dansk

Hvor meget koster tæppemontering?

Pris guide

100 - 1.300 kr.

Lav

100,-

Median

300,-

Høj

1.300,-

At pifte et hjem lidt op, kræver ikke altid en komplet renovering. Faktisk kan et flot nyt tæppe være med til, at give dit hjem et frisk pust. Desuden er der også mange andre fordele forbundet med at lægge et gulvtæppe. Først og fremmest giver det en god akustik i rummet, da gulvtæpper har en støjdæmpende effekt. Derudover, kan gulvtæpper være med til at give en bedre komfort, da de er blødere at stå på end eksempelvis trægulve. 

Den gennemsnitlige pris for tæppemontering pr. M² spænder fra 100 DKK til 120 DKK, men kan også koste helt op til 1.300 DKK, afhængigt af de faktorer, som indgår i tilbuddet. For at give dig et mere præcist overblik over priserne på tæppemontering, har vi lavet denne prisvejledning.

Hvad omfatter omkostningerne for tæppemontering?

Her er det vigtigt at vide, at gulvtæppets materialer og mål kun udgør dele af hele summen. Andre faktorer, som påvirker prisen, er følgende:

Areal
Prisen for tæppemontering afhænger af størrelsen på det rum, hvor tæppet skal lægges. Hvis du ønsker et skøn over, hvor meget det vil koste, kan du altid forhøre dig hos en tæppemontør. 

Materialer
Som tidligere nævnt, er materialet også vigtigt i forhold til den samlede pris. De forskellige materialer adskiller sig i deres prisniveau, hvilket betyder, at der er en bred vifte af luksus, såvel som budgetvenlige materialer.

Servicegebyr
Tæppemontering er ikke en let opgave, især fordi processen kræver manuelt arbejde. Men hvad indgår normalt i servicegebyret? Dette kan variere, men servicegebyret vil allerede være inkluderet i det tilbud, som du får af din tæppemontør.

Hvilke typer tæppematerialer findes der og hvor meget koster de? 

Når du har bestemt dig for at få monteret et tæppe, er det næste trin at vælge det rette materiale. Her kan du læse mere om fem mulige løsninger: 

TæppematerialeBeskrivelseFordeleUlemperPris (pr. kvadratmeter)
NylonEt syntetisk fiber af polymer, som anses for at være termoplastSlidstærkt og modstandsdygtigtDyrt, ikke så blødt200 DKK
PolyesterEt harpiks fiber, som hovedsageligt anvendes til fremstilling af syntetiske fibrePletafvisende, genbrugeligt og billigtModstandsdygtigt over for farvestoffer30 DKK
AkrylEt syntetisk fiber lavet af acrylsyreAllergivenligt og budgetvenligtKort levetid, modtagelig over for pletter150 DKK
UldEt naturlig fiber fremstillet af dyrehår, især fårMiljøvenligt, bevarer sin farve gennem åreneBrandfarligt, absorberer let væske, svært at rengøre280 DKK
PlysOgså kendt som fløjl, har en glat og blød teksturSer elegant ud, holdbart, mange design mulighederEfterlader fordybninger, absorberer let væske250 DKK

Hvad er fordelene ved en tæppemontering?

Hvis du leder efter både visuel fornøjelse og komfort i dit hjem, så er tæppebelagte gulve et godt valgt. Her er nogle af fordelene ved en tæppemontering:

Tæpper giver varme
Hvis du er en af dem, som godt kan lide at rende rundt i hjemmesko, så er et gulvtæppe sandsynligvis noget for dig. Særligt i vinterperioden, hvor temperaturerne falder, kan der blive lidt fodkoldt derhjemme. Her giver tæppets fibrøse materiale noget varme, så du ikke skal gå rundt og fryse i dit eget hjem.

Tæpper er støjdæmpende
Hvis du eksempelvis ønsker et hjem, hvor du ikke kan høre at børnene render frem og tilbage ovenpå, så kan det være en fordel med gulvtæppe i stedet for trægulv eller lignende. 

Tæpper reducerer potentielle sikkerhedsrisici
Tæpper er lig med et blødere underlag, hvilket betyder, at vi ikke slår os på samme måde, hvis vi falder. Dette gælder nok særligt, hvis du har børn i hjemmet. Dog kan gulvtæpper også være en fordel for ældre husejere, som før har prøvet at miste balancen.

Hvornår skal du udskifte dit tæppe?

Tæpper holder som regel mellem 5 til 15 år efter installationen, men deres levetid forkortes af forskellige faktorer, herunder eksempelvis miljø, støv og pletter. Hos Pinploy har du altid en tæppemontør inden for rækkevidde, så derfor behøver du ikke at udsætte opgaven. Her får du tre åbenlyse grunde til, at du bør udskifte dit gulvtæppe.

Skimmelsvamp
Skimmelsvamp kan på sigt udgøre en sundhedsrisiko og udsætte dig for luftvejsproblemer. Dette betyder, at dit gulvtæppe skal udskiftes med det samme, hvis der er tegn på skimmelsvamp.

Lugt
Hvis dit tæppe begynder at lugte dårligt, er det på tide at udskifte det.

Alder
Slid er et helt almindeligt tegn på, at dit tæppe har nået en alder, hvor det er på tide at udskifte det. Gamle gulvtæpper kan påvirke det overordnede æstetiske look, så hvis du gerne vil holde dit hjem pænt, er det en god idé at få lagt et nyt gulvtæppe. 

 

For at undgå en hurtig udskiftning af dit gulvtæppe, og de omkostninger som er forbundet hermed, anbefaler vi en grundig rengøring hver 12. til 18. måned. På denne måde kan du også være med til, at sikre dig mod forekomsten af dårlig lugt. Derudover, kan rengøring være nødvendig, hvis du begynder at få allergi. Tæpper samler nemlig meget støv og snavs med tiden. Her kan du med fordel rengøre dit tæppe med damp.

Hos Pinploy vil vi gerne være med til at sikre, at arbejdet bliver udført, og samtidig gøre det til en god oplevelse for dig. Hvis du ønsker at få fjernet dit gamle gulvtæppe og få lagt et nyt, skal du blot oprette en opgave på vores platform. Herefter vil du modtage bud fra tæppespecialister i dit nærområde, som står klar til at hjælpe dig med din opgave. 

FAQ

  • Der er ingen fast pris for et specifikt område, da materialet bliver tilbudt pr. kvadratmeter.

  • Medmindre du allerede har god erfaring med at lægge gulvtæppe, så anbefaler vi, at du får en professionel til at udføre opgaven. Ikke kun fordi de kan hjælpe dig med at spare tid, men også fordi de kender processen og har den rette ekspertise.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.