dansk

Hvad koster en havepavilion

Pris guide

8.515 - 70,945 kr.

Lav

8.515,-

Median

11,827,-

Høj

70,945,-

Hvad koster en havepavilion

En havepavilion er en skøn tilbygning til din have og kan skabe et dejligt rum, hvor man kan nyde de skønne omgivelser i ens have og sine omgivelser. Havepavilioner kommer i mange forskellige størrelser, former og prislejer. Alt efter holdbarhed, budget og stil, så er der også et bredt udvalg af materialer der kan vælges til ens havepavilion.

 

Priserne for en havepavilion kan gå fra alt mellem 8515 til 70.945 kr., mens den gennemsnitlige pris ofte ligger på 11.827 kr. Det afhænger også meget af, om man selv sætter sin pavilion op eller får professionelle til det. Opsætningen kan tit klares for omkring 615 kr., alt efter hvor stor pavilionen er.

 

De fleste pavilioner kan købes færdigbygget, hvor der er minimale krav til opsætningen. Derimod kan man også få konstrueret mere unikke og specialdesignet pavilioner, som til gengæld er noget dyrere og kræver langt mere arbedjskraft og tid.

 

Priser for havepavilioner

Når du skal have fat i en pavilion, så er det stort set kun fantasien der sætter grænser for dit budget. Der kan findes mere basale og nemme pavilioner til et par tusinde kroner, mens at der også kan findes større og mere avanceret pavilioner i prislejer i mange titusinde kroner. Det hel afhænger mest af, hvad du selv ønsker og hvor meget plads og budget, du har til rådighed. Større pavilioner og materialer af højere kvalitet trækker priserne op. Her kan du se lidt vejledende eksempler på, hvad de forskellige pavilioner koster:

Typen af havepavilionEksempel på typiske priser
Havepavilion i aluminium på 3 x 3 meter8510 til 9454 kr.
Pavilion i træ i stil med en bungalow11.820 kr.
Stor træpavilion med en diameter på 6 til 8 meter47.264 til 70.896 kr.

 

Som du kan se fra ovenstående skema, så er der et bredt interval i priserne for at få en havepavilion i sin have. Det kan være svært at vælge den rigtige pavilion og få overblikket over de mange valgmuligheder. Det er derfor en hjælp at kigge på din haves størrelse og hvilken funktion, som du gerne vil have ud af din havepavilion. Du kan det derfor overveje om pavilionen skal være til dekorative formål, til gæster, udendørsspisning eller et sted man kan læse og slappe af. Pavilionens materialer og størrelse er med til at fremhæve en bestemt stemning eller funktion.

 

Pavilionens tag

Ligesom resten af konstruktionen, så er pavilionens tag en vigtig del af helhedsindtrykket. Taget er også med til at opfylde pavilionens vigtigste funktion, nemlig at skygge for vind og vejr. Der er også et udvalg af forskellige slags tage, som kan bruges til havepavilioner. De mest typiske tage er lavet i følgende:

 

  • Stoftag: Dette er en meget billig og fleksibel løsning som kan tilpasses mange forskellige størrelser af pavilioner. Denne form for tag giver god skygge, men er ikke den mest holdbare løsning. Lader man taget sidde ude på pavilionen, så vil det også hurtigt blive mere slidt af UV-stråler og vejrforholdene.
  • Metaltag: Et tag i metal er ofte lavet i stål eller aluminium, og begge materialer kan males for at gøre materialet flottere. De fleste metaller er utroligt holdbare som et tag og kan klare mange slags vejr.
  • Tømmer: Et tag i tømmer kan give et klassisk og stilfuldt udseende til de fleste typer af pavilioner. Materialet kan ofte også købes i mange forskellige prislejer, alt efter hvilken træsort der vælges. Passer man ikke på sit træ, så kan det hurtigt tage skade af fugt og råd. Sørg derfor at give træet den rette behandling, så materialet holder sig bedst muligt.
  • PVC-tag: Denne form for tag er ofte en af de billigste løsninger, som stadig kan give et tag med god holdbarhed og funktionalitet. PVC-tag kan også fås med en vis gennemsigtighed, hvis man gerne vil have solstråler til at slippe igennem.

 

Hvordan sættes en pavilion op

Efter at have anskaffet sig en pavilion og valgt den bedste type til sin have og omstændighederne, så skal denne sættes op. Er pavilionen ikke samlet i forvejen, så vil der skulle lægges en del mere arbejde i at sætte pavilionen op. Nogle sælgere vil også kunne samle og sætte din havepavilion op for dig, idet du køber den hos dem. Ellers vil det kræve at skulle samle og sætte konstruktionen op selv.

 

Har du ikke tiden eller lysten til at bygge og sætte din havepavilion op, så kan du i stedet bruge Pinploy til at finde en ekspert til at hjælpe med opgaven. Har du allerede en pavilion, så kan du også finde hjælp til at få denne repareret. Det kan gøres billigt og nemt med Pinploy, og du vælger selv mellem de uforpligtende tilbud, som du vil modtage for din opgave.

FAQ

  • Det varierer meget alt efter konstruktionens størrelse og kompleksitet. Nogle pavilioner i metal kan tage nogle timer at sætte op, mens af adskilte træpavilioner kan tage op til en dag at bygge og sætte op.

  • Det kommer an på de anvendte materialer. Kvalitetsmaterialer som træ og metal kan ofte holde i 10 år nogle gange længere, hvis der bliver taget sig godt af materialerne. Vælger man at bruge stof eller lignende, så holder det ofte kun i nogle få år.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.