dansk

Hvor meget koster udendørs brolægning?

Pris guide

500 - 3.500 kr.

Lav

500,-

Median

1.700,-

Høj

3.500,-

Hvis du gerne vil give din ejendom nyt liv, kan en nyanlagt terrasse måske være en god løsning for dig. En nyanlagt terrasse, havesti eller indkørsel kan virkelig gøre en forskel for det udvendige look, men det kræver naturligvis også, at arbejdet udføres korrekt. Men hvor meget koster det, hvis du skal ud og have fat i en brolægger? Og hvad indebærer det egentlig?

Prisen kan i høj grad variere alt efter hvilke materialer du ønsker, hvordan terrænet ser ud, og hvor stor opgaven er. For et mindre belægningsarbejde gennem Pinploy kan du forvente en pris på helt ned til 500 DKK. Prisen for en gennemsnitlig installation ligger dog på omkring 3.500 DKK. Det skal dog siges at jo mere kompleks opgaven er, desto højere bliver prisen.

Hvilke materialer findes der til udendørs belægning?

Der findes flere forskellige materialer, som du kan benytte dig af, til dit udendørs belægningsarbejde. Hvis du er kreativ, kan du altid vælge at mixe og matche forskellige materialer, for at få en fed og anderledes effekt. Nedenstående er et par eksempler på diverse materialer: 

 • I den mere prisvenlige del af skalaen, findes der præfabrikerede betonfliser, som kan fås i forskellige design og farver.
 • Hvis facaden på din bolig har mursten uden beklædning, kan du gentage dette look, når du skal have lagt din terrasse, havesti, eller indkørsel. På denne måde får du et mere rustikt udseende

Hvilke faktorer påvirker omkostningerne?

Hvis der er tale om en utraditionel installation, for eksempel hvis din terrasse skal lægges i et helt specielt mønster, så vil opgaven sandsynligvis tage længere tid. Dette kan være med til at øge omkostningerne for det samlede arbejde.

Ønsker du nogle meget specifikke materialer, for eksempel materialer i en helt bestemt farve, kan dette også påvirke omkostningerne. Helt unikke materialer kan være sværere at skaffe, og skal muligvis fragtes fra en længere afstand, hvilket igen øger omkostningerne.


Belægningsarbejdet kan tage længere tid, hvis håndværkerne skal håndtere et skrånende areal, eller hvis adgangen til arbejdsstedet på anden måde er begrænset.

Typen af materialer har som tidligere nævnt også betydning for de samlede omkostninger. Her starter prisen på betonfliser, som er den billigste løsning, på omkring 180 DKK pr. kvadratmeter, mens granitfliser kan koste op mod 460 DKK stykket.

Hvad skal jeg overveje, inden jeg godtager et tilbud på udendørs brolægning?

 • Mål det pågældende område op, så du cirka ved hvor mange kvadratmeter der er tale om
 • Beslut hvilket materiale du ønsker
 • Overvej hvilken base der skal lægges forud for belægningen
 • Hvordan er terrænet? (fladt, skrånende, eller en blanding)

Hvilke spørgsmål skal jeg stille til en brolægger?

For at få udført arbejdet effektivt, sikkert og inden for dit budget, er der nogle spørgsmål, som du kan stille din brolægger:

 • Har du referencer fra tidligere arbejde?
 • Hvilke kvalifikationer har du?
 • Hvilken forsikring har du?
 • Hvad omfatter tilbuddet? 

Få et godt tilbud på installation af udendørsfliser

Hvis du nyder at bruge din tid omkring huset derhjemme, er det sandsynligvis også vigtigt for dig, at omgivelserne er pæne. 

På Pinploy kan du finde lokale brolæggere, som kan give dig et godt tilbud. Dette kræver blot, at du opretter en detaljeret opgavebeskrivelse, så de pågældende brolæggere har de bedste forudsætninger for, at vurdere opgavens kompleksitet og dermed de samlede omkostninger.

FAQ

 • En udendørs brolægning kan variere meget i prisen, alt efter hvor omfattende opgaven er. Normalt vil en opgave koste mellem 500 - 3500 kr.

 • Udendørs porcelæn belægning er en relativ ny tilføjelse til brolægger produktlinjen. De er lavet af specielt porcelænsler, der sendes gennem en ovn og udsættes for ekstremt høj temperatur. Dette gør slutproduktet særligt holdbart og meget modstandsdygtigt over for vandoptagelse.

 • Du kan sagtens lægge fliser omkring et poolområde. Dog skal du sikre dig, at du vælger et skridsikkert materiale, så man ikke glider, når kommer op af poolen med våde fodsåler.

 • Hvis du før har oplevet, at dele af din terrasse eller have har stået i vand efter kraftige regnskyld, så kan det være nødvendigt at lægge dræn inden der lægges fliser. Vand kan trænge ind i husets vægge og forårsage problemer over tid, hvorfor det er en rigtig god idé at undersøge, om dette er nødvendigt i dit tilfælde. Dog lægges fliser normalt med et lille fald, så regnvandet kan løbe af.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.