dansk

Hvad koster det at reparere en trappe eller lave en ny?

Pris guide

5.850 - 32.510 kr.

Lav

5.850,-

Median

13.000,-

Høj

32.510,-

Hvad koster det at reparere en trappe eller lave en ny

Trapper er nødvendige, når der er mere end et plan i dit hus. Hvis din trappe er blevet meget slidt, kan den være nem at falde på og derfor et sikkerhedsproblem, og så er det på tide at få repareret eller få lavet en ny trappe.

 

Prisen for en ny trappe svinger fra 5.850 til 32.510 kr. Dette omfatter både levering og opsætning. Alt afhængig af hvilken type, design, materiale, og størrelse trappen skal have, så kan prisen ende med at blive op til 65.000 kr.

 

Der er mange muligheder og dermed også mange beslutninger der skal træffes, når du skal have en ny trappe. Det er derfor nemt at miste overblik over prisen. Derfor kan du læse denne oversigt over hvad de forskellige typer af trapper kan komme til at koste.

 

Faktorer der påvirker prisen på en ny trappe

Størrelsen på trappen

Størrelsen på trappen vil have stor betydning for prisen. Med flere trin, samt længere og bredere trappe, så bliver udgiften større. Der vil være brug for mere materiale og der skal bruges længere tid til at bygge trappen.

 

Sted

Prisen afhænger også af placeringen i huset. Hovedtrapper er de mest kostbare, mens loftstrapper er billigere: 

PlaceringEstimeret pris
Kældertrappe5.200 kr. og opefter
Hovedtrappe13.000 kr. og opefter
Loftstrappe3.250 kr. og opefter

 

Løn

Udover prisen på selve trappen, så kommer der arbejdsløn som en vigtig faktor for den endelige pris. Lønnen ligger mellem 2.600 til 5.200 kr. pr. dag, alt afhængig af, hvilke håndværkere du vælger til opgaven og deres erfaring.

 

Almindelige håndværkere kræver normalvis 260 til 590 kr. i timen. Opgavens kompleksitet spiller også in. Hvis du vil have en designer eller en arkitekt til at hjælpe dig, koster de nemt 820 til 1.630 kr. i timen.

 

Hvis du har brug for hjælp til at have det store overblik og til at holde styr på hele opgaven, kan du med fordel hyre en hovedentreprenør. For at sikre, at alt bliver lavet sikkerhedsmæssigt korrekt, så får du også brug for en bygningskonsulent.

 

Trappens design

Udover størrelsen og placeringen på din nye trappe, så spiller selve designet også en stor rolle ift. prisen. En lige trappe er et billigt og populært design. Her kan prisen være så lav som 5.200 kr, hvis materialet er lavet af træ. Flydende trapper er, grundet det komplekse design, en hel del dyrere. Her kan man regne med 13.000 kr. og opefter. Disse eksempler på priser er eksklusiv arbejdskraft:

 

Trappe designEstimeret pris
Lige5.200-13.000 kr.
L-formet5.860-26.010 kr.
U-formet5.860-26.010 kr.
Flydende5.200-32.520 kr.
Spiral9.760- 26.010 kr.
Special97.540 og opefter

 

Materiale

Når du skal have en ny trappe, så er der en lang række materialer du kan vælge imellem, for eksempel nåletræ, glas, metal og beton.

 

Det kan være både svært og forvirrende med de mage muligheder, især fordi prisen afhænger af en masse faktorer. Det kan nemt komme til at koste det dobbelte eller tredobbelte pga. design og materialer. Nåletræ er ofte det billigste materiale.

 

Forskellige trappetyper

For at hjælpe dig til nemmere at beslutte, hvilket materiale der fungerer bedst og samtidig matcher det beløb, du har afsat til opgaven, så kan du finde en oversigt over priserne for de mest almindelige materialer:

 

Træ

Træ er et populært valg til trapper på grund af dets gode holdbarhed der let holder til årtiers slitage. Derudover er det et meget alsidigt materiale bl.a. med hensyn til design og dets smukke naturlige udseende.

 

Prisen varierer meget afhængig af den type træ, du vælger.  En gennemsnitlig pris for en trappe i hårdttræ ligger på omkring 650 til 1.300 kr. pr trin. Hvis du derimod ser på nåletræ som er et lavprismateriale, så er prisen mellem 200 til 330 kr. pr trin.

 

Metal

Metaltrapper er pladsbesparende og meget holdbare. De kan let tilpasses mange behov, samt laves i et utal af forskellige designs. Det er dog dyrere end træ og prisen starter på omkring 1.300 kr. pr. trin. Metallet kræver vedligeholdelse i form af voks og metalbeskyttelse for at forhindre rust og slid.

 

Beton

Hvis du vil have et holdbart, pålideligt, og stabilt trappemateriale, så er beton det helt rigtige valg. Betontrapper er kendt for at være nemme at lave og have stor styrke. De rådner ikke og er yderst modstandsdygtige overfor revner og andre ekstreme forhold. Derfor er beton også et af de dyreste materialer til at bygge trappe med. Prisen starter ved 1.950 kr. pr trin. Beton er dog ikke ligeså alsidigt som andre materialer.

 

Sten

Bortset fra deres holdbarhed og den nemme vedligeholdelse, så er stentrapper kendt for deres tidløse, klassiske stil. Sten har ligesom beton meget god holdbarhed. Trappen vil kunne modstå brande. Stentrapper er derfor også dyrere end andre materialer og har en gennemsnitlig pris på 13.010 kr. pr trin. En stentrappe vil også tage lang tid at bygge.

 

Glas

Hvis du ønsker et mere moderne design i dit hjem, så er glas det bedste materiale til din nye trappe. Prisen på en glastrappe starter ved 19.510 kr. og er ofte opført i kombination med træ eller metal for at fuldende det tidløse design. En glastrappe påvirker heller indendørsbelysningen, men kan derimod give en illusion af et større rum. Det er nemmere at rengøre glastrapper end de andre typer. Glastrapper er dog ikke ideelle til hjem med børn, da de ikke er egnet til leg. Glasset kan få skår og revner, for eksempel når tunge og store genstande bæres op ad trappen.

 

I den nedenstående tabel kan du se en oversigt over priserne på de forskellige materialer:
 

MaterialeEstimeret pris
Træ200-1.300 kr. pr trin
Metal1.300 kr. pr trin
Beton1.950 kr. pr trin
Sten520-980 pr trin 
Glas980-1.630 kr. pr trin

 

Gør-det-selv eller hyr en professionel

Hvis du er en dygtig og erfaren gør-det-selv håndværker, så kan du vælge at købe et trappekit og bygge din trappe selv. Men hvis du har den mindste tvivl, så er det bedst at overlade opgaven til en professionel.

 

Trapper bruges af hele familien flere gange dagligt og i årevis. Bliver trappen bygget forkert, så kan det gå ud over sikkerheden og føre til ulykker. Det kræver en vis grad af teknisk snilde, praktisk kunnen, og erfaring for at sikre, at hvert trin er monteret korrekt.

 

Hvis du ikke har tiden og de nødvendige færdigheder til opgaven, så er en professionel entreprenør en fremragende investering. Du sikrer hermed, at opgaven bliver udført korrekt og at din trappe kan holde i årtier.

 

Yderligere omkostninger

Når du kommer et par skridt tættere på din drømmetrappe, så kan der opstå yderligere omkostninger. Her er sammensat en oversigt over potentielle yderligere omkostninger:

 

Ekstra omkostningerEstimeret priser
Male3.260 kr.
Gelænder170-650 kr. pr 30 cm
Rækværk65-3.260 kr. pr 30 cm
Balustre7.800-10.410 kr.
Skifte trin og stød trin11.710-16.260 kr.
Tæppeløber3.260-13.010 kr.
Flytning af trappe4.560-13.010 kr.
Nedrivning af trappe1.950-13.010 kr.

 

At bygge en ny trappe behøver ikke at være stressende. Uanset om du har brug for en lige, spiral- eller metaltrappe, så kan du få et personligt tilbud indenfor kort tid, når du har lagt opgaven op på Pinploy!

FAQ

  • Enhver trappe varierer i størrelse, type, og materiale, og den gennemsnitlige arbejdstid vil variere ud fra opgaven. En almindelig lige trappe tager i gennemsnit omkring to dage.

  • Hvis der er store revner og høje knirk fra din nuværende trappe, vil det være en god idé at få bygget en ny trappe. Det vil bl.a. kunne forhindre potentielle ulykker, samt spare dig for strukturelle skader og ombygning, hvis trappen falder sammen.

  • Vedligeholdelse af en trappe afhænger af materialet. Er det træ, så er regelmæssig fejning og støvsugning nødvendig for at holde den ren. Metal kræver mere vedligeholdelse end andre materialer, fordi det kræver voks og metalbeskyttelse hvert andet år for at forhindre rust. Beton og sten skal vaskes med en børste og opvaskesæbe for at fjerne snavs fra tid til anden. Endelig vil en speciel glasrenser eller et mildt vaskemiddel gøre tricket for glastrappen.

  • Hvis din nuværende trappe stadig er holdbar og bare har brug for lidt reparation, så vil prisen for en håndværker starte ved 260 kr. i timen. Prisen for selve reparationen kommer an på, hvor kompleks eller alvorlig skaden på trappen er.

Det tager mindre end 2 minutter og er gratis.