dansk

Hvor meget koster et nyt badeværelse?

Pris guide

23 - 120 kr.

Lav

23,-

Median

80,-

Høj

120,-

Om end du netop har købt eller skal til at sælge en ny bolig, så kan et forfaldent badeværelse være noget af en dealbreaker. Et smukt badeværelse kan føles som en privat oase, mens et gammelt eller defekt badeværelse ikke ligefrem byder op til velvære og selvforkælelse. Hvis dit badeværelse trænger til en opgradering, kan du overveje, om det måske er blevet tid til en renovering. Men hvad koster et nyt badeværelse egentlig?

Gennemsnitsprisen for et nyt badeværelse ligger mellem 23.000 DKK og 120.000 DKK, og omkostningerne for montering af et nyt badeværelse ligger på ca. 78.000 DKK.

Når du renoverer dit badeværelse, kan omkostningerne hurtigt løbe op, især hvis du er typen, som værdsætter lidt luksus. Med vores prisguide kan du forhåbentlig få et bedre overblik over omkostningerne.

Faktorer, der påvirker omkostningerne ved montering af et nyt badeværelse

Er du interesseret i et nyt toilet? Eller måske savner du bare en simpel udskiftning af bruseren? Når det kommer til omkostningerne, vil prisen altid afspejle omfanget af dit projekt. Hovedomkostningerne indebærer som regel: 

  • Materialer - Dit bad, brusebad, håndvask eller toilet 
  • Arbejde - Installation, el eller VVS
  • Fjernelse - Af med gamle samlinger, fliser eller andre ting, du måske vil have udskiftet, herunder vandhaner, skinner og fugemasse

Nedenfor uddybes nogle af de væsentligste faktorer, du som kunde skal være opmærksom på, når det kommer til prisen for et nyt badeværelse:

Omfanget af dit projekt
Så hvad koster det at bygge et nyt badeværelse? Dette afhænger selvfølgelig af dine ønsker og behov. Planlægger du at rive alt ud og starte forfra? Eller ønsker du bare at udskifte og/eller modernisere specifikke enkeltdele? Omfanget af din renovering vil naturligvis påvirke omkostningerne.

Størrelse og form på dit badeværelse
Jo større badeværelset er, desto mere vil det koste. Når du har mere plads der skal dækkes, kan simple ting, som det at få malet vægge, lagt gulvfliser eller fjernet gamle materialer hurtigt forhøje prisen. Hvis dit badeværelse derudover har et usædvanligt design, som gør det sværere at få adgang til diverse dele, kan det også koste lidt mere. Komplicerede former kræver kompleks arbejdskraft, og ansættelse af specialister øger ofte de samlede omkostninger.

Din adresse
Hvis du bor i København og omegn, kan du forvente, at omkostningerne for et nyt badeværelse stiger med 5-15% (sammenlignet med resten af Danmark). Arbejdskraft koster typisk mere i hovedstæder og storbyområder, og indbyggerne i disse områder tjener normalt 5-10% mere end de i andre kommuner. Dette påvirker naturligvis omkostningerne for installation af nyt badeværelse. Du kan også blive pålagt ekstra gebyrer, hvis du bor et fjerntliggende sted, da det ofte vil være mere udfordrende at få materialer fragtet til dit hjem.

Ekstra arbejdskraft
Der ligger meget mere bag din renovering end valget af bassiner og erstatning af fliser, og størstedelen af efterfølgende el- og VVS-arbejde vil ofte koste dig ekstra. El-arbejde kan omfatte alt fra tilpasningen af stikkontakter, til installationen af ny belysning eller udsugningsventilator. Hvis du skal have ændret eksisterende kredsløb, skal du muligvis underrette din lokale bygningskontrolmedarbejder. Du kan forvente et standardbeløb på 2300 DKK for potentielle el-omkostninger og et beløb på ca. 7000 DKK for VVS-arbejde til et lille badeværelse.

Standard eller luksus badeværelsesartikler
Badeværelsesartikler findes i en lang række stilarter og specifikationer, hvilket selvfølgelig medfører en lige så mangfoldig prisklasse. Selvom du nemt kan få et mere basalt toilet for knap og nap 500 DKK, kan et højteknologisk toilet med f.eks. sædevarme sætte dig flere tusinder af kroner tilbage. Der er ingen grænse for, hvad et nyt badeværelse kan koste, især hvad angår super-luksus badeværelser, men det gennemsnitlige forbrug ligger et sted mellem 2300 DKK til 5500 DKK. 

Prisen på et nyt badeværelse opdelt i tjenester
Gennemsnitsprisen for et nyt badeværelse i Danmark kan altså variere afhængigt af, hvad du gerne vil ændre. For at hjælpe med at planlægge dit budget, har vi udarbejdet en detaljeret liste, der viser, hvor meget du kan bruge på de mest almindelige varer:

 

YdelseEstimeret pris
STANDARD 
Fjernelse af nuværende badeværelse9200 DKK
Installation af standard toilet550 til 1.850 DKK
Installation af standard badekar1.400 til 4.600 DKK
Installation af standard brusebad7.400 til 32.300 DKK
Installation af brusekabine3.700 til 5.500 DKK
Installation af håndvask700 til 1.150 DKK
Installation af vægspejl3.000 til 5.500 DKK
LUXUS BADEVÆRELSE 
Porcelæn badekar20.500 til 22.150 DKK
Vandtæt TV3.000 til 4.600 DKK

Vil du have et mere præcist estimat? Så spring den udmattende søgning efter nye badeværelsesberegnere over, og få et uforpligtende tilbud fra fagfolk på Pinploy i stedet.

Yderligere omkostninger
Sammensætningen af det perfekte badeværelse kan kræve ekstra arbejde. Og det er nemt at blive blændet af uforudsete bekostninger, derfor har vi sammensat en liste over mulige ekstra omkostninger.

YdelseEstimeret pris
Badeværelsesventilator700 til 1.400 DKK
Elektrikker arbejde1.400 til 7.000 DKK
Loftsbelysning1.400 til 3.700 DKK
Vægklinker3.700 til 22.000 DKK
Gulvbelægning3.700 til 22.000 DKK
Malerarbejde2.700 til 5.500 DKK
VVS arbejde5.500 til 11.500 DKK

Sådan minimerer du omkostningerne for dit nyt badeværelse

Den første måde hvorpå prisen på et nyt badeværelse i Danmark kan reduceres, er at forholde dig udelukkende til varer og materialer i dit givne budget. Du kan også holde dig til et enklere design for at minimere de samlede omkostninger.

Gør-det-selv badeværelser
Hvis du er en gør-det-selv type med erfaring, kan du overveje at renovere på egen hånd. Men husk, at særlige færdigheder stadig er yderst nødvendige, når det kommer til installation af komplette badeværelser. Som minimum skal du beskæftige dig med el, VVS, fliser, maleri og dekoration. Hvis disse færdigheder ikke kommer dig naturligt, anbefaler vi i stedet at finde en venlig, lokal badeværelsesmontør til at udføre arbejdet.

Beslut dig om et budget på forhånd
Der kan som sagt være en massiv prisforskel mellem et grundlæggende badeværelse (badekar, bruser, håndvask og toilet) og luksus eller skræddersyede varer. Så det er bedst at vælge inden for din prisklasse.

Vælg et enkelt design til dit nye badeværelse
En anden måde at spare på, er ved at undgå unødvendige komplikationer. Dette kan omfatte bevaringen af originalt VVS og el-arbejde, da sådanne valg senere kan spare dig penge. Det hjælper også at vælge et design, der passer til dit budget. Hvis du har brug for hjælp til at finde ud af, hvad du har brug for, er det en god idé at hyre nogen til at designe et badeværelse, der er matcher ikke kun dit budget, men også din personlige stil.

Få flere tilbud
At have ekstra muligheder hjælper altid, så det er uden tvivl det værd at bede om et par tilbud. Spørg ind og få et par gode tilbud fra forskellige badeværelsesrenoveringseksperter i dit område. Og find et, der passer til dig og dit budget.

Har du lyst til at give dit badeværelse et facelift? Uanset om du har brug for et helt nyt badeværelse eller blot en finjustering af dine vandhaner, kan du få et personligt tilbud på få minutter, når du laver en opgave på Pinploy.

FAQ

  • Det tager i gennemsnit mellem 5-10 dage at installere et nyt badeværelse. Tiden afhænger i høj grad af opgavens omfang. Din installatør ville kunne give dig tidsestimat, når du har præsenteret din plan for renoveringen af dit badeværelse.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.