dansk

Hvor meget koster en garageport?

Pris guide

3.000 - 50.000 kr.

Lav

3.000,-

Median

10.000,-

Høj

50.000,-

For mange er garagen et helligt rum. Et sted, hvor værktøjer, biler og nips kan sammeneksistere i organiseret kaos. Men for at holde dit uryddelige gemme sikkert, har du brug for en funktionel, aflåselig og holdbar garageport. Hvis din ser lidt ekstra nedslidt ud, kan det være på tide at overveje en udskiftning. Men hvad er prisen for en ny garageport? 

Som hovedregel kan du forvente at betale alt mellem 3.000 - 22.000 DKK for en garageport (eksklusiv efterfølgende installationsarbejde). En carport af topkvalitet kan koste op til 50.000 DKK. Den gennemsnitlige reparationsomkostning for garageporte ligger derimod mellem 700 - 1.700 DKK (inklusiv væsentlige materialer og nødvendig arbejdskraft).

I denne prisguide søger vi at gøre mulige priser for udskiftning eller reparation af din garageport overskuelige. På denne måde vil den eneste overraskelse at finde, være den for længst tabte æske med lyspærer, du helt har glemt, lå gemt i rodeskuffen. 

Hvad skal jeg overveje, når jeg udskifter min garageport?

Hvis din dør ikke samarbejder, eller ser lidt kedelig ud, er det måske tid til en ny. Men bid dog mærke i, at der kan ligge meget mere bag dit valg af garageport, end du først troede. En god garageport kan holde i årtier, så det er enormt vigtigt at tage sig god tid til at overveje, hvad dit hjem har brug for, både nu og i fremtiden. Tænk eksempelvis over:

 • Din personlige stil
 • Dit ønskede sikkerhedsniveau
 • Størrelse og form på din garage

Æstetik og stil

Vi ønsker alle et stilrent hjem, og du behøver ikke altid at være ekspert for at forstå hvad der pænt at se på. Så hvis du udskifter eller installerer en ny garageport, skal du måske lige bruge et øjeblik på at stå på gaden, og kaste et blik på din nuværende model. Kan du lide, hvordan den ser ud?

Måske har du brug for en nyere version af den samme model? Eller foretrækker du en ny farve? Noget nutidigt eller noget mere traditionelt? Det er vigtigt at overveje sådanne ting, før du går i gang, da det kan hjælpe dig med at træffe valg, der passer bedre til lige netop dit hjem.

Sikkerhedshensyn

For at være fuldt funktionel skal din garageport kunne fungere problemfrit og sikkert. Installation af en elektrisk dør kan øge dit sikkerhedsniveau, bl.a. gennem bevægelsesstyrede sensorer samt en hurtig og let åbning. En elektrisk dør kan ligeledes vise sig nyttig, når du ankommer til dit hjem sent om aftenen eller om natten. Fjernbetjeningen gør nemlig, at du ikke behøver at stå ud af bilen for at åbne og lukke døren.

De fleste døre kan nemt omdannes til den elektriske variant, men det vil selvfølgelig forhøje prisen for din nye carport. Du bliver nødsaget til ikke kun at betale for mekanismen selv, men også for den ekstra arbejdskraft der kræves for at installere den.

Garage og størrelse

Størrelse betyder noget, i hvert fald i dette tilfælde. Når du vælger udskiftning af garageporte, afhænger omkostningerne af, hvad du har brug for. Hvis der er begrænset plads på grund af f.eks. smalt tag, ville det være svært at have en sektionsport, der sidder i taget. På samme måde, vil en opadgående dør, der kommer ud, ikke være optimal, hvis du allerede har en ret trang indkørsel

Så snart du bedre forstår dine behov, kan du begynde at søge den rette hjælp. Få et personliggjort tilbud ved at stille en reparations- og/eller installationsopgave af garageporte til fagfolk på Pinploy.

Hvad er de forskellige typer garageporte?

Når du planlægger din udskiftning, skal du altså vide, hvilken slags dør du har brug for. Du har måske ikke indset det endnu, men der er en bred vifte af forskellige garageporte derude, og størrelsen, stilen, formen, samt systemet på din dør vil naturligvis påvirke prisen for din nye garageport.

De forskellige typer af døre har hver deres fordele, og den du vælger, er summen af specifikationerne for din garage, den plads, du har til rådighed, samt dit budget.

Type GarageportPris
Port til en bil i bredde2.800 to 6.500 DKK
Port til to biler i bredde6.500 to 8.600 DKK
Ledhejseport enkelt8.600 to 8.800 DKK
Ledhejseport dobbelt6.500 to 21.500 DKK
Vippeport enkelt8.000 to 10.500 DKK
Vippeport dobbelt10.500 to 13.000 DKK

Rullegarageport

Rulleporten er en af de mest populære dørtyper, så der er en god chance for, at du er gået forbi mindst én af denne slags i løbet af denne uge. De har stål udvendigt og ruller ind i tagrummet, klar til at rulle ud igen, når som helst det er nødvendigt. Som følge heraf, fylder de meget lidt, og larmer mindre end andre modeller.

Elektrisk garageport

Elektriske garageporte styres med enten fjernbetjening eller knap, så du behøver ikke at hverken åbne eller lukke dem selv. Sådanne automatiserede garageporte koster lidt mere. Alligevel er fordelen, at mange forskellige dørtyper kan automatiseres, så du kan nemt tilpasse dem til lige dine præferencer. De er ofte mere sikre og forbedrer samtidigt garagens tilgængelighed. Mere avancerede elektriske garageporte kan endvidere betjenes af mobiltelefoner eller benytter fingeraftryksscannere.

Vippet garageport

Denne dørtype består af et enkelt materiale. De åbner ved hjælp af et svingbart hængsel, så porten vipper ud over hængslet, og ligger sig efterfølgende op og ind under det indvendige tag i garagen. Dette var standarddesignet for mange ældre garager, og er klart den billigste løsning.

Ledhejseport

Ledhejseporte er fremstillet af flere paneler eller ’sektioner’, der er forbundet med hængsler. Idet døren åbnes, foldes sektionerne op langs sporene. Når de er åbne, hviler de fladt langs garagetaget (i modsætning til rulledøre), så de fylder noget mindre. Det er ikke underligt, at de er en af de mest populære døre.

Hvad er fordelene ved at udskifte din garageport?

Udover en væsentlig forbedring af udseendet af din garage, er der mange fordele ved at udskifte din carport. En sådan ændring kan endda ende med at spare dig penge i det lange løb. Andre fordele kan eksempelvis være:

 • Forbedring af sikkerheden: En god garageport kan forbedre sikkerheden, især med funktioner som f.eks. fingeraftryksadgang eller fjernbetjeninger.
   
 • Billigere boligforsikring: I nogle tilfælde kan bedre beskyttelse betyde, at du betaler mindre for dækning.
   
 • Mere tilgængeligt hjem: For folk, der har mobilitetsproblemer eller er bekymrede for deres generelle sikkerhed i hjemmet, kan en elektrisk garageport gøre en stor forskel.
   
 • Bedre energieffektivitet: En velisoleret dør kan hjælpe dig med at spare på din energiregning.
   
 • Forøgelse af din ejendomsværdi: En fremragende garageport kan gøre din ejendom mere attraktiv for potentielle købere.

Hvad skal jeg huske på, når jeg anmoder om et tilbud?

Hvis du har en ødelagt garageport, kan det være muligt at reparere (frem for at udskifte) døren. Når du anmoder om tilbud fra diverse fagfolk, er det vigtigt at du ikke tager til takke med det første, der lander i din indbakke. I stedet er det en god ide at shoppe rundt indtil du finder det rette tilbud til den bedste pris. Koordiner med din valgte Pinployee og spørg ind til omkostningerne for elektriske eller rullende carporte, og få svar på få minutter. Før du anmoder om et overslag på en garageport, så overvej nedenstående:

 • Har de brug for billeder eller video for at vurdere problemet korrekt?
 • Bliver det billigere bare at udskifte døren?
 • Inkluderer den angivne pris både materiale og arbejdskraft?
 • Er du forsikret?
 • Er der garanti på reparationen?

Hvis du vurderer at det er tid til en ny og/eller forbedret carport, så læg en opgave på vores platform og hør om installationsomkostninger for garageporte direkte fra vores dygtige opgavefolk.

FAQ

 • Hvorvidt døren skal repareres eller udskiftes afhænger af, hvad problemet er. Hvis reparationsomkostningerne er høje, kan det være værd at overveje, om det er på tide med en udskiftning af din garageport.

 • Hvis du er en dygtig handyman, med de rette færdigheder, kan du muligvis selv forsøge dig med denne opgave. Hvis ikke, så anbefaler vi dig at finde et godt tilbud på udskiftning af garageport gennem Pinploy.

 • Hvis du undrer dig over, hvordan du stopper regnvand fra at komme ind under din garageport, kan en reparationsspecialist være behjælpelig. Sådanne lækager kan forårsage mange problemer, herunder diverse vandskader på din ejendom samt ejendele, skimmelsvamp og ekstra slitage på dine gulve, så det er bedst at få en professionel til at løse problemet.

 • Typisk batterilevetid for garagedørssensorer ligger et sted mellem 3-5 år, da de normalt benytter CR2032 -batterier. Du ved, at sensorerne er løbet tør for strøm, så snart lysene hverken lyser eller blinker.

 • Ved at passe godt på din dør kan du spare penge på lang sigt. Du får muligvis brug for enkelte værktøjer i vedligeholdelsen af din carport, herunder en bremserenser, et par sikkerhedsbriller og eventuelt en række reservedele. Husk altid at tage en elektrisk dør ud af stikkontakten, før du forsøger at holde den ved lige. Én ting du kan gøre, er at inspicere døren to gange om året. Hvis du bider mærke i mærkelige lyde, eller andre småproblemer, skal du notere det. Bevar sporene ved at sikre, at de er snavsfrie og rene på begge sider. Stram hardware med en skruenøgle, og undersøg alle rullebeslag og bolte, og stram eller udskift, hvis det bliver nødvendigt. Smør også bevægelige dele og kontroller kablerne, hvis der forekommer brudte tråde eller andre skader.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.