dansk

Hvad er prisen for et træhegn?

Pris guide

11.120 - 26.160 kr.

Lav

11.120,-

Median

18.310,-

Høj

26.160,-

Hvad er prisen for et træhegn

Træhegn er en fremragende investering, hvis du ønsker at øge privatlivets fred, markere din ejendom, eller blot tilføje dekorativt appel. At få opført et træhegn indebærer, at man skal måle op, indkøbe materialer, opsætte stolper, og samle paneler. Prisen for at opføre et træhegn ligger ofte et sted mellem 11.120 til 26.160 kr.

Faktorer, der påvirker prisen for et hegn af træ

Mens den gennemsnitlige pris for et træhegn er omkring 18.310 kr., så vil prisen variere meget afhængigt af forskellige faktorer. Her er nogle af dem:

 • Træhegns typer: Træhegnets pris varierer afhængigt af den type, du går efter. For eksempel er priserne på træhegnslameller dyrere end vævstyperne.
   
 • Træhegnets højde: Naturligvis er omkostningerne ved at opføre et 1 meter højt træhegn billigere end prisen på et 3 meter højt træhegn. Materialerne bliver generelt prissat pr. lineær meter.
   
 • Dækning af træhegn: Vil du definere grænserne for en stor gård? Det kan koster mere, end når du vil indhegne et mindre stykke jord. Prisen for et nyt træhegn kan være mere end 52.320 kr. for en hektar jord.
   
 • Tilstand af jord: Er din jord blød eller stenet eller er der forskel i hældningen, så kan disse faktorer påvirke prisen, når der skal opføres et træhegn.
   

Yderligere omkostninger til hegn af træ

Ud over de faktorer der er anført ovenfor, kan de samlede omkostninger ved dit nye hegn stadig påvirkes af andre ting. Så før du får et træhegn opført på din ejendom, vil det være godt at vide, hvad der er inkluderet i den samlede pris. På denne måde er du mere klar over, hvad pengene bliver brugt til. Spørg din entreprenør om følgende allerede er dækket:

 

Arbejdskraft

Når du beregner omkostningerne ved dit træhegn er det vigtigt at beregne lønomkostningerne. Det vil typisk koste dig et sted mellem 200 og 530 kr. i timen for et 45 til 60 meters hegn. Beløbet afhænger af omfanget og erfaringen hos den entreprenør eller håndværker du ansætter.

 

Hegnspæl hætter

For yderligere at hæve æstetikken på dit træhegn, kan du tilføje pælehætter såsom en bold, krave, eller agern. Dette forskønner udseendet og hjælper samtidig på at afværge ubudne gæster, idet dit hegn er vanskeligere at klatre over. Pælehætter koster omkring 40 til 330 kr. pr. stk. afhængigt af designet.

 

Behandling

Når dit træhegn er opført, er det en god ide at male det. Du kan også vælge at dekorere det på anden vis. Du kan vælge et indviklet design med forskellige farver eller gå efter en minimalistisk stil. Afhængigt af dine præferencer kan dette koste dig omkring 100 til 200 kr. pr. m².

 

Bortskaffelse af affald

Hvis du har brug for at få dit gamle hegn revet ned, vil din entreprenør opkræve dig for nedtagning af hegn, samt fjernelse af affald. Det koster normalt fra 3.930 til 5.240 kr., afhængigt af mængden af affald der skal fjernes. Du ønsker helt sikkert ikke, at ende med gamle hegns paneler, gamle pæle eller jord fra udgravning stablet op på din ejendom!

 

Vedligeholdelse og reparation af træhegn

At have et flot og funktionelt træhegn stopper ikke ved opsætningen. Du er nødt til at tage dig af det for at det bevarer sit naturlige udseende, og fortsat tjener sit formål om at skabe sikkerhed for din ejendom. Træhegn er en af de svageste typer af hegn, og kræver en vis vedligeholdelse. Du kan starte med at forsegle dit træhegn inden opsætning, da det forhindrer fugtopbygning og råd, samtidig med at træet beskyttes og vedligeholdes. Dette bør gøres hvert andet til tredje år, og koster omkring 5 til 10 kr. pr m².

 

Når det er tid til at dit hegn skal repareres, kan du få hjælp af en professionel uanset om det er beskadiget af skimmel, råd eller insekter. Reparationer af træhegn koster mellem 990 til 5.240 kr., afhængigt af skadernes omfang.

 

Alternative muligheder for hegn

Træhegn kan være dyrt, men lad det ikke hindre dig i at opføre et hegn på din ejendom. Der er andre slags hegn til rådighed, der kan være mere egnet til dit budget. For eksempel kan du sætte trådhegn op som er relativt billig i forhold til træhegn. Vinylhegn er også noget mere overkommeligt og kræver samtidig mindre vedligeholdelse. Uanset hegnsmateriale, så husk, at der er fordele og ulemper som du skal opveje side om side med dine præferencer og behov. Det er også vigtigt, at du uanset materiale, sikrer dig at det bliver opført af en professionel. På denne måde er du sikker på, at det gøres rigtigt første gang og du sparer dig for unødvendige omkostninger.
 

Pinploy kan hjælpe dig med at komme i kontakt med en professionel hegnsentreprenør der kan opsætte dit hegn korrekt og effektivt. Læg en opgave op nu og forvent at modtage konkurrencedygtige tilbud fra Pinployees i nærheden af dig!


 

FAQ

 • Det tager normalt mellem to og fire dage at opsætte et simpelt træhegn på 30 til 60 meter i omkreds, så længe der er normale jordforhold. Den anslåede varighed omfatter nedtagning, fjernelse af dit gamle hegn og oprydningen efter dit nye hegn er opført.

 • Du kan opsætte hegn uden byggetilladelse, så længe hegnet er mindre end to meter højt. Men hvis dit hegn skal være højere, skal du kontakte din kommunes lokalplanlægnings myndighed, for at være sikker, før du opsætter dit nye hegn.

 • Ikke nødvendigvis. Men hvis du vil være ekstra sikker på at dine målinger er korrekte kan det være værd at bruge ekstra penge på en landinspektør. Forkerte målinger kan føre til betydelige problemer, inklusiv juridiske komplikationer med zoneinddelings love og ejendomsskel.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.