skal jeg ansætte en blikkenslager

Overvej at ansætte en VVS’er når du støder på et vandbaseret problem i dit hjem, eller og du ikke ved, hvad du skal gøre ved det. Nogle gange er det bedst at lade en professionel gøre arbejdet, fremfor selv at forsøge sig frem eller stå med besværet selv.

 

Nogle af de mest almindelige situationer, hvor folk ansætter en blikkenslager kan være:

 • Når vandhaner drypper.
 • Hvis vandtrykket er lavt huset.
 • Ved tilstopning af afløb, for eksempel i vask eller toilet.
 • Når vandvarmeren er brudt ned eller ikke fungerer godt.

 

Hvilken slags opgaver udfører en blikkenslager

Dygtige og licenserede blikkenslagere er i stand til at udføre en bred vifte af opgaver. En blikkenslagers dagssats kan afhænge af kompleksiteten af det arbejde der skal udføres. Nogle af de opgaver de oftest udfører er:

 

 • Fastsættelse af sprængvandsledninger.
 • Ordne stoppet rør eller afløb.
 • Reparation af toiletter.
 • Udskiftning af toiletter.
 • Udskiftning af dræn i køkkenet, vaskeri eller badeværelse.
 • Reparation eller udskiftning af utætte vandhaner.
 • Fastgørelse eller udskiftning af vandvarmere.
 • Installation af rør og vandsystemer i nybyggeri eller ejendomme under renovering.

 

Spørgsmål, du bør stille din blikkenslager

I en nødsituation er det mest presserende spørgsmål ofte hvor hurtigt blikkenslageren kan klare opgaven.

 

Men foruden dette kan der være andre relevante spørgsmål der kan stilles til en blikkenslager. Et par af de mest almindelige spørgsmål kunder stiller blikkenslageren er:

 • Har du lavet sådan en opgave før?
 • Hvad dækker din forsikring?
 • Rydder du op, når du er færdig?
 • Hvad er dine uddannelseskvalifikationer?
 • Dækker dit tilbud alle de omkostninger, der er forbundet med opgaven?
 • Vil du udføre opgaven alene eller sammen med andre?
 • Kan du vise mig eksempler på andre opgaver, du har udført?
   

Hvordan opkræver blikkenslagere normalt

Det er svært at sige, hvad der er mest almindeligt i forhold til opkrævning hos blikkenslagere. Nogle blikkenslagere opkræver deres opgaver baseret på den varigheden af opgaven, mens andre opkræver med en fast sats pr. opgave.

 

Hvor meget tager blikkenslagere i timen?

Det varierer. Blikkenslagere vil typisk fakturere dig baseret på timeløn eller halv times intervaller. Hvis de f.eks. opkræver mellem 180 og 360 kr. i timen og arbejder i fire timer så skal du betale mellem 710 og 1.420 kr.

 

Hvis blikkenslageren har givet et tilbud på hele opgaven, vil de fakturere dig en fast pris, uanset hvor lang tid opgaven tager. Hvis du har accepteret et tilbud på 710 kr. og opgaven kun tager en halv time, vil du stadig ende med at betale 710 kr.

 

Mest almindeligt er det nok, at blikkenslagere opkræver samlet for hele opgaven. Det gode ved denne form for prisfastsættelse er, at du som kunde ved hvor meget du skal betale, uanset arbejdstid. Du kan dog måske føle, at du betaler for meget hvis opgaven ikke tager ret lang tid.

 

Hvornår er VVS-vagten til rådighed

VVS-vagten skal være tilgængelig 24/7 uanset tidspunkt på dagen. Hvis du bor i en storby, bør du kunne finde en VVS’er der er villig til at påtage sig opgaven på trods af tid på døgnet. Det kan dog være lidt vanskeligere, hvis du bor i en mindre by eller fjernere område, og du kan komme ud for at betale ekstra kørselsomkostninger.

 

Vagtudkald er ofte dyrere end almindelige VVS-satser

Der vil normalt være en ekstra udgift for at få en VVS’er ud efter almindelig arbejdstid. Der kan også være en ekstra udgift, for at få dem til at komme med det samme.

 

Det er almindeligt at blikkenslagere tilføjer et "servicegebyr" eller gebyr for vagt udkaldelse oveni deres almindelige priser, når de bliver kaldt ud i weekend eller efter almindelig arbejdstid. Det gennemsnitlige gebyr er omkring 670 til 890 kr., men det kan sagtens være mere.

 

Det er en god idé at spørge VVS-vagten hvad deres servicegebyr er, så du ved det før de påtager sig opgaven.

 

Blikkenslagerens kvalifikationer

Blikkenslagere skal have en række kvalifikationer. Typisk har blikkenslagere taget uddannelse i VVS og husholdningsopvarmning, som både indeholder skole- og læretid, der afsluttes med en svendeprøve. Licensering og registrering indebærer normalt en kombination af statslig og branche akkreditering.

 

Hvis du er bekymret over de kvalifikationer, som din blikkenslager eller en potentiel blikkenslager har, er det en god idé at frasortere kandidater med manglende beviser for deres kvalifikationer, før du ansætter en blikkenslager.

 

Gennemsnitlige priser på VVS

Prisen på din VVS-opgave vil afhænge af det specifikke arbejde, du har brug for at få udført. Når det er sagt, kan du bruge prislisten nedenfor, til at se gennemsnitspriserne for specifikke opgaver:

 

VVS servicePrisguideVVS servicePrisguide
Afløbsrens710 – 890 kr.Fjernelse af blokering i toilet450 – 890 kr.
Afløbssystemer1330 – 1780 kr.Installation af brusehoved540 – 3110 kr.
Gas VVS540 – 5320 kr.Reparation af brusebad620 – 1330 kr.
Installation af varmtvandssystem3200 – 4000 kr. Reparation af PVC-rør850  - 1510 kr.


 

Lav en opgave for en VVS’er her på Pinploy

Du kan med det samme sætte en opgave om akut VVS-hjælp op på platformen. Hvis du har brug for lidt inspiration, kan du se på de nedenstående sætninger:

 

 • Har brug for en blikkenslager i aften.
 • Blikkenslager til at installere et nyt brusebad.
 • Blikkenslager til at udskifte toilet og vask.
   

Du kan sandsynligvis modtage tilbud fra VVS’ere på få minutter, og det er gratis at oprette en opgave på Pinploy.


 

FAQ

 • Som estimat koster blikkenslagere imellem 180 til 360 kr. i timen. Men det varierer afhængigt af en række faktorer f.eks. den specifikke blikkenslager, din placering, tidspunkt på dagen, opgavens karakter, og generel travlhed.

 • I de fleste tilfælde, ja. Hvis du ringer til en blikkenslager med kort varsel eller på tidspunkter der er udover normal arbejdstid, skal du forvente at betale ekstra. Hvis du vil vide hvad det koster i vagtgebyr så spørg VVS’eren inden du hyrer. Det er ikke ualmindeligt, at en VVS’ers vagtgebyr er mere end det dobbelte af de almindelige priser på de forskellige VVS-tjenester.

 • Hvis du ønsker at få lavet store opgaver såsom et helt badeværelse kan prisen nemt starte ved 13.300 kr. For et køkken kan det, afhængigt af indretning, nemt komme op i et lignende beløb.

 • Alle opgaver er forskellige. Men som en grov tommelfingerregel kan du godt forvente at betale omkring 890 kr. for at få installeret en ny hane eller vandhane i en vask. Du kan komme til at betale omkring 780 kr. for mindre reparationer på rør. Denne pris kan dog stige hvis skaderne viser sig at være meget omfattende eller ved vandskader andre steder i ejendommen. Prisen for et tilstoppet afløb ligger ofte mellem 710 og 890 kr.

 • Det er en god ide at bede dem om det. De fleste VVS’ere har ikke nødvendigvis rengøring med som del af deres service. Men da selv relativt enkle VVS-opgaver, som at løsne en prop i et afløb, kan efterlade store mængder af rod, så det er en god idé på forhånd at vide hvordan din blikkenslagers politik om rengøring er.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.