dansk

Hvad koster rengøring af en udluftningskanal

Pris guide

475 - 1.420 kr.

Lav

475,-

Median

710,-

Høj

1.420,-

Hvad koster rengøring af en udluftningskanal

De fleste hjem har en eller flere udluftningskanaler. De er vigtige for luftstrømningen og indeklimaet, men bliver også hurtigt beskidte. Der skal trækkes meget luft igennem kanalerne. I samme omgang vil der være partikler og støv som også vil blive trukket med op i udluftningskanalen.

 

Prisen for at rengøre udluftningskanaler afhænger af mængden af kanaler, deres tilgængelighed og hvor beskidte de er. Det kan koste mellem 475 og 1420 kr. at få rengjort udluftningskanaler. Gennemsnitsprisen er cirka 710 kr. De fleste rengøringshjælp vil arbejde baseret på timebasis.

 

Hvornår skal udluftningskanaler rengøres

Det er vigtigt at holde udluftningskanaler rene. Stoppede udluftninger kan påvirke indeklima og helbredet. Udluftningskanalen forbundet til din emhætte især god at holde ren for at sikre et mere renligt hjem. Kan luften og snavset ikke slippe ud, så vil det sprede sig rundt inde i hjemmet i stedet for.

 

Som udgangspunkt kan du få en professionel til at tjekke dit udluftning med nogle års mellemrum. Hvis du begynder at lægge mærke til mere støv i luften, allergi symptomer, unaturlige lugte eller at dine udluftningskanaler ikke suger ligeså effektivt, så kan det også være tegn på, at en rengøring er nødvendig.

 

Hvordan rengører man udluftningskanaler

Rengøringen af udluftningskanaler kan godt være lidt omstændig, især hvis udluftningskanalerne er svært tilgængelige. Ofte vil selve rengøringen forløbe på denne måde:

 

 1. Forberedelsen: Møbler og inventar omkring udluftningskanalen dækkes til for at undgå spredningen af støv og snavs til andre møbler.
 2. Åbning af udluftningsriste: Riste og dæksler foran udluftningskanalerne fjernes og rengøres adskilt fra resten af systemet.
 3. Rengøring af støv og snavs fra kanalens inderside: Der bruges specialværktøj og rengøringsmiddel til at fjerne støvet og snavset fra indersiden af udluftningskanalen.
 4. Rengøring med udsugning: Til sidst vil der blive brugt en speciallavet støvsuger til at fjerne resterende støv og skidt fra udluftningskanalen.

Denne process er ofte bedst at overlade til en professionel rengøringshjælp, da der både skal bruges specielt udstyr og det kan svine rigtig meget.

 

Hvad påvirker prisen for rengøring af udluftningskanaler

Med en professionel kan rengøring af udluftningskanaler koste lige fra 475 til 1420 kr. Visse faktorer kan påvirke den sammenlagte pris. Det kan for eksempel være følgende ting: 

 • Antallet af udluftningskanaler
 • Længden af udluftningskanalerne
 • Typen af udluftningssystem
 • Gulv- eller loftskanaler
 • Geografisk placering
 • Tilgængelighed af udluftningskanalerne
 • Hvor beskidte kanalerne er

Kræves der mere arbejdstid, er opgaven mere kompliceret eller skal der fjernes meget snavs, så vil omkostningerne for opgaven være større.

 

Har du behov for at hyre en professionel rengøringshjælp til at klare dine udluftningskanaler, så kan du bruge Pinploy til dette. Husk at spørge efter, hvilket udstyr og rengøringsprodukter din rengøringshjælp selv kan medbringe til opgaven.

FAQ

 • Som udgangspunkt er det bedst at rengøre kanalerne et sted mellem hvert 3 og 5 år. Har du eller én i din husstand allergi eller er der tit meget snavs i luften, så kan det være en fordel at rengøre noget oftere.

 • Lægger du mærke til mere støv i luften, unaturlige lugte, ineffektiv udsugning eller får du allergi symptomer, så kan det være tid til at rengøre udluftningskanalerne.

 • Alt efter mængden af kanaler og snavs, så kan det tage mellem et par timer til en hel dags arbejde at gøre rent.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.