Hvad koster en terrasse?

Få et overblik over priserne på terrasser og hvad der påvirker prisen i denne guide
+150.000 kunder

Find en Anlæg af terrasse

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster en terrasse?

En terrasse kan koste mellem 16.000 kr. og 39.000 kr., inklusiv materialer og lønomkostninger. Omkostningerne ved en ny terrasse afhænger af størrelse, design og materialer. Brolægningsmaterialer som mursten, beton, sandsten, kalksten, granit, skifer, porcelæn og marmor kan påvirke prisen. Omkostningerne kan også variere afhængigt af om du ansætter en professionel eller gør-det-selv. En velbygget terrasse tilføjer værdi til dit hjem og giver plads til hvile, afslapning og kvalitetstid med familien.



Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et onlineestimat ud fra de bedst bedømte udbydere, på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Man er rigtigt hjemme, når der er plads til afslapning. Udendørsrum beregnet til fritid er praktisk i forbindelse med familiesammenkomster med god mad og vin under stjernerne. Eller når du gerne vil mærke den kølige, friske brise på din hud mens du slapper af med en god bog og en varm kop kaffe.

Et godt udendørsrum er en hyggelig terrasse, der på samme tid fungerer som en fin udvidelse af dit hjem. Det er dog ikke alle huse, der har et fuldt bygget og fuldt møbleret terrasse område. Hvis du er en af de boligejere, der planlægger at gøre en af de der superflotte terrasser fra Pinterest til virkelighed, så kan du starte din planlægning effektivt, ved at finde frem til de gennemsnitlige priser for ny terrasse.

terrasse

Omkostningerne for anlægningen af en terrasse varierer fra 16.000 til 39.000 kr., inklusive materialer og lønomkostninger. Så selvom det hjem du voksede op i, eller det hjem du har købt med dine hårdt tjente penge, endnu ikke har terrasse, er det et godt tidspunkt for dig at planlægge og personliggøre en ny terrasse med din stil, din personlighed og dine præferencer for øje. 

Terrassen er trods dens placering stadig en væsentlig del af dit hjem, og skulle gerne være et sted for hvile, afslapning, rekreation og kvalitetstid med familien. Så uanset om du tænker den skal bruges til fin middag med vennerne, eller kaotiske grillaftener med familien, kan en stor udendørs terrasse stadig være det helt rigtige valg for dig, der ønsker et alsidigt frirum. Læs videre hvis du undrer dig over hvor meget en ny terrasse kan komme til at koste.

Faktorer der påvirker prisen for en terrasse

Hvor meget det koster at anlægge en terrasse afhænger af det overordnede udseende, eller det specifikke æstetiske udtryk du ønsker at opnå. Størrelse, mål og design vil bestemme de materialer, der er nødvendige for at udgrave, bane og bygge din drømmeterrasse.

Der er mange brolægningsmaterialer såsom mursten, beton, sandsten, kalksten, granit, skifer, porcelæn og marmor. Den mest overkommelige løsning er fliser og beton med en pris på omtrent 120 kr. pr. kvadratmeter. Til gengæld er sten på den dyrere side, da disse kan komme op på ca. 150 pr. kvadratmeter. For en terrasse på 10 kvadratmeter, kan brolægningsmaterialerne komme til at koste op til 1500 kr.

Med henblik på forberedelsesomkostningerne (heraf brolægningsmaterialer, udgravning af området, bærelag og gruslag), ligger prisen et sted mellem 400 – 500 kr., afhængigt af hvor stor terrassen er. Oven i dette er der også lønomkostningerne som kan koste helt op til 560 kr. i timen.

Når planlægningen af forarbejdet er færdigt, kan du også estimere omkostningerne for de resterende komponenter, såsom møbler og andre dekorative elementer som du ønsker at indarbejde.

Størrelse

Den endelige pris for terrassen, er i høj grad påvirket af størrelsen. Uanset om dit hus ligger i en forstad, er en byejendom eller et fritliggende landsted med stort udendørs areal: Jo større terrasse du ønsker, jo dyrere vil det være. Typisk kan en terrasse med betonplader koste mellem 210 og 420 kr. pr. kvadratmeter.

Materialer

Når det kommer til haveterrasser, koster en betonterrasse mindst, med en pris på knap 220,- per kvadratmeter. Beton er også et alsidigt materiale. Det kommer i mange stilarter, mønstre og farver - dekorative, indgraverede, farvede, stemplede, trykte og samlede. Det er også meget holdbart og er let at vedligeholde på langsigt. Men vær opmærksom på, at hvis der ikke er god dræning, kan jorden blive mættet når vandet løber ned gennem sådan porøse materialer.

Denne mætning forårsager bevægelse i pladerne, når de betrædes. Hvis de ikke bliver forseglet, kan porøse materialer som beton også være modtagelige for pletter. Hvis du bruger farvet beton, skal du huske på, at det får farvestof tilsat under fremstillingen. Denne farve vil være tilbøjelig til at falme i det lange løb på grund af vejr og fodtrafik. Ikke desto mindre er beton stadig den billigste løsning, hvoraf den stemplede variant også har den højeste holdbarhed.

Sandsten, kalksten, skifer, granit og marmor falder alle ind under kategorien natursten. Ligesom beton er de også alsidige og kommer i mange forskellige farver, stilarter og teksturer. Mulighederne er uendelige! Natursten varierer i pris fra 140 til 460 kr. pr. kvadratmeter afhængigt af type og design. Ved sammensætning og dannelse er natursten meget holdbare. 

Arbejdskraft og udgravning

Lønomkostningerne varierer afhængigt af dit valg - vil du ansætte en fuldgyldig entreprenør eller få et par lokale bygherrer til at udføre arbejdet?

Det vil også variere alt efter hvor du er i Danmark. Lønomkostningerne i København kan være noget højere end for eksempel i Odense, Aarhus eller i Sønderjylland.

Ud over omkostningerne for terrassen, kommer der også lønomkostningerne for den nødvendige udgravning og den nye bund. Forvent gerne at skulle betale mellem 450 – 650 kr. i timen for at få denne opgave udført.

Et andet must-have er et dræn eller et afløb til overfladevand. Dette koster omkring 345 kr. i timen. For at sikre korrekt dræning, når du har en stor asfalteret overflade, er det nødvendigt at bygge en drænkanal for at lede vandet til et eksisterende afløb.

Terrassetyper og deres priser

Den spændende del af projektet er de mange muligheder der findes; Hvilken type terrasse vil være bedst for dit hjem? Hvilken slags terrasse forestiller du dig? Dit budget og dine præferencer bestemmer, den terrassetype du kan sigte efter. For at hjælpe dig videre i din beslutningstagning, kan du også tjekke opdelingen nedenfor. Her sammenlignes de forskellige typer af terrasser, deres respektive fordele, ulemper, og omkostninger.

TypePrisFordeleUlemper
Beton210 - 230
  • Porøs, forhindrer fugt
  • Let at flytte og udskifte. Holdbar og kan modstå pludselige vejrskift
  • Stiv form begrænser design, hvor det er relevant
  • Pigmenter og farver falmer i det lange løb
  • Hvis du vil installere VVS eller el, er beton ikke en passende løsning
Fliser330 - 440
  • Ridsefast
  • Relativt lav vedligeholdelse og nem at reparere, når det er nødvendigt
  • Lidt sværere at installere 
  • Lidt mere høj vedligeholdelse, da den skal forsegles regelmæssigt
Skifer230 - 420
  • Mindre falmende i forhold til natursten. Lav absorption.
  • Kan give et unikt, bemærkelsesværdigt udseende til din gårdhave
  • Ridse-tilbøjelig overflade
  • I vinter- eller koldere måneder, kan skiferoverflader være tilbøjelige til at danne pøle
  • Det er også mindre holdbart i dårligt vejr, da dets lag kan flage af
Sten350 - 460
  • Mindre fading og farve forbliver længere. Det er også fleksibelt
  • Blandt alle valg, er sten den mest holdbare løsning
  • Uregelmæssige overflader på grund af dens naturlige sammensætning
  • Tilbøjelig til ukrudtsvækst
  • Dyreste mulighed blandt valgene

Hvad indebærer det at lægge en ny terrasse?

Mens en hyret anlægsgartner kan anlægge terrassen, er det også afgørende for dig at kende til de kommende processer. Dette vil hjælpe dig med at beslutte, hvorvidt det er muligt for dig at gøre-det-selv.

Planlægning af din terrasse

Tal med en bygningskonsulent og beslut dig for den overordnede plan. Dette hjælper dig med at indsnævre de nødvendige materialer og udstyr.

  • Præparation: Præparation af området er det første skridt. Hvis du allerede har en eksisterende terrasse, skal denne først fjernes. Et hul på mindst 150 mm i dybden vil blive gravet til at lægge en bund på 100 mm. Dette vil blive toppet med 30 mm sand eller grus. Håndværkerne vil derefter lave betonen - 1 del cement for hver tre dele sand. Dette vil tjene som et underlag for pladerne.
  • Installation af materiale: Pladerne vandes for at forhindre betonen i at tørre for hurtigt ud, da dette kan resultere i revnedannelser. En gummihammer bruges til at trykke på det første stykke, for at sikre, at det er på plads, indtil resten af terrassen er installeret. Hver plade skal have en 10-15 mm mellemrum i mellem. Vand sprøjtes på og det efterlades for at hærde. Efterfølgende trin omfatter fugning og samling for at udfylde huller i belægningen. For at fjerne resterne skal terrassens overflade til sidst afvaskes.

Hvilke andre faktorer påvirker omkostningerne for anlægning af terrasse?

  • Pladekvalitet: Brolægningsterrasser koster mere end betonterrasser, men de førnævnte er af højere kvalitet. Plader bør ikke have så mange luftbobler i dem. Ellers betragtes de som værende af dårlig kvalitet. Når vand kommer ind i disse lommer og fryser, vil isen udvide sig og knække pladerne! Plader af højere kvalitet kan være lidt dyrere, men har færre luftbobler.
  • Havedesign: Når du planlægger terrassen, kan du også inkludere udformningen af den faktiske have på din liste. Yderligere omkostninger vil afhænge af hvilken slags planter og træer, du ønsker at få plantet. Udover planterne, kan du også overveje hvorvidt deres beholdere (f.eks. potter og blomsterkasser) stemmer overens med terrassens overordnede æstetiske udtryk.
  • Udendørs møbler og belysning: For at fuldføre looket og gøre terrassen til et sted for afslapning, så lav også en liste med de møbler, du har i sigte at anskaffe, samt hvilken slags belysning, du ønsker at få installeret. Generelt er udendørs møbler og belysning lidt dyrere end indendørs på grund af deres materiale, da de skal være mere tilbøjelige til at modstå andre forhold såsom ændringer i vejret, samt den type aktiviteter, de skal bruges til.

Nu hvor du har en bedre idé om gennemsnitlige terrassepriser, ser du sikkert frem til at starte dit projekt med det samme. Så sæt opgaven på Handyhand, og bliv forbundet med eksperter, der kan give dig gratis tilbud og hjælpe dig godt i gang med at bygge din drømmeterrasse.

Spørgsmål og svar

  • Hvis du vælger at hyre en anlægsgartner til at lave din terrasse, vil en typisk tidsramme for en lille terrasse på 10 kvadratmeter tage omkring to dage. Jo større terrassen er, og mere omfattende udgravning der er nødvendig, jo længere tid, tager det. Jo længere projektets varighed er, jo dyrere bliver arbejdskraften. For en 20 kvadratmeter terrasse, kan det tage omkring tre dage for to håndværkeres arbejde. For 40 kvadratmeter kan det tage op til fire dage.

  • Planlæg en regelmæssig rengøring og vedligeholdelse. Du kan gøre det selv, bare husk, at hvert materiale kræver en anden rengøringsmetode. For at fjerne snavs fra stenterrassen skal du blot bruge opvaskesæbe og vand, der påføres ved hjælp af en børste. For stædigt snavs, prøv at bruge eddike eller blegemiddel. Til skifer skal du bruge opvaskesæbe og børste. Husk at undgå at bruge tunge, barske kemikalier, da det let kan beskadiges. Anbefalet rengøringsplan er to til tre gange om året. Du kan også købe skifer rengøringsmidler til pletter. Til beton, børst blade og snavs ud med en løvblæser eller børste. For at fjerne snavs eller pletter skal det vaskes med en haveslange under tryk. For mursten, fej området en gang om ugen ved hjælp af børste med stive børster. Vask det regelmæssigt for at fjerne partikler, der er gået løst. Brug fugemasse regelmæssigt.

  • Når som helst, men det bedste tidspunkt er om foråret! Installation af terrasse, er betydeligt vanskeligere i perioder med regn og varmere tidspunkter, på grund af arten af hærdning og brolægningsprocessen.

  • Det afhænger af det område hvor du bor. Du kan forhøre dig hos din kommune for vejledning.

Skrevet af