dansk

Hvordan hænger man billeder op

Hvordan hænger man billeder op

En grundlæggende måde at forvandle et hus til et hjem er ved at pryde rummets vægge med billeder og malerier. Et godt ophængt billede eller kunstværk ser ikke kun fantastisk ud, men sikrer at dit kunstværk forbliver på væggen.

 

Der er et par generelle regler for ophængning af billeder og forskellige metoder afhængig af rammetype. For det meste skal din kunst være i øjenhøjde og væk fra direkte sollys eller varmekilder. Du kan også vælge at skabe en billedevæg, hvor billederne hænger i forskellige højder.

 

Sådan hænger du et billede med en krog

Hvis du hænger et kunstværk der har en smule vægt, er det bedst at lokalisere et spær i væggen, så du kan forankre en vægkrog eller søm sikkert. Hvis du ikke kan finde et spær i nærheden af, hvor du ønsker at hænge kunsten op, så kan du bruge et væganker eller lignende i stedet. Disse vil udvide og sprede trykket fra krogen hvilket giver et mere sikkert greb om væggen.

 

Hvis du har at gøre med et lettere billede kan du bruge klæbesøm og kroge med klister, så du undgår at skulle bore eller sømme i din væg. De fleste klæbekroge kan holde op til 7 kg og kan sikkert fjernes uden at beskadige maling og tapet.

 

I murstensvægge skal du bore et hul med et murbor, skubbe en rawplug ind i hullet og så skrue skuren i. Hvis du har træpaneler i dit hjem, vil et søm, en skrue eller billedkrog være helt fint til at udføre opgaven.

 

Sådan hænger du et billede med ståltråd 

Du har mulighed for at tilpasse din ophængningsmetode ved at bruge ståltråd som er fastgjort i rammen. Dette kan være praktisk hvis du har en dyb ramme og kun kræver et par skrueøjer for at fastgøre ståltråden.

 

Placer skrueøjerne på indersiden af højre og venstre kant cirka en tredjedel af vejen ned ad rammen. Herefter kan du føre ståltråden gennem skrueøjerne og vælge, hvor lang du vil lade ståltråden blive.

 

Sådan finder du et spær

Hvis du leder efter et spær forid du skal hænge et stort eller tungt billede op, så kan du slå dine knoer langs væggen. Når du mærker og hører en solid del, har du fundet et spær. Hvis du er usikker, kan du bruge en elektronisk multidetektor for at få et mere præcist svar. 

 

Før du borer eller slår søm i, så er det vigtigt at sørge for, at der ikke er nogle elektriske ledninger i nærheden. Undgå derfor at hænge billedet ovenfor eller lige op ad ​​stikkontakter.

 

Sådan hænger du et billede op

Du kan tage følgende fremgangsmåde for nemt at hænge et billede op:

 1. Hold dit billede op i den position, hvor du gerne vil have det
 2. Marker en linje, der løber langs toppen af ​​rammen
 3. Hold en ståltråd helt op med fingeren 
 4. Mål afstanden fra din finger hele vejen til toppen af ​​rammen

 

Derved har du fundet hvor dit ophæng skal monteres. Fastgør ophænget til væggen ved hjælp af en af ovenstående metoder, der er angivet ovenfor og hæng derefter forsigtigt billedet. Du kan bruge et vaterpas til at sikre, at dit billede hænger lige.

 

Sådan hænger du et billede dobbeltklæbende eller velcrobånd

En meget populær moderne mulighed for at hænge billeder op er dobbeltklæbende brikker eller velcro strimler. Disse vil give et vist hold og er nemme at få af væggene igen og efterlade malingen intakt.

 

Har du nymalede vægge, er det vigtigt, at du venter syv dage efter maling, før du bruger velcrobånd.

Følg disse instruktioner for opsætning af velcrobånd:

 

 1. Tør den del af væggen, du vil fastgøre båndende til, med sprit
 2. Adskil strimlerne og klik de to velcrosektioner sammen 
 3. Fjern den ene side af papirbeklædningen og sæt den fast på rammen 
 4. Tryk hårdt på strimlen i 30 sekunder
 5. Fjern de resterende papirbeklædning og tryk rammen fast på væggen
 6. Fjern rammen fra væggen for at lade båndende på væggen forstærkes 
 7. Vent en time på, at klæbemidlet er bygget op, og sæt derefter billedet på igen

 

Fjernelse af klæbestrimler

For at sikre en skadefri fjernelse skal du trække i tappen i bunden af ​​båndet, mens du langsomt strækker den lige ned mod væggen. Sørg for, at du aldrig trækker væk fra væggen.

Disse bånd vil fungere godt på malet, bejdset eller lakeret træ, glas, fliser, metal, malet gipsvæg og andre glatte overflader. Undgå at bruge dem på tapet, mursten, ru eller non-stick overflader. Du vil kunne finde forskellige størrelser som alle kan bære forskellige vægte. Strimlerne kan bruges i enten lodret eller vandret retning.

 

Gør dit hjem til et minigalleri

At hænge billeder og kunst bringer ikke kun varme til dit hjem og gør det mere visuelt interessant, men det er også en fantastisk måde at vise eller skræddersy din personlige stil og interesser.

 

Skal du have hjælp til at hæne billeder korrekt op, så kan du få hjælp til dette gennem Pinploy. Du slipper for arbejdet og kan få klaret din opgave nemt med et godt resultat fra andre brugere på Pinploy.

FAQ

 • Det kan du. Faktisk er dette en enkel og pålidelig måde at hænge et billede på, hvis du kan ramme et spær i væggen. De er typisk fordelt for hver 40 cm og er normalt omkring 4 cm tykke. Et enkelt 1 1/2-tommer eller 2-tommer søm er godt nok til stort set ethvert billede. Slå sømmet ind i væggen i en vinkel på mindst 45 grader. Dette giver en væsentligt større holdekraft end et lige søm i væggen.

 • Som en tommelfingerregel skal din kunst eller dit billede hænge i øjenhøjde. Du kan dog være kreativ med dette og skræddersy din placering til rummet, andre møbler og anden kunst. Hvis du hænger flere billeder ved siden af hinanden, så prøv at sikre dig, at toppen af ​​rammerne er på linje med hinanden, selvom de har forskellige størrelser. Denne metode holder tingene pæne og ser mere professionelt ud.

 • At placere billedet er som regel den sværeste del af at hænge et billede op. Selve ophængningen er noget lettere. Når først dit billede er oppe, vil det sandsynligvis blive der i lang tid, og hvis det ender med at være på den forkerte plads, vil du konstant blive generet af det. Brug lidt tid på at finde ud af, hvor du gerne vil have din kunst til at være og marker derefter en linje, der løber langs toppen af ​​rammen.